kate30 30.08.04, 00:17 Czy ktoś ma taką spacerówkę. Bardzo mnie interesują opinie na jej temat (głównie wady) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dta Re: BABECAR Tracker 30.08.04, 09:53 Z perspektywy czasu (2 lata)jedną z 2 wad tego wózka jest dosyć twarde zawieszenie, ale nie wiem czy dla dziecka jest to wada. To chyba raczej mi sie to nie podobało, gdy synek był malutki, bo miałam wrażenie, że dziecko strasznie się trzęsię na wybojach, których u nas nie brakuje! Synek spał jak suseł! Druga wada, to to, że osłonka na nóżki jest za mała dla większego dziecka ( 1,5 roku). Jest to chyba wada projektowa, bo wózek jest przeznaczony dla dzieci 0-3 lata. Mój synek ma 2 i nie ma mowy, żeby ją zapiąć. Inna wada-nie wada, to fakt, że jak koła są nastawione na skrętne, to bardzo niewygodnie się cofa tym wózkiem, ale z drugiej strony, to przy pełnym obciążeniu: dziecko ok. 12 kg i kosz wypakowany zakupami, czyli pewnie z 20 kg, skręcam wózkiem pchając go JEDNĄ RĘKĄ bez wysiłku. Więc te koła to raczej zaleta, a nie jest wada. A tak poza tym, to same plusy. Teraz będziemy mięli drugiego dzidziusia i nasz Tracker będzie służył jemu. Moim zdaniem to super wózek. Mało który wytrzymałby eksploatację, którą mu zafundowaliśmy. Bardzo się cieszę, że zdecydowaliśmy się właśnie na ten wózek. Wózek jest szeroki, dziecko siedzi wysoko, więc nie wdycha spalin, jak jest małe, to nie trzeba się do niego tak nisko schylać, a jak jest większe to i tak samo się wspina na wózek. Gondola jest długa - 80 cm, co przy dużym dziecku jest bardzo ważne! Postawiona budka b. dobrze zasłania dzidziusia, a w zimę można do niej przypiąć folię przeciwdeszczową i spacerować jak pada śnieg lub deszcz(tak ja robiłam) My mamy tapicerkę z serii Urban i w użytkowaniu jest bardzo wygodna. Z tego co wiem, to Adventure mechaci się w miejscu gdzie dziecko ma nóżki. ALE nie jest to absolutnie wózek, do wnoszenia po schodach! A trzeba powiedzieć, że w domu też zajmuje sporo miejsca! Jeżeli masz starsze dziecko, ok. roku, i woli jeździć przodem do kierunku jazdy, to ja bym wybrała Ridera AT+. Ma wszystko to co Tracker (bez odwracanej spacerówki) i regulowane zawieszenie, ale zdecydowanie z tapicerką Urban. Poza tym Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny jest REWELACJA! Mam nadzieję że pomogłam. Jakiś czas temu była dyskusja na temat Riderów AT+ na forum, sprawdź w wyszukarce. Jest tam b. dużo różnych opinii. Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
mamadama Re: BABECAR Tracker 30.08.04, 12:57 Ja niestety nie jestem "fanką" tego wózka. Kupiłam go, pomimo że sprzedawca delikatnie sugerował abym zastanowiła się nad wózkiem innej firmy. Rzeczywiście wózek jest twardy. Po drugie, jeżeli nie masz ogromnego mieszkania to raczej nie będziesz mogła korzystać z niego w domu (bo jest bardzo "krowiasty'"). Po trzecie szerszy rozstaw kół tylnich powoduje, że nie zawsze zmieścisz się tam gdzie chcesz (np. niektóre sklepy, niektóre windy, niektóre drzwi). Mój wózek generalnie ma problemy z jechaniem "do tyłu" (np. gdy wieje wiatr i przez chwilę chciałabym ciągnąć wózek za sobą - mój wózek samoczynnie skręca). No i główny minus to waga - nawet gdy się wózka nie tacha po schodach - to i tak trzeba mieć świadomość że ten wózek jest bardzo ciężki. Zgadzam się z poprzedniczką, że ten wózek jest bardzo trwały. I w naszym przypadku będzie prawdopodobnie służył drugiemu dziecku, ale nie z uwagi na jakość ale z uwagi na to że żal mi będzie wywalać kasę na kolejny wózek. Konkludując - ja dla swojego 9 miesiecznego synka kupiłam drugi wózek bo codzienne zmagania z Tracerem były ponad siły babci opiekującej się wnuczkiem. Z perspektywy czasu - drugi raz bym go nie kupupiła, bo nie jest warty pieniędzy które za niego zapłaciłam. W porównywalnej cenie można znaleźć coś znacznie lepszego. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kate30 Re: BEBECAR Tracker 30.08.04, 16:29 no i nadal nie wiem co zrobić. Szczerze mówiąc zmartwiło mnie to twarde zawieszenie i szeroki rozstaw kół. Na szczęście mam domek, i miejsca tu nie brakuje, ale co z wejściem do sklepów, wind itp. Martwi mnie jeszcze jedna sprawa. W sklepie jak oglądaliśmy wózek wyadawło mi się, że jest dosyć wąski Ale może tylko to tak wygladało. po bokach siedziska są jakieś ochraniacze (nie wiem jak to się nazywa), a mój maluszek jak śpi to lubi trzymać rączki do góry. Tu chyba będzie problem. Bardzo dziękuję za wasze opinie, a może jeszcze ktoś się dopisze Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i3 Re: BEBECAR Tracker 31.08.04, 15:50 Ja wprawdzie jestem użytkowniczką raidera at+ ale co do szerokości siedziska to muszę powiedzieć, że tracker i raider mają jedne z najszerszych siedzisk! Raider ma rzeczywiście bardziej miękkie zawieszenie ale nie da się odwrócić spacerówki buzią do mamy. Ja z windy korzystałam kilka razy i raczej nie miałam problemów ze zmieszczeniem się. Skoro mieszkasz w domku to też chyba z windy zbyt często korzystać nie będziesz. Z wejściem do sklepów też nigdy nie miałam problemów. Tak ogólnie to zawsze byłam zachwycona swoim wózkiem i trochę mi szkoda, że młody już z niego nie korzysta. Co do innych opini - skorzystaj z wyszukiwarki, było sporo postów (nie tylko pochlebnych) na temat tych wózków. A drugiego takiego serwisu to ze świecą szukać! Godexie jesteś super! Marta Odpowiedz Link Zgłoś
dta Re: BEBECAR Tracker 01.09.04, 10:53 Wiesz, to wszystko zależy od indywidualnej sytuacji. Ja jeżdzę trackerem codziennie. Jeżdzę windą i nie mam problemu, ale faktem jest, że mieści się on do wind montowanych od lat 70-tych. Do tych wcześniejszych, które oryginalnie posiadały wewnętrzne drzwi (obecnie często demontowane) nie ma mowy żeby się zmieścił, ale do takich wind mało który wózek wchodzi bez problemu. Zastanów się gdzie TY będziesz z tym wózkiem jeździć. Jeżeli chodzi o sklepy to z trackerem robimy zakupy np. w Tesco, Geant, Leclerc i Obi, Champion i nie mam problemu. Myślę, że jeżeli nie moglibyśmy się zmieścić, to musieliby coś wymyślić, żebyśmy mogli przejechać. Większość dużych sklepów ma szerokie przejścia dla osób niepełnosprawnych. Poza tym, teraz szerokość standardowych drzwi to 90 cm, a w takie tracker wchodzi spokojnie. Mieści się nawet w 80 cm. Chodzimy też do mniejszych sklepików, aptek, fotografa, etc. i wszędzie wjeżdzamy... A szeroki rozstaw kół dla mnie jest zaletą, bo przynajmniej wózek jest stabilny - to co Łukasz w nim wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie, a wózek ani drgnie! Szerokość siedziska jest bardzo duża. Mój synek też śpi z rączkami do góry. Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
szwedowska Re: BEBECAR Tracker 01.09.04, 17:45 Ja polecam BEBECAR Tracker City. Jest lżejszy, tylna oś jest węższa i ma mniejsze lane koła. Mieście się nawet do wind z wewnętrznymi drzwiami, do autobusu itp. Ponieważ chciałam mieć duże koła, dokupiłam komplet pompowanych i korzystam wtedy kiedy nie muszę się nigdzie "mieścić". Sam stelaż nie jest ciężki, ze spacerówką torchę. ale teraz kiedy nie mam już żadnego schodka do pokonania w bloku to bardzo chwalę. Choć jest "krowiasty" jak to ujęła jedna mama. Gdybym miała pieniądze, to kupiłabym teraz parasolkę typu Peg Perego Pliko P3 bo wygoda podobna przypuszczam (mniejsze kółka co prawda) ale wszędzie się zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś