Dodaj do ulubionych

Jakie kuchnie dla malej dziewczynki polecacie?

19.08.14, 18:01
Na rynku jest sporo fajnych produktów, co u Was się sprawdzilo i co polecacie?Dziewczynka 2,5 roku

Co sadzicie o Smoby Tefal, Klein Miele czy Bosch, Little Tikets ?

Jak z wykonaniem, nie mam możliwości teraz zobaczyć tych produktow stacjonarnie,mam kilka dni na zamówienie przez neta, dlatego pytam na forum
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: Jakie kuchnie dla malej dziewczynki polecacie 19.08.14, 18:31
      U nas sprawdziła się Smoby Tefal, jedna z tych nieco wyższych, przy których dziecko mogło stać, a nie klęczeć.
    • afroddytta Re: Jakie kuchnie dla malej dziewczynki polecacie 19.08.14, 21:03
      Ogólnie bardzo polecam firmę Little Tikes, ich zabawki są doskonałej jakości, niezniszczalne praktycznie, wszystkie ogrodowe mamy właśnie LT i mimo sporej eksploatacji (4 dzieci) nic się nie dzieje.

Mamy również 2 kuchnie LT, jedna nowa kupiona chyba 2 lata temu taka jest bardzo fajna, taka kompaktowa, ale wszystko ma. Druga taka jest w ogródku kupiłam używaną jakieś pół roku temu za 150 zł i jest w stanie idealnym. Ogólnie obie kuchnie są z takiego grubego plastiku, ale nie kruchego tylko elastycznego, wiec nawet jak dzieci naciskają, opierają się, moje nawet stają nie pęka, nic się nie psuje. Poza tym te kuchnie są spore i dzieci wygodnie się przy nich bawią, mój obecnie 3latek jest nawet nieco za niski, spokojnie bawi się i 5latek, a nawet 7latek coś ugotuje. Zdarza mi się gdzieś widzieć kuchnie inne plastikowe (sami mieliśmy taką mochtoys z promocji za 30 zł) i niestety to zupełnie inny wymiar zabawy, przewaznie są one malutkie, drobniutkie, niestabilne (przerwacają się), jakieś części odpadają itd. poza tym nawet 2latek często przy nich wygląda jak olbrzym.
      Jakbym miała córkę (moje kuchnie kupowałam dla synów) i trzymała w pokoju to bym rozważyła jeszcze ładne kuchnie drewniane, tylko to często jeszcze większy koszt. Myślę, ze kupując kuchnie LT dla jednego dziecka, przy odpowiednim traktowaniu można ją sprzedać dalej za nawet połowę ceny.
      • ktosco Do afroddytta 19.08.14, 21:42
        Czy te kuchnie LT wydaja jakies odglosy ? smile np lejacej wody czy iskrzacej patalni podczas gotowania ?
        • afroddytta Re: Do afroddytta 19.08.14, 21:52
          Tak ta mała ma dzwięki jest pokrętło na kuchni i chyba wydaje 2 lub 3 dzwięki-woda gotująca, skwierczenie. A pokrętło od piecyka tak klika jak się je kręci.
          Ta większa jest akurat bez dzwięków takich bateryjnych bo do ogródka ich nie chciałam akurat, ale też chyba jest jakieś klikające pokrętło.
          Jak kupowałam tę ogrodową to w tej samej cenie była uzywana taka i ona miała jakieś dzwięki.
          • ktosco Re: Do afroddytta 19.08.14, 22:02
            Dziekuje za wszystkie informacje!
      • falcon_eye Re: Jakie kuchnie dla malej dziewczynki polecacie 09.10.14, 17:32
        O tak, jeżeli plastikowa to tylko Little Tikes. A ten model jest według mnie najfajniejszy, bo nie zajmuje za dużo miejsca, a ma mnóstwo sprzętów, łącznie z grillem big_grin

https://www.zaczarowanachatka.pl/img/towary/4/2012_07/Little-Tikes-Kuchnia-Kacik-Kuchenny-z-Grillem-2-1.jpg
    • kara_gitara Re: Jakie kuchnie dla malej dziewczynki polecacie 19.08.14, 22:28
      Mnie zależało na kuchence drewnianej, żeby wpasowywała sie w klimat pokoiku córeczki. Po przegladaniu internetu wszerz i wzdłuż, przeczytaniu setek opinii, zdecydowałam się na różową kuchenkę Janod. Jest prześliczna - co prawda nie wydaje dźwięków, nic sie nie swieci, ale jest boska. Córeczka dostała ją, gdy miała 2 lata i 3 mies (teraz ma 3) i ją uwielbia!
      • patka_wolf Re: Jakie kuchnie dla malej dziewczynki polecacie 09.10.14, 10:34
        ja od dwóch lat mam kuchnię/ wyspę kuchenną Wonderworld, baaaardzo wytrzymała wręcz niezniszczalna a uwierzcie mi -małe dziewczynki mają przeróżne pomysły na zabawę... Moja panienka jest nadal zachwycona a odkad poszła do przedszkola to zabawa w gotowanie się nie kończy!
    • natalek79 Re: Jakie kuchnie dla malej dziewczynki polecacie 19.08.14, 23:04
      A Ikea? Trochę droga, ale całkiem fajna.
      • agul80 Re: Jakie kuchnie dla malej dziewczynki polecacie 19.08.14, 23:13
        www.sklepy24.pl/sklep/tylkobobas_pl/produkt/little-tikes-kuchnia-kacik-kuchenny-z-grillem-kuchenka/1251
        My mamy taką czwarty rok, teraz w użyciu przez drugą córkę. Kuchnia jest niezniszczalna !!! Szczerze polecamsmile
    • mirtillo1983 Re: Jakie kuchnie dla malej dziewczynki polecacie 20.08.14, 07:50
      My mamy zielona drewnianą Hape super wykonanie pasuje nam do pokoikuwink
      Mnie osobiście się plastikowe nie podobają ale to rzecz gustu
      Dodatki typu garnki, talerzr najlepsze i najtańsze w ikeawink
      Teraz chorujemy na drewniany stragany Robawink
    • els.ol Re: Jakie kuchnie dla malej dziewczynki polecacie 20.08.14, 10:15
      Kidcraft + naczynia z Ikea

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka