Dodaj do ulubionych

Payback Allegro od 2015

19.12.14, 20:28
Czy już otrzymałyście wiadomość o naliczaniu punktów PAYBACK Allegro od Nowego 2015 roku-dla mnie SKANDAL !!!:
"Od Nowego Roku Program PAYBACK będzie realizował strategię Serwisu Allegro dotyczącą rozwoju sprzedaży z udziałem aplikacji mobilnej.
W związku z tym, z dniem 1 stycznia 2015 punkty PAYBACK w Serwisie Allegro przyznawane będę jedynie za zakupy dokonane w kanale mobilnym."
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Payback Allegro od 2015 20.12.14, 10:02
      odpuścić .takie cyrki jak oni robią ze zbieraniem-nienaliczaniem-reklamowaniem-pilnowaniem zeby naliczyli to jest skandal.
      jeszcze jak odpadnie allegro i reale to juz wogole trzeba bedzie zbierac miesiacami na cokolwiek.
    • aleksandra1977 Re: Payback Allegro od 2015 20.12.14, 14:34
      chca naklonic ludzi do korzystania z aplikacji.
      Zawsze mozna kupic tak, jak dotychczas, a przez aplikacje zaplacic. Tak samo jak z kuponami rabatowymi.
      • patatajowa Re: Payback Allegro od 2015 20.12.14, 14:57

no chyba jednak nie.wyraznie pisze ze zakupy maja być dokonane przez aplikacje mobilna.zreszta teraz też dają inne punkty za tradycyjne kupowanie a wiecej za mobilne.roznica polega na tym ze za tradycyjne juz nic nie dostaniesz.
        • aleksandra1977 Re: Payback Allegro od 2015 20.12.14, 15:05
          praktyka z kuponami pokazuje, ze mimo, iz w regulaminie wymagane sa zakupy mobilnie, to da sie kupic tradycyjnie i skorzystac z kuponu placac mobilnie, gdy wszystko wczesniej kupione zostalo np. poprzez komputer.
          • enut Re: Payback Allegro od 2015 20.12.14, 18:57
            Punkty payback sa naliczane w momencie kupna, nie platnosci, wiec jesli kupisz tradycyjnie, to nawet przy platnosci mobilnej nie dostaniesz punktow. Z kuponami bylo inaczej, one dzialaly w momencie zaplaty, nie kupna.
            • marittka76 Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 09:53
              a czy żeby naliczały się punkty payback, trzeba gdzieś to zaznaczyć czy wystarczy zakup w aplikacji mobilnej?
              • patatajowa Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 11:12
                nie mam zielonego pojecia,nie zbieram w ten sposób.smile
              • els.ol Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 14:56
                W momencie, gdy klikniesz Kup Teraz (mobilnie) pojawi się ekran "Czy naliczyć punkty Payback?" - trzeba zaznaczyć ptaszkiem.
    • els.ol Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 10:17
      Ile zakupów na Allegro robicie w miesiącu. Ja max 10.
      Nie jest dla mnie problemem, żeby wrzucić z laptopa do komp. a potem kupić mobilnie.
      Przy setkach transakcji - upierdliwe. Przy kilku (o ile się to w ogóle będzie opłacało, a nie za 5pkt...) jest to wykonalne.

Pal licho pkt, niech kupony wrócą, bo za buty dla dziecka muszę zapłacić wink
      • els.ol Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 10:17
        *z laptopa do OBSERWOWANYCH
        • krasulas Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 10:35
          Są osoby, które maja inny problem....otóż nie chcą, bądź nie potrafią zapłacić poprzez mobilne Allegro na smartfonie. Najczęściej mąż zabronił...bo ryzyko...niepewne itp. Także zakup przez mobilne to nie problem...chociażby przez wrzutę na kompie w obserwowane. Ale zapłata już budzi kontrowersje.
          • els.ol Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 11:23
            To załóż kartę prepaid.
            Kosztuje niewiele (w moim banku 20zł na 5 lat), a ryzyko wyczyszczenia konta minimalizuje niemal do zera. Wg banku 100%, ale zostawiam sobie promil na ewent.ryzyko, o którym bank nie wie wink
          • patatajowa Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 11:24
            no dokladnie. na kompie masz programy antywirusowe,różne zabezpieczenia a na komórce co?
            ja tam mam karte prepaid wiec jakos o to nie drże aleszczerze mówiac "podziwiam" osoby które loguja sie do swoich banków,podaja dane kart itp.ja wole dmuchac na zimne...
    • magdalenca78 Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 11:26
      Mnie to wkurza sad Ja w ogóle nie korzystam z aplikacji moblinej, tylko i wyłącznie na laptopie allegro oglądam i kupuję. Wytłumaczcie mi, bo ja nei nadążam za nowoczesnymi technologiami - jaki Allegro ma w tym interes, żeby premiować moblinych a udupiać "stacjonarnych" użytkowników?
      • krasulas Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 11:42
        • krasulas Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 11:45
          Bo z telefonu i aplikacji korzystasz np w kolejce do lekarza...w autobusie itp. Wzrasta sprzedaż.
          Ja placę przez logowanie...ale mój bank ma inna...utrudnioną wersję logowania.
          • magdalenca78 Re: Payback Allegro od 2015 22.12.14, 18:29
            Ale to kompletnie bez sensu! Przecież nie będę specjalnie męczyć się ze smartfonem, jak mogę sobie wygodnie usiąść i na laptopie obejrzeć to, co chcę kupić, nie mówiąc już właśnie o bezpieczeństwie logowania się do banku. A poza tym ja akurat nie uprawiam kompulsywnych zakupów w przysłowiowej "kolejce do lekarza"; dla mnie to jakiś absurd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka