smoczy_plomien 08.01.15, 18:41 Dla mnie. Czarny, klasyczny krój, 100% wełny, z kapturem, do 1000zł. Widział ktoś gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: Płaszcz 08.01.15, 19:07 z kapturem to bedzie problem. co prawda w tym sezonie był z kapturem w Massimo ale ani czarny ani klasyczny krój tylko "szlafrokowy". z kapturem były tez w stradivariusie i bershkce ale nie czarne i wełna jako dodatek i krój jak wyzej. www.zalando.pl/odziez-damska-plaszcze-welniane/_czarny/?upper_material=kaszmir.we%C5%82na tu masz czarne,fasony różne, z kapturem kilka, a kazdy z wełną tylko nie sprawdzałam po kolei czy 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Płaszcz 08.01.15, 22:02 Jakby nie był problem, to bym już dawno sama znalazła, a tak to już 3ci rok się bujam Na Zalando nic nie znalazłam niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht tylko nie zalando 09.01.15, 00:15 jeśli chodzi o płaszcze. raz zamówiłam wełniany za 600 i przyszła szmata, która ledwo się jako żakiet nadawała na szczęście był zwrot Odpowiedz Link Zgłoś
arafia Re: Płaszcz 08.01.15, 22:15 tylko ciemnoszary, ale reszta się zgadza beatacupriak.pl/-40-aktualna-kolekcja-jesienzima/1156-dlugi-plaszcz-z-welny-z-kapturem-szalowym.html Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Płaszcz 08.01.15, 22:21 No tak,zawsze jakas reszta się nie zgadza To też jest fason szlafrokowy a nie klasyczny moim zdaniem.ale to moze autorka posta powinna uacislic jaki to fason klasyczny bo jesli ten sam o którym ja myślę to jeszcze chyba nigdy go z kapturem nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
arafia Re: Płaszcz 08.01.15, 22:26 No właśnie my kobietki tak mamy że zawsze coś jest nie tak... co mojego M skutecznie odstrasza od wspólnych zakupów i tez mi się zdaje, że tylko takie fasony bywają z kapturami, ale może się mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Płaszcz 08.01.15, 22:24 Klasyczny i kaptur - nie widzę tego. Klasyczny to dla mnie jednorzędówka, gdzie tu kaptur? Zobacz Warmię, w sklepach internetowych można znaleźć w tej okolicy, choć nie wiem, czy idealnie się zmieścisz w granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Płaszcz 08.01.15, 22:46 Arafia, to niestety szlafrok. Kropkaa - zgadza się, jednorzędówka. Właśnie mam taki, więc nie jest to dla mnie nic dziwnego. Warmię przejrzałam, nie mają nic. Więcej szczegółów ideału: jednorzędowy, żadnych pasków, zapinany pod szyję, długość do pół uda - mniej więcej, żadne szlafroki ani inne sezonowe mody. Jednak rzędowość jestem w stanie odpuścić, a pasek mogłabym przeboleć. Z kaptura wolałabym jednak nie rezygnować, chociaż liczę się z tym, że być może będzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Płaszcz 08.01.15, 22:55 Na stronie Warmii kicha, ale stacjonarnie widziałam znacznie więcej. Nie wiem, może to ubiegłoroczne kolekcje? Jesteś z Wawy? Jeśli tak - sklep Adam i Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Płaszcz 08.01.15, 23:13 to jak właściwie wszystko jesteś w stanie odpuścić to czego szukamy? bo budrysowki maja kaptur ale nie maja paska i zazwyczaj sa i jednorzędowe i wełniane. Jak zrezygnujesz z kolei z kaptura to zostaje ci naprawdę sporo eleganckich jednorzedowek w kolorze czarnym z wełny. Ja osobiście akurat nie upieralabym się przy 100% wełnie,lepiej się użytkuje tkaniny z mala domieszką. **** Czytanie książek jest zajęciem żmudnym i męczącym. Psuje wzrok,odrywa od innych zajęć i nie wspiera wzrostu PKB **** Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Płaszcz 08.01.15, 23:36 czyli rezygnujesz ze wszystkiego oprócz kaptura i 100% wełny? ale z tą wełną będzie ciężko najczęściej jest jakaś domieszka, więc jeszcze określ ile % ma być wełny w tym wełnianym płaszczu jeśli satysfakcjonuje cię 80% to jeszcze Jass: www.jass.pl/PL-H4/sklep-online.html Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Płaszcz 08.01.15, 23:40 Patatajowa, ja patrzę realnie Szukam tego płaszcza już ze 3ci rok i niestety nadal wygląda na to, że mój ideał nie istnieje. Nie chcę odkładać zakupu o kolejny sezon, bo po moim obecnym płaszczu, kupionym naprawdę lekko licząc 10 lat temu, zaczyna coraz bardziej być widać jego wiek. W budrysówkach nie podoba mi się zapięcie na kołki Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Płaszcz 08.01.15, 22:54 Esprit: www.esprit.eu/sale/women-sale/womenswear/jackets-coats/wool/soft-wool-wrap-coat-094EO1G083_001 i na Monstrami mostrami.pl/pl/ubrania-okrycia-wierzchnie-plaszcze/czarny-plaszcz-z-szerokim-kapturem-83754Aryton mostrami.pl/pl/ubrania-okrycia-wierzchnie-plaszcze/czarny-plaszcz-z-kapturem-82387 Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Płaszcz 08.01.15, 23:06 pierwszy i drugi to szlafroki z paskiem-autorka wątku takich nie chce.ostatni też odpada bo ma tylko trochę wełny w składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinn24 Re: Płaszcz 08.01.15, 23:25 Poszukałabym dobrej krawcowej, u nas jest taka i drzwi jej się nie zamykają, z płaszczem też sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś