kusi-kowa 05.11.14, 13:00 Witajcie! Mój 4 miesięczny syn wyrasta już z gondoli, praktycznie leży w niej już na styk Idzie zima a wiadomo, taki maluch nie siedzi, więc nie wsadzę go w spacerówkę... Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubgogo Re: Wyrasta z gondoli 05.11.14, 13:05 Fotelik-nosidło samochodowe? Woziłam w nim córkę parę tygodni dopóki nie przesiadła się do spacerówki, coś między 4,5-6 miesiącem. Tylko ja miałam z budką i pokrowcem na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
kusi-kowa Re: Wyrasta z gondoli 05.11.14, 13:09 Też o tym myślałam,ale wówczas musiałabym zakupić adapter do wózka bo takowego nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
bieniewicka Re: Wyrasta z gondoli 07.11.14, 09:59 my tak zrobiliśmy, czekamy jeszcze 2tyg do pol roczku i spacerowa idzie w ruch. Ale nie spaceruje z fotelikiem dłużej niz godzinę, gora 2. A świat super widać wiec dziec zadowolony jak nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Wyrasta z gondoli 07.11.14, 10:29 klubgogo napisała: Cytat Fotelik-nosidło samochodowe? akurat najglupszy pomysl z mozliwych. nie powinno sie dziecka wozic w foteliku. wystarczy, ze w samochodzie jezdzi. spedzanie kulku, kilkunastu godzin w foteliku samochodowym jest szkodliwe dla dziecka, kregoslupa, kosci, rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
bieniewicka Re: Wyrasta z gondoli 07.11.14, 11:03 No murwa ale godzinę dziennie? My z mala samochodem jezdzimy moze raz na 2tyg, kwadrans moze, a najdluzej 2 razy w zyciu jechala 200km i to z przerwami ofkors Ja tez uważam ze chusta lub nosidło najlepsze ale na razie moja krzyczy bo w nosidle glowa nie moze swobodnie machac i chce się odwracać zeby widzieć wiecej... Ale z manduka będę próbować jeszcze, na razie bondolino poszło w ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Wyrasta z gondoli 07.11.14, 11:06 wozkiem jezdzisz godzine dziennie? bo jednak zdecydowana wiekszosc dzieci spedza w nim duzo wiecej czasu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bieniewicka Re: Wyrasta z gondoli 07.11.14, 13:05 No słyszę o takich dzieciach co to spacery godzinami chcą uprawiać w gondoli i to podobno nie sa legendy.... i troche zazdroszcze fakt, gdyby moja spędzała wiecej czasu w tym foteliku dziennie niz godzine to bym nie używała. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Wyrasta z gondoli 05.11.14, 13:08 Przesadzić w fotelik? Zrezygnować z wózka? Kupić większą gondolę? Kupić spacerówkę rozkładaną na płasko? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja8613 Re: Wyrasta z gondoli 05.11.14, 13:13 Kup spacerówkę rozkładaną na płasko. Odpowiedz Link Zgłoś
jak-kania-dzdzu Re: Wyrasta z gondoli 05.11.14, 13:18 Zależy jak bardzo 'na styk' leży Jak bez podkurczania nóżek czy zginania szyi dasz radę go włożyć w jakimś zimowym kubraczku to luuuz. Mnie też się wydawało latem, że mój 5 miesięczniak się nie mieści w gondoli, a teraz ma 7 m i nadal się w gondoli wozimy Co prawda dotyka stopami i czubkiem główki wózka, ale zupełnie mu to nie przeszkadza, nawet lubi jak ma tak ciasno i przytulnie, chyba lubi, bo nie protestuje Po 4m przyrosty trochę zwalniają, więc może dacie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
kusi-kowa Re: Wyrasta z gondoli 05.11.14, 13:20 Mam nadzieję, że obędzie się bez dodatkowego zakupu, bo mamy już spacerówkę. Pożyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: Wyrasta z gondoli 05.11.14, 15:01 Ja przestawiłam się na spacerówkę, gdy obecny starszak mial 4,5 mies. Powod- darl się jak obdzierany ze skóry w gondoli. Moja spacerówka rozklada się. Na płasko - nie milam pojęcia,że są takie nierozkładalne... Obecny mój 4-miesięczniak ma 9 kg i jest ogólnie duży. Też pewnie akurat na zimę przyjdzie nam powitać spacerówkę 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
kusi-kowa Re: Wyrasta z gondoli 05.11.14, 15:19 tak, niestety się nie rozkłada w naszym orbit baby. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Wyrasta z gondoli 05.11.14, 16:21 Duzego wyboru nie masz, albo kupisz wieksza gondole, albo spacerowke rozkladana na plasko. Moj syn tez szybko przesiadl sie do spacerowki, ale on nienawidzil gondoli i ograniczonego widoku. Odpowiedz Link Zgłoś
stysia1987 Re: Wyrasta z gondoli 06.11.14, 12:27 Nie wiem jaki masz model, ja Zapłaciłam 60 zl za adaptery w smyku. Wózek baby design, fotelik maxi cosi Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Wyrasta z gondoli 07.11.14, 10:38 pewnie jakis super hiper wybajerzony wózek z mini gondolką? Odpowiedz Link Zgłoś
chubabubba Re: Wyrasta z gondoli 07.11.14, 13:14 w Orbicie jerst siedzisko-kubełek i wkładka dla noworodka do spacerówki.fajnie się pzrechyla i dziecko spokojnie może w nim leżec. 4 miesiecznbe dziecko spokojnie moze w nim leżec.mnie dziwi, że Twoja mała sie do gondoli nie miesci bo ona jest akurat duża.miałam ten wózek, uzyłam kilka razy bo beznadziejny był w uzytkowaniu .. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Wyrasta z gondoli 07.11.14, 10:26 spacerowka rozkladana na plasko. albo chusta. Odpowiedz Link Zgłoś