Dodaj do ulubionych

buty PILNE

22.10.14, 14:17
Dziewczyny, ponoć szybka potrzebna bo szybko decyzję podjąć muszę. Chcę kupić małemu buty na zimę. Teraz ma rozmiar 22 i lekki zapas. Jaki rozmiar na zimę wyjdzie? Jeszcze 22 czy juz 23? Jak założę mu teraz buta do przymierzenia to ile zapasu musi mieć przed palcami żeby było ok? 1 cm czy więcej? Ktoś podpowie?
Obserwuj wątek
    • kopiko-lol Re: buty PILNE 22.10.14, 14:39
      ja zawsze kupujac buty wkladam palec za piete. Palec nie ma miec ciasno, ani nie ma miec duzo luzu. takie buty sa idealne do chodzenia. Dziecko do przymierzania musi stac na nozkach.
    • orbital_motion Re: buty PILNE 22.10.14, 15:20
      Czekaj czekaj, wyciągnę szklaną kulę i Ci powiem...smile

Nie ma prawidłowej odpowiedzi na to pytanie. Stopa nie musi rosnąć z jednostajną prędkością.

Co do dobierania rozmiarów - kupowaliśmy młodej kiedyś buty w Geox i tam można wyciągnąć z buta wkładkę, która jest odpowiednio obrysowana w środku - są zaznaczone strefy, w których powinny znaleźć się palce i pięta, jak wyłazi, to jest źlesmile To było bardzo pomocne roziwązanie przy dobieraniu rozmiaru.
    • kjut Re: buty PILNE 22.10.14, 15:30
      Kurcze, te Wasze rady fajne ale jak się na teraz buty kupuje. A jak na za 2-3 miesiące? Macierzyństwo jest trudne tongue_out
      • orbital_motion Re: buty PILNE 22.10.14, 15:37
        Kjut: no bo zadajesz takie pytanie w stylu: "jaki będzie kurs euro za 2-3 miesiące?" smile Jakbym to wiedziała, to byłabym bardzo bogatą osobąsmile

To co mogę doradzić, to: zima jest długasmile Zima potrafi potrwać do kwietnia, więc nie kupujesz butów tylko na "za 2 miesiące", ale też na "za pół roku" smile Więc ja zaryzykowałabym i kupiła te ciut większe - jak nie włoży ich teraz, to włoży pod koniec zimysmile
        • kjut Re: buty PILNE 22.10.14, 16:28
          Oj miałam nadzieję jakaś statystykę poznać wink a chodzi o to ze mam opcję kupienia fajnych butów na zimę teraz, konkretnej pary w konkretnym rozmiarze i zastanawiam się czy będzie dobra. Bo jak tej nie kupię (a w fajnej cenie tez jest) to dopiero zimą się martwić będę ale wtedy to już bez kłopotu rozmiarowego za to drożej wink
          • panizalewska Re: buty PILNE 22.10.14, 17:33
            Ja straszna będę, ale jak masz możliwość kupić już NAŁ, to kup większe. Najwyżej możesz odsprzedać w sezonie na All albo ebay, czy w jakiej strefie czasowej co masz wink A zima w Europie długawa, bliżej północy znaczy się, to i 4 m-ce może potrwać spokojnie wink
          • nelka85 Re: buty PILNE 22.10.14, 21:43
            23 bo policz jeszcze grubsza skarpetkę czy czasami rajstopki i skarpetkę...mój ma teraz 22 a kupiłam 23 a licze się z tym że do końca zimy przyjdzie mi i 24 kupić. 22 ma teraz idealne odrobina luzu. Na miarkach w sklepie przy grubszej skarpecie wychodziło pełne 22 i nawet babki w sklepach mówiły że od razu 23
    • kjut Re: buty PILNE 22.10.14, 19:12
      Dzięki wszystkim za opinię, decyzja zapadła. Moje dziecię będzie zimą w różowych butach pomykać. No chyba że jednak mocno urośnie i będą za małe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka