lolapu 28.08.14, 17:35 Witam. Potrzebuję termos, taki żebym mogła załadować do niego zupę i żeby była dobrze ciepła przez 5-6 godzin. Polecicie coś sprawdzonego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaaoli Re: Termos na zupę 28.08.14, 17:40 Polecam taki xarchiwum.pl/termos-obiadowy-1-4-szklany-wklad-na-zupe-3-kolory-i1932989361.html Odpowiedz Link Zgłoś
lolapu Re: Termos na zupę 28.08.14, 17:48 A, i dobrze by było, żeby można jeść z niego bezpośrednio, czyli chyba niższy a szerszy. Z tego zalinkowanego da się? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaoli Re: Termos na zupę 28.08.14, 17:58 Jeść się da, choć łyżka z zestawu nie dosięgnie do dna. Myślę, że musisz szukać termosów ze szklanym wkładem - one trzymają ciepło. Nie spotkałam takich niższych ze szklanym wkładem, miałam niższy obiadowy i to był po prostu pojemnik do przechowywania a nie termos. Ja w moim zalinkowanym robię jogurt - aby powstał musi być utrzymana temperatura 40 stopni przez min. 6-8 godzin, powstaje bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaoli Re: Termos na zupę 28.08.14, 18:08 Zwróć jeszcze uwagę na to, że nowsze modele tego termosu nie mają szklanego wkładu, tylko piankę (nie wiem jak się sprawdza) sklepgalicja.pl/termos-obiadowy-14-uszczelka-kremowy-p-1547.html Proponuję szukać starszego typu. Odpowiedz Link Zgłoś