Dodaj do ulubionych

Ikea Billy paragon potrzebny

30.07.14, 16:45
Czy ktoś kupował ostatnio regał Billy 80cm na 202 cm i przysłał by mi skan, zdjęcie paragonu. Poratujcie smile
Obserwuj wątek
    • kasiadove Re: Ikea Billy paragon potrzebny 30.07.14, 18:27
      A może poradzicie co mam zrobić bo jestem w beznadziejnej sytuacji uncertain
      Zamówiłam na allegro u jednego gościa 2 regały Billy (do najbliższej Ikei mam 80 km więc tak wydawało mi sie prościej). Udało mi sie dosyć tanio kupić (bo tylko 70 zł drożej niż w Ikei). Gość okazał sie niezłym olewusem i ciągu tygodnia zrobił ze 20 negatywów. Towar wysyłał owszem ale po 2,3 tygodniach. Telefon ma wyłączony, kontakt mailowy słaby. No i dziś nareszcie po 2 tyg. oczekiwania przyszły. Wtachaliśmy z kurierem na 3 piętro i myslałam że to koniec moich zmagań. Myśle sobie rozpakuję żeby troche je przewietrzyć (jutro miały być składane)i tu zonk sad Jeden z boków pęknięty.
      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/64/34/15/0147830ca0.jpg

No super ale ochłonęłam, to akurat bok którego nie widać nie będę się z gościem szarpać. Ale wzięłam do ręki ... trach
      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/65/34/15/01e6625074.jpg

No i co mam teraz zrobić???
      -zadzwoniłam do kuriera ma przyjechać jutro spisać protokół (czy mi to coś da?)
      -sprzedawca nie załączył paragonu sad
      - na maila oczywiście nie odpisał
      - może lepiej po prostu przyciąć u miejscowego stolarza taki bok na wymiar?

Wygadałam się trochę tongue_out Co robić? jak żyć? wink
      • kasiadove Re: Ikea Billy paragon potrzebny 30.07.14, 18:31
        Aha napisałam jeszcze do Ikea, właśnie mi odpisali - wygląda na to że paragon rozwiązałby sprawę
        Dziękuję za przesłanie listu.
        Przykro mi, że ma Pani problem z naszym produktem.
        Reklamacje można złożyć w następujący sposób:
        przesłanie tą drogą, którą korespondujemy danych(rejestrowana jest sprawa reklamacyjna), a mianowicie:
        - nazwę i NIP firmy (jeśli dotyczy)
        - imię, nazwisko
        - dokładny adres, gdzie jest mebel
        - telefon kontaktowy
        - data zakupu
        - numer produktu, nazwa
        - sklep, w którym dokonany był zakup
        - spod słowa "SUMA" na paragonie cyfrę zza "#"
        - "nr systemowy" sys:, który umieszczony jest na dole paragonu
        • niemogewtouwierzyc Re: Ikea Billy paragon potrzebny 30.07.14, 22:08
          no to już teraz chyba chcą danych z konkretnego paragonu, musisz postarać się uzyskać je od sprzedającego, ten zaś może nie chcieć Ci ich podać, zawsze zastanawiałam się czy tacy handlarze meblami Ikei z zyskiem działają legalnie, jak na to Ikea patrzy
          ja bym jednak próbowała coś w Ikei uzyskać, oni raczej nie robią żadnych problemów ze zwrotami, reklamacjami, choć faktycznie pewne kwestie prawne trudno obejść
          następnym razem sprawdź w tym najbliższym sklepie Ikei opcję "kupuj z domu", można zamówić po prostu meble i dowożą, wyjdzie też drożej o transport, ale może nie więcej niż od handlarza
          • patatajowa Re: Ikea Billy paragon potrzebny 30.07.14, 22:44

oczywiście ze legalnie o ile prowadza DG. A jesli tak to ona jako kupująca nie dostanie dowodu zakupu z Ikea tylko od tego od kogo kupiła. I nic z tym w Ikea nie ugra. Ikea rozpatruje pewne rzeczy bardzo na korzyść klienta jednak zawsze musisz mieć jesli nie paragon to przynajmniej jego numer.ja tak zalatwialam mailowo reklamacje rzeczy zakupionej w Ikea na drugim końcu Polski,przeslalam numer paragonu,zdjęcie i za 2 dni kurier przywiózł mi nowy towar smile

*****NADAJĘ Z PLAŻY*****smile
    • natalek79 Re: Ikea Billy paragon potrzebny 31.07.14, 07:54
      Szczerze mòwiąc wspòłczuję...80km to dość niewiele i osobiście wolałabym sama pojechać do Ikeii po sprawdzeniu wcześniejszym czy mają na stanie. Ròżnica w cenie i transport pewnie pokryłyby koszt paliwa, a ileż zaoszczędzonych nerwòw.
    • pi.xyz Re: Ikea Billy paragon potrzebny 31.07.14, 09:00
      Zamów u stolarza, to chyba dykta jakaś, grosze kosztuje. Odsyłanie, wysyłanie- więcej kasy i nerwów stracisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka