Dodaj do ulubionych

Jeszcze o plecakach:) topgal

22.08.14, 21:12
Witam i proszę o pomoc. Czy kupił może ktoś plecak topgal chi 185a? To ten czarno turkusowy według opisu producenta, no i właśnie czy on jest turkusowy czy bardziej niebieski? Córka wybrała sobie ten plecak, ale pod warunkiem, że jest turkusowy. Dzwoniłam do topgala, ale Pani nie potrafiła określić jednoznacznie koloru. W zeszłym roku miałam problem z plecakiem dla syna, w tym dla córki. Że też te wybory muszą być takie trudnesmile Najgorsze, że nie mamy na oku nic w zamiansad
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Jeszcze o plecakach:) topgal 23.08.14, 01:25
      Widziałam go u kogoś, jak dla mnie to turkus, ale taki bardziej niebieski niz zielony.

Jednak uważałabym z tym modelem, w wersji z różem u nas pękło dno od zewnątrz, a na koniec zeszłego (po dwóch latach uzytkowania) roku córka załatwiła jeden z pasów, pękło chyba to wypełnienie (na zewnątrz wygląda OK, ale w środku czuć, ze w jednym miejscu jakby brak gąbki, czy czym tam one są wypełniane). Gwoli sprawiedliwości, pęknięcie zostało pieknie naprawione, chyba wymieniono całe dno, a pęknięcie gąbki zdarzyło się po tym, jak córka wpakowała do plecaka całą zawartość szafki szkolnej i z tym na plecach jeździła dłuższy czas na rowerze.
      Oczywiście mozliwe, że tylko ten jeden mój egzemplarz był taki felerny.
      • ula2_24 Re: Jeszcze o plecakach:) topgal 24.08.14, 12:19
        Dzięki za odpowiedź, chyba zaryzykujemy, najwyżej odeślę plecak jak się córce nie spodoba. Trzy lata nosiła topgala z żabkami i nadal wygląda bardzo ok, w razie konieczności rozpocznie rok właśnie z tym plecakiem. W pierwszej wersji chciałam deutera giga, ale boję się, że będzie za duży. Syn ma giganta i jest to na prawdę ogromny plecak, a giga tylko trochę mniejszy. Ze też muszę mieszkać w takiej dziurze gdzie nie ma nic sensownego i wszędzie daleko. Zostaje zamawianie przez internet. Jeszcze raz dzięki
        • mama_pyzuni Re: Jeszcze o plecakach:) topgal 24.08.14, 14:22
          Ja też odradzam ten model. Jest ciężki, ma jakies niepraktyczne kieszenie z podwójnymi suwakami. Poza tym jest niestabilny, przewraca sie, nawet jak jest wypełniony książkami. Z 5 topgali jakie kupowałam ten jest jedyną porażką.
          No i oczywiście również popękał na spodzie 😞
          Córka uparła sie bo podobał jej sie kolor (ma z różem), a potem żałowała.
          • ula2_24 Re: Jeszcze o plecakach:) topgal 24.08.14, 16:40
            No to pięknie, jesteśmy bez plecaka. A możecie coś polecić do IV klasy, dla szczupłej dziewczynki, wzrost około 145 cm. Bardzo proszęsmile
            • agni71 Re: Jeszcze o plecakach:) topgal 24.08.14, 19:59
              może jakiś inny Topgal? Moja młodsza ma inny model, po roku uzywania prawie jak nowy, nic się nim nie dzieje. Jest dośc duzy, wysoki, ale i twoje córka nie niska. Na stronie tego naszego nie ma, żeby pokazać
              • ula2_24 Re: Jeszcze o plecakach:) topgal 24.08.14, 20:36
                No właśnie nie ma nic ciekawego co by wpadło młodej w oko. Mocno zastanawiam się nad deuterem giga, ale wzór który Jej się podoba znalazłam na allegro z jedyne 269 zł. Masakra jakaś. Żebym miała chociaż pewność, że nie będzie za duży. Przymierzyła giganta i jest dle Niej wieeeeelki. A giga tylko troszkę mniejszy.
                • iwek33 Re: może Bagmaster? 24.08.14, 20:56
                  Zerknij może na ofertę Bagmastera. Mój syn miał plecak Bagmaster w 4 klasie i całkiem dobrze się sprawdził: pakowny, dość zgrabny, nie za duży i nie za mały- w sam raz na szczuplaka.
                  Mieliśmy ten model:
                  www.plecaki-bagmaster.pl/katalog/plecaki/plecaki-szkolne/plecak-szkolny-planes-01-a.html
                  Po roku w niezłym stanie- jedynie pasek odblaskowy na dole w dwóch miejscach trochę się wytarł.
                  Dla dziewczynek też jest kilka fajnych ( wydaje mi się ) modeli:
                  www.plecaki-bagmaster.pl/katalog/plecaki/plecaki-szkolne/plecak-szkolny-madison-0714-b.html
                  www.plecaki-bagmaster.pl/katalog/plecaki/plecaki-szkolne/plecak-szkolny-ev-003-a.html
                  Sama zerknij:
                  www.plecaki-bagmaster.pl/katalog/plecaki
                  • iwek33 Re: może Bagmaster? 24.08.14, 20:57
                    Ten jest ciekawy:
                    www.plecaki-bagmaster.pl/katalog/plecaki/plecaki-szkolne/plecak-szkolny-school-0114-c-blackyellow.html
                    • a-e-p Re: topgal chi 185a 24.08.14, 21:15
                      Moja corka uzytkowała topgal chi 185a w różu przez ostatnie 2 czy 3 lata (IV-VI klasa) Nic z sie z nim nie dzieje, prałam w pralce wielokrotnie. Moze nadruk sie troche sprał. Jedyny zarzut: jest ciezki. Corka jest wysoka i szczupła i idealnie na niej leżał.
                    • ula2_24 Re: może Bagmaster? 24.08.14, 21:25
                      Bardzo fajne te plecaki. Nie wspomniałam jeszcze, że szelki muszą być wszyte niżej, nie od samej góry, bo takie źle leżą. I to bardzo zawęża wybór. No i usztywnione plecy to podstawa. Jutro na spokojnie młoda poogląda, może coś wybierze. Dzięki
                      • magda1104 Re: może Bagmaster? 25.08.14, 10:55
                        Ja polecam jak najbardziej, córka nosiła przez cały rok, prałam kilkakrotnie i plecak jest w idealnym stanie. Kolor wg mnie turkusowy.
                        • makoc Re: może Bagmaster? 25.08.14, 16:37
                          moja córka tez ma ten chi 185a turkusowy. Nie jest na pewno niebieski. To taki ładny turkus, niebieskawy raczej niz zielonkawy. U nas dopiero od pół roku, nic sie nie dzieje jak na razie. Córka b.zadowolona. To juz nasz drugi topgal. Poprzedni uzywany 2 lata i nadal w dobrym stanie. Przed zakupem rozwazałam deutery, ale córce sie nie podobały sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka