Dodaj do ulubionych

Możecie polecić Mikroskop?

22.11.14, 22:37
Oczywiście poprzeglądałam archiwum, ale "najświeższe" informacje na ten temat znalazłam z 2011smile
Możecie polecić coś godnego uwagi? Chodzi o mikroskop dla 7-8 latka, ale taki który nie będzie wyłącznie zabawką. Dzięki któremu będzie mógł się czegoś nauczyćsmile Z próbkami, jakimiś ciekawymi doświadczeniami do zrobienia. No wiecie żeby po prostu miał to "coś"wink A nie stał i łapał kurzwink
Obserwuj wątek
    • grecz Re: Możecie polecić Mikroskop? 22.11.14, 23:12
      W innym wątku pisano tak: forum.gazeta.pl/forum/w,583,155606515,155607163,Re_chlopiec_9_lat.html
      Sama nad nim się zastanawiam...
      • muchomorek23 Re: Możecie polecić Mikroskop? 23.11.14, 09:37
        Powyższy wątek też mnie mocno zainspirował do kupienia mikroskopu, córka miała na zajęciach w szkole i bardzo jej się spodobało oglądanie różności a ja sama też uwielbiam.
        Zastanawiam się nad tymi:
        www.astrozakupy.pl/product/Bresser-Mikroskop-Biolux-AL-NV-20x-1280x-okular-PC-walizka/?id=120
        www.astrozakupy.pl/product/Bresser-Mikroskop-JUNIOR-40x-1024x-z-okularem-PC/?id=602
        można też dokupić same preparaty w różnych konfiguracjach: botanika, zoologia, człowiek, mieszane zestawy:
        www.astrozakupy.pl/search/PREPARATY-I-SZKIELKA/?category=47,266

• czarna.perla Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.11.14, 11:40
          wracam do tematu mikroskopu bo w przyszłym tyg. będzie w lidlu
          www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=25485
          to chyba taki sam jak ten
          www.astrozakupy.pl/product/Bresser-Mikroskop-Biolux-AL-NV-20x-1280x-okular-PC-walizka/?id=120
          warto kupić czy szukac czegoś innego?
          • muchomorek23 Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.11.14, 12:22
            wygląda tak samo i opis podobny, tylko nie napisali o 2 źródłach światła i zasilaniu bateriami ale to pewnie z oszczędności opisu wynika.
            Czy po mikroskop też trzeba być skoro świt? w jaki dzień ma być?
          • tzka Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.11.14, 17:23
            Zaba772 juz kupila mikroskop, jednak moze innym forumkom przyda sie info nt. tego z Lidla. Kupilam go dawno temu dla mlodej. Bresser wlasnie, bo porzadny, solidny. I chyba byl tanszy, niz ten z poniedzialku.
            Raczej ten, niz zalinkowany wczesniej.
            www.astrozakupy.pl/product/Bresser-Mikroskop-BioDiscover-20x-1280x/?id=836
            W takim samym specjalnym pudelku, a nie w walizce. I z pewnoscia nie ma trzech obiektywow.
            • muchomorek23 Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.11.14, 17:26
              Zastanawia mnie ten "osadzony okular PC" tzn, że nie można normalnie patrzeć tylko na kompie? czy on jest wyjmowany i można normalnie patrzeć?
              • muchomorek23 Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.11.14, 17:30
                chyba jednak "przekombinowałam" bo na drugim zdjęciu lidlowego widać, że jest osobny obiektyw do patrzenia bezpośrednio na preparat. Wg mnie to jest jednak z pierwszego linka. Ciekawe czy zdążę w poniedziałek obejrzeć na żywo czy zastanę puste półki.
                • patatajowa Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.11.14, 17:35
                  jak "rzucą" tyle to moze sie załapiesz wink
                  fanlidla.pl/gazetka/2010.12.16/247,Mikroskop,Biolux,NV
                  • muchomorek23 Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.11.14, 18:14
                    wink oby bo też nie zamierzam koczować od 6 tylko spokojnie pojechać jak dzieci zawiozę do szkoły.

• muchomorek23 Re: Możecie polecić Mikroskop? 01.12.14, 15:22
                      Byłam, obejrzałam i nie kupiłam bo wolę trochę dopłacić i mieć zapakowany w walizkę lub torbę. Te lidlowe w samym kartonie i boję się, że z czasem potłuczemy akesoria albo będą się walać po szufladach.
                      • momas Re: Możecie polecić Mikroskop? 04.12.14, 15:13
                        Dzisiaj widzialam - fakt - bez walizki i sporo droższy niz te 3 lata temu sad
            • tzka Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.11.14, 17:27
              Mialo byc: b. porzadny i solidny. Polecam w kazdym razie.
            • patatajowa Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.11.14, 17:31

który z pewnością nie ma,twój czy lidlowy ?
              • muchomorek23 Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.11.14, 17:33
                Lidlowy ma, zobacz na zdjęciu
                • tzka Re: Mikroskop z Lidla - sprostowanie 28.11.14, 08:52
                  Chyba cos zamieszalam z wczesniejszym opisem... Mamy sprzecik Bresser, ktory byl sprzedawany w Lidlu gdzies 2-3 lata temu za 199 zl (cena na stronie astrozakupy.pl tez byla wtedy wyzsza). Opis lidlowy:
                  Mikroskop BIOLUX NV
                  - głowica z 3 obiektywami (4x/10x/40x)
                  - 2-krotna soczewka Barlowa i 2 okulary szerokokątne (5x/16x)
                  - oświetlenie z diodami LED
                  - powiększenie 20x-1280x
                  - łącznie z okularem PC ze złączem USB i oprogramowaniem
                  - 6-kolorowa płytka z filtrem
                  - 5 lat gwarancji
                  - w zestawie z mikroskopem: pomocnicze środki preparacyjne, zestaw przyborów preparacyjnych, skrzynka z preparatami

Tak wyglada:
                  https://lh3.googleusercontent.com/-eWYqsNVzXuM/VHgmXkF4HPI/AAAAAAAAQLk/Dp6MRt40BY8/s374/Mikroskop%2520BIOLUX%2520NV.jpg
                  https://lh4.googleusercontent.com/-SGOavuGCgNI/VHgmXBSbt2I/AAAAAAAAQLg/77F-D553sXg/s374/PL_53535_03_v.jpg

Ktos pytal o podlaczenia do kompa. Jest to jako opcja (fajna, zreszta) do wykorzystania, jesli sie chce. Nie trzeba z tego korzystac.
                  B. ten mikroskop polecam. Zadna zabawka, tylko prawdziwy, solidny sprzet. Idealny dla dzieci, ktore chca eksplorowac mikro swiat. smile
                  • muchomorek23 Re: Mikroskop z Lidla - sprostowanie 28.11.14, 09:52
                    bardzo fajny i porządny, a jakieś próbne preparaty do oglądania było może?
                    • tzka Re: Mikroskop z Lidla - sprostowanie 28.11.14, 22:37
                      Tak, byly preparaty w zestawie. W tym opisie jest podane, jakie:
                      To ten sam model chyba. W innych modelach tez jest podobny zestaw preparatow. Plus dodatk. szkielka i materialy/narzedzia do wykonania wlasnych. Ogladalismy wlos i noge pajaka. smile
                      • momas Re: Mikroskop z Lidla - sprostowanie 28.11.14, 22:53
                        juz kiedyś wypowiadałam sie na emat mikroskopu Bresser z lidla.
                        Jest bardzo OK.
                        Pisze to, mając doświadczenie z mikroskopami - pracuje na codzien z mikroskopem oglądając maleństwa wielkośi przecietnie 5-30 mikronów uzywam powiększen X1000. Z ciekawości wzielam swoj preparat pod mikroskop bressera - i - spokojnoe moglabym uzywac go do wstepnego przeglądania smile. To duzo - naprawdę, bo do dokladnego przeglądania swoich malenst uzywam dobrego, profesjonalnego sprzetu.
                        Ps. kupilam juz dla swojego dziecka - gdy mialo 7 misięcy big_grin big_grin big_grin
                        spokojnie, na razie czeka....Tyle, że te 3,5 roku temu kosztował 199 zl.
                        • momas Re: Mikroskop z Lidla - sprostowanie 28.11.14, 23:00
                          Przepraszam za literówki. Tym razem nie wynikają one z irytacji, ale chyba ze zmęczenia ..
      • zaba772 o wow! dzięki:) 23.11.14, 09:55
        • patatajowa Re: o wow! dzięki:) 23.11.14, 17:36
          to kiepsko szukałaś bo chociazby ja szukałam w marcu mikroskopu i jest tam moj wątek.i kilka innych swiezszych niz 2011 wink
          forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&query=mikroskop&title=mikroskop&forumId=583&sortMode=DATE&queryMode=SIMPLEALL&pageNumber=1
    • czarna.perla lidl 27.11.14, 12:39
      mikroskop ma być w poniedziałek ale ja chyba poprosze szwagierkę o zakup online w Niemczech.
      • zaba772 wybraliśmy:) 27.11.14, 16:46
        Młody dostanie z Intelasmile
        Dzieki za wszelkie podpowiedzi!
        Po nitce do kłębka i mam nadzieję, że wybór był dobrysmile
        • muchomorek23 Re: wybraliśmy:) 27.11.14, 16:52
          Mogłabyś podlinkować jaki?
          • zaba772 Re: wybraliśmy:) 27.11.14, 17:05
            oczywiscie ze mogesmile
            Ten:
            www.amazon.de/Intel-Intelplay-QX3-Computer-Microscope/dp/B00005NZPW/ref=sr_1_88?ie=UTF8&qid=1416759980&sr=8-88&keywords=MIKROSKOP
            • patatajowa Re: wybraliśmy:) 27.11.14, 17:29

to taka lepsiejsza lupa a nie mikroskop...
              Te z lidla są bardzo fajne,były 2 lata temu w ofercie miała,u mnie cały kosz pamiętam był,długo potem leżały a jak potrzebowałam to juz nie było wink wrzuć sobie na yt ,są filmiki co widać przez ten mikroskop,możliwość zgrania obserwacji na komp to jest coś czego mi brakuje w moim obecnym.no i powiększenie jest konkretne,można robić preparaty do szkoły,to nie zabawka.ja zamierzam go kupić w tym roku ale zamawiać nie będę ani stać o 6 pod sklepem big_grin
              **** Czytanie książek jest zajęciem żmudnym i męczącym.
              Psuje wzrok,odrywa od innych zajęć i nie wspiera wzrostu PKB ****
    • olga727 Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.11.14, 18:08
      www.smyk.com/dromader-mikroskop-100-400-1200-x,p1102190145,zabawki-gry-dla-dzieci-p
    • janieide Re: Możecie polecić Mikroskop? 10.12.14, 18:17
      Dziewczyny, a dla 7latki taki wystarczy?: www.astrozakupy.pl/product/Bresser-Mikroskop-JUNIOR-300x-1200x-W-WALIZCE/?id=766

Nie chcialabym wydac wiecej niz 200 zl no i fajna ta walizeczka na przechowywanie. Warto?
      • muchomorek23 Re: Możecie polecić Mikroskop? 10.12.14, 20:14
        Sam mikroskop ok tylko szkoda, że nie można podłączyć z komputerem bo to wg mnie będzie ogromna frajda a w późniejszych klasach gdzie zacznie się biologia przyda się do referatów itp. Osobiście to chyba wolałabym dołożyć trochę do tego lidlowego, mimo, że brak walizki.
        • patatajowa Re: Możecie polecić Mikroskop? 10.12.14, 20:47
          ło matko, brak walizki do mikroskopu to najmniejszy problem jesli chodzi o wady mikroskopu wink
      • patatajowa Re: Możecie polecić Mikroskop? 10.12.14, 20:45
        ale mikroskop to nie jest chyba rzecz którą kupuje sie inną dla 7-latki a inną dla 9 czy 11-latki. trzeba kupic porządny zeby od razu było widac co trzeba. bo chyba nie bedziesz co 2 lata kupowac mikroskopu z ciut lepszymi parametrami ?
        • olga727 Re: Możecie polecić Mikroskop? 10.12.14, 21:47
          Ale jak dziecię,nie wykazuje specjalnych zainteresowań,to na początek wystarczy tańszy ?! 6-7 lat,to właśnie jest początek i do tego istnieje ryzyko,że dziecko może go niechcący zepsuć. Jeśli "się wciągnie",to wtedy bym kupiła już,o wyższych parametrach.
          • faustine Re: Możecie polecić Mikroskop? 11.12.14, 10:09
            Dziewczyny - mam pytanie . Mam w domu taką zabawkę mikroskop Interkobo - powiekszenie 100,400 , 1200 . Ponieważ dostałam to za darmo , ale bez preparatów , mam pytanie . Czy warto dokupić na przykład taki zestaw www.astrozakupy.pl/product/Preparaty-mikroskopowe-BRESSER-tkanki-zwierzece-30-sztuk/?id=37, czy cokolwiek będzie tam widać ? Zakładając że sprzęt jest nieuszkodzony , no ale to jednak zabawka . Będę bardzo wdzięczna za info.
            • momas Re: Możecie polecić Mikroskop? 11.12.14, 18:19
              to zalezy od Twojego mikroskopu. Teoretycznie-powinno być widac...
    • miedziana.k Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.03.15, 23:34
      Odświeżam wątek, bo szukam mikroskopu dla dzieci (nie zabawki). Przycztałam wcześniejsze wątki, ale jestem zupełnym laikiem i proszę o pomoc. Zastanawiam się nad tymi mikroskopami:
      www.astrozakupy.pl/bresser-mikroskop-junior-40x-1024x-z-okularem-pc/602/
      www.astrozakupy.pl/bresser-mikroskop-biolux-al-nv-20x-1280x-okular-pc-walizka/120/
      Który z nich lepiej kupić?
      • miedziana.k Re: Możecie polecić Mikroskop? 27.03.15, 23:36
        A może taki: www.astrozakupy.pl/bresser-mikroskop-biorit-40x-1280x-z-pc-okularem/316/ ?
      • muchomorek23 Re: Możecie polecić Mikroskop? 31.03.15, 12:35
        Mamy ten drugi zalinkowany i jest super, warto od razu kupić u nich dodatkowe preparaty bo w zestawie jest tylko kilka.
    • miedziana.k Re: Możecie polecić Mikroskop? 30.03.15, 20:51
      Podnoszę. Może jednak ktoś coś doradzi wink
    • la-luz Re: Możecie polecić Mikroskop? 19.12.15, 16:06
      Czy ktoś wie czy będą jeszcze te mikroskopy w Lidlu? A może już były w tym roku? Czy to ten model?

www.astrozakupy.pl/bresser-mikroskop-biolux-al-nv-20x-1280x-okular-pc-walizka/120/
      • patatajowa Re: Możecie polecić Mikroskop? 19.12.15, 16:26
        niestety chyba nie było bo "czaje sie" na nie i nie widziałam niestety. i z tego co widac w gazetkach w tym roku juz nie bedzie.
        • la-luz Re: Możecie polecić Mikroskop? 19.12.15, 21:18
          Szkoda, pozostaje mi chyba kupić ten model w pełnej cenie sad Zastanawiam się jeszcze na takim, nie widzę go w Polsce, na amazonie jest tańszy od Bioluxa NV

www.amazon.de/gp/product/B003LJIVGC?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A3JWKAKR8XB7XF
          Czy ktoś może wie jak zdobyć kod na amazon de na 10 Euro, dziewczyny pisały w innym wątku, że takie kody przychodzą czasami na maile. Jestem zarejestrowana ale nic nigdy nie dostałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka