kotiki 25.09.14, 19:37 Do tej pory miałam karty tradycyjne, od jakiegoś czasu używam zbliżeniówek. jakich etui ,portfeli a może czegoś innego używacie do chowania kart. Co się u was sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
els.ol Re: ochrona kart paypass 25.09.14, 20:38 Sprawdza się zablokowanie paypass, bo na nic mi to... Wpisanie 4 cyfr nie zajmuje pół godziny, wolę tradycyjnie wpisać PIN a płatność paypass mam zablokowaną i święty spokój. W zakładce karty (u mnie to bank ING) jest opcja blokowania paypass. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: ochrona kart paypass 25.09.14, 20:51 widziałam przy kasie ze niektórzy maja w folie alu owinięte w rtveuro maja takie po 10 zl chyba cieniutkie, pakowane po 2 szt ale z czego to nie wiem. osobiscie sobie zablokowałam zblizeniówki,az tak mi sie nie spieszy, a śpie spokojniej Odpowiedz Link Zgłoś
deliszes Re: ochrona kart paypass 26.09.14, 00:16 Wybaczcie ignorancję ale po co je chronić? Jakie widzicie zagrożenia? Pytam serio bo używam regularnie i nawet mi nie przyszło do głowy, że trzeba ją jakoś inaczej traktować niż poprzednią nie-zbliżeniową? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: ochrona kart paypass 26.09.14, 08:43 Rowniez mam zablokowane płatnosci zblizeniowe i cala moja rodzina tez, od zawsze. Po co? Złodzieje, etc. wystarczy wygooglac samcik.blox.pl/2013/02/Czesto-placisz-za-zakupy-przez-zblizenia-Mozesz.html Odpowiedz Link Zgłoś
agusia.24 Re: ochrona kart paypass 26.09.14, 08:53 a ja mam zbliżeniową, ale szybko przestała działać, pewno jakbym ją chroniła to by się nie zepsuła Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: ochrona kart paypass 26.09.14, 10:49 A myślałam, że to ja jestem nadgorliwa i z pay passa zrezygnowałam Odpowiedz Link Zgłoś
second_names Re: ochrona kart paypass 26.09.14, 10:52 a jak w mbanku zablokować? ślepa jestem i nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: ochrona kart paypass 26.09.14, 11:36 Dzwoniłam na mLinię i blokowałam u konsultanta My mamy zablokowane transakcje PayPass nawet nie ze względu na możliwość ściągnięcia kasy przez złodzieja, ale dlatego, że mamy kilku użytkowników do konta, a transakcje PayPass są blokowane z dużym opóźnieniem - wystarczy, że zapłaciłam ja 2 razy po 50 zł i mąż też, a z konta nic nie zniknęło, a powinno 200zł. Nasza znajoma w ten sposób zrobiła sobie debet na koncie i bank nałożył jej karę. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: ochrona kart paypass 26.09.14, 10:58 Ostatnio oglądałam program o ryzyku związanym z posuadaniem tej karty. Jedyne realne ryzyko istnieje, jeżeli ją zgubisz, bo wtedy ktoś moźe przeprowadzić kilka transakcji dla kwot poniżej 50 zł., choć, co zależy od banku bo co którąś (czwartą czy piątą) musisz potwierdzić pinem. co do "ściągania" pieniędzy przez specjalne urządzenia...podobno te urządzenia każdorazowo mogą tak ściągnąć 1 transakcję, więc ryzyko jest minimalne, a jeśli juź, to twoja strata nie wyniesie więcej niź 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś