Dodaj do ulubionych

Jaka hulajnoga dla mamy?

24.03.15, 10:47
Jak w temacie. Szukam hulajnogi dla siebie, bo nie nadążam za dziećmi smile Macie może jakieś doświadczenia w tej materii? Myślałam o takiej z pompowanymi kołami, bo wiadomo jakie chodniki mamy. Faktycznie na takiej jeździ się lepiej? Macie sprawdzone marki/modele? Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • mozynka Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 10:59
      kupiliśmy teraz córce na 9 urodziny hudora big wheel air 205, mamy ją co prawda kilka dni, ale już zdążyłam na niej pojeździć i jest supersmile max ciężar do 120kg , kierownica też na dobrej wysokości (mam 173cm). Powiem tylko, że nie myślałam, że jazda na hulajnodze jest tak wyczerpująca......
      • bagage Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 11:23
        Oj tak. Ale bieganie za dziećmi jeszcze bardziej wink
      • tg76 Oxelo, micro white, hudora?? 17.03.16, 08:43
        W zeszłym roku nie udało się kupić, wiec temat u mnie powraca...
        Jeździłam oxelo town9-po sklepie jeździ fajnie, składa się i można dostawić przystawkę dla dzięcia co wydaje mi się fajne...
        micro white chwalicie, wiec może lepiej micro? -zamierzam tez maxi kupić dla syna w tym roku wiec może przy dwóch byłaby lepsza cena?podpowiecie gdzie popytać o taką zniżkę, może jeszcze któraś jest zdecydowana na zakup?

Hudora chyba wersja ekonomiczniejsza, gorzej jeździ? Więc może nie warto oszczędzać?
        Mam 174 xl wink
    • kanna Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 11:30
      Oxelo 7, daje radę na wszelkich chodnikach, ale syn mnie przerósł i mi ją zabrał crying
      • bagage Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 11:44
        Ta Oxelo 7 też wydaje mi się ciekawa. Zastanawiam się teraz czy Oxelo 7 czy Oxelo 9 (z hamulcem przy kierownicy).
        • kanna Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 13:08
          Hamulec nie ma tu większego znaczenia - w sensie: nie rozwijasz znaczących prędkości na chodnikach wink
          Najlepiej idź do Decathlona i się przejedź po sklepie.
          A, moja mam ze 3 lata chyba,. poprzedni model (z mniejszymi kółkami) od jakiś 8.
          Im większe koła, tym lepiej.
    • afro.ninja Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 11:44
      Mnie sie marzy hulajnoga micro, jezdzilam na niej, jezdzi sie fenomenalnie, ale jest troche drogawa...
      • bagage Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 11:56
        No 800 zl to faktycznie nie mało jak na hulajnogę. Pytanie: Micro lepsza (komfort jazdy, wykonanie) niż Oxelo? Warto dopłacić?
        • cortinka Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 15:57
          Nie wiem, o jakiej Micro mówicie, ja mam trojkołową, taka Maxi Micro dla dorosłych. Nazywa się chyba Kickboard i kapitalnie się na niej jeździ.
        • verika Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 18:36
          Temat na świeżo, wczoraj wypróbowałam wszystkie micro dla dorosłych, najlepiej jeździło mi się na MICRO White (lub black - ta sama w czarnej wersji) , co prawda to docelowo hulajnoga ma być dla syna ( on też je testował), stanęło na Micro White/black, rewelacja jak dla mnie. Oxelo też próbowaliśmy, jednak Micro to Micro smile
          • monix123 Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 18:41
            Ja mam Micro White , mąż Black. Są boskie. Polecam, chociaż cena spora, ale naprawdę warto!
          • amstill Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 19:04
            Gdzie można je stacjonarnie przetestowac?
    • bagage Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 20:57
      Ale czy na Micro White faktycznie jeździ się lepiej niż na Oxelo? Czy razej chodzi o metkę? Jakby na to nie patrzeć Micro prawie dwa razy droższa.
      Jest jest gdzieś w wawie możliwość obejrzenia Micro? A już ideałem byłaby możliwość sprawdzenia w terenie, takie powiedzmy wypożyczenie za kaucją... Wiem, wiem rozmarzyłam się smile
      • verika Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 21:04
        Dla nas jeździ się lepiej, bez porównania zresztą, nie chodzi tu o metkę, wiesz inaczej masz wykończonego mercedesa a inaczej suzuki, tu nie chodzi o metkę, dla mnie może być zaklejona a i tak wyczuję różnicę. Możliwość oglądnięcia, przetestowania Micro masz chyba w każdym większym mieście w PL.
        • bagage Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 21:32
          No to ruszam jutro w miasto szukać Micro White wink A biała nie rysuje się bardzo?
    • bagage Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 24.03.15, 21:36
      Widział może ktoś Micro White poniżej 649 zl?
      • tg76 a micro flex? 25.03.15, 08:45
        różnica cenowa ok 50 zł, lepiej się składa niż white i chyba ma większe koła, może ta fajniejsza??
        jeszcze jakieś różnice?
        • tg76 Re: a micro flex? 25.03.15, 08:50
          te flex mają różne rozmiary kółek, chodzi mi o te 200 mm, jest fajna promocja dająca taką małą różnice w cenie.. bo na hulajki .pl- bardo lubię ten sklep kosztuje 889:/a na hulajnogi.pl 669zl smile
          • verika Re: a micro flex? 25.03.15, 08:55
            Przejedź się na Flex i na White, to będziesz wiedziała czemu White smile)) Różnica kolosalna. White jest bardzo stabilna, łatwa w prowadzeniu, Flex jest strasznie "chybotliwa", o wiele gorzej się na niej jeździ.
            • tg76 Re: a micro flex? 25.03.15, 09:21
              Dzieki
    • joasik_79 Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 14.06.15, 19:32
      My kupiliśmy kettlera zero 8 niby dla syna, ale mąż mówi że fajnie się jeździsmile
    • kasik-wroc Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 17.08.15, 14:26
      No i jak tam nadążanie za dziećmi na hulajnodze? Ja mam podobny plan. Syn 3-lata pomyka na micro albo na biegówce a ja nie mogę nadążyć. Rowerem jestem za szybka stąd też wpadłam na pomysł hulajnogi. Jaką w końcu kupiłaś? I czy taką hulajnogą da się pojeździć po parku, gdzie wiadomo idealnie prosto nie jest?
      • dialam Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 17.08.15, 19:22
        mogę polecić oxelo town 7 xl (czy jakoś tak za 400zł), jeździmy głównie po parku wink nie wiem czy twój syn ma mini micro, ale jeśli tak, to poczekaj aż się przesiądzie na maxi micro - ta hulajnoga dosłownie płynie w porównaniu do mini micro wink dla siebie myślałam o micro white/black, ale w mojej okolicy nie mam możliwości wypróbowania, więc nie byłam pewna, czy warto dopłacać - a zależało mi na amortyzacji, bo jeździmy właśnie głównie po parku, więc wzięłam oxelo - nie mam jej długo, ale jeździ się super i ma amortyzację. jak masz decathlon koło siebie, to sprawdź w sklepie, jak ci się jeździ smile
        • kasik-wroc Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 18.08.15, 08:10
          No ma mini micro. Niestety nie wiem czemu nie ogarnia tego skręcania. Ja zresztą też niezbyt. Dlatego gonienie to zwłaszcza biegówki będzie.
      • arizonadreams Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 18.08.15, 09:19
        Kupiłam z tego samego powodu: jeden syn na hulajnodze mini micro, drugi biegówka, a matka z językiem przy pasie biega za nimi. Skończyło się. Kupiłam hudorę big wheel 230 mm - generalnie czuć trochę drżenia na rękach (jazda po nierównościach), ale daje radę i przez tory tramwajowe i małe krawężniki przy przejściach dla pieszych - chociaż do przyjemnych ten moment nie należy. Niestety nie mam porównania do innych i nie wiem czy każdy typ tak ma, czy akurat tylko ten model, ale chyba teraz wzięłabym z amortyzatorem albo na pompowanych... Warto jednak potestować różne, jak ma się okazję. Ale szczerze polecam hulajnogę samą w sobie - ja zaczęłam nawet do pracy nią przyjeżdżać wink
        • kasik-wroc Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 18.08.15, 13:06
          A myślałam, że to tylko ja mam taki sprytny plan wink
          • niektorymodbija Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 18.08.15, 22:57
            A ja polecam decathlonowa podstawke dla dziecko do hulajnogi dorosłego. Jeżdżę z trzylatka ,super patent!
      • bagage Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 30.08.15, 22:13
        Zdecydowałam się na Micro White. Boska! Śmiga aż miło i daje radę chodnikom. Fajne jest w niej to, że ma nisko podest i nie trzeba tak bardzo uginać kolan. Porównywałam ją w terenie do Oxelo i nieporównywalnie lepiej jeździ się na Micro. Jedyna przewaga Oxelo to dłuższy podest (dla osób z dłuższą stopą).
        Teraz to dzieciaki mnie gonią! wink
        • edyta_32 Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 17.03.16, 09:11
          Tez mam plan hulajnogi dla siebiesmile bo dzieciaki teraz dostaly jedno mini micro drugie maxi micro i nie usmiecha mi sie latanie za nimismile choc mysle jeszcze kupic rolki do tegosmile
          • edyta_32 Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 17.03.16, 09:12
            Choc mysze dodac ze mam lat 39. I moja siostra lat 36 jak uslyszala ze planuje sobie kupic hulajnoge to popukala sie w czolowink))
            • tg76 Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 17.03.16, 09:20
              Widziałam starsze na hulajnodze wink lepsze wydzieranie się na dzieciaki żeby poczekały ma mamuśke i dyszenie ze zmęczenia przy dłuższych trasach....

Czy możliwość złożenia w jednym kawałku to przydatna funkcja? Czy np przy przedszkolu czy szkole i łatwiej jest chwycić bez składania?
              • arizonadreams Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 17.03.16, 18:09
                Ja mam składaną - generalnie bajer, bo jak już wypadałoby ją złożyć to i tak tacham rozłożoną. Dla mnie okazała się ważna długość "podestu" - bo czasami jeździmy w trójkę. Najmłodszy z przodu, starszy za nim i ja zamykam ten skład wink A poza tym...polecam na 1000%, to był strzał w 10!
              • bagage Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 17.03.16, 19:31
                A mi się składanie akurat często przydaję, zwłaszcza jak wchodzę z nią do sklepu. Ale to faktycznie nie jest najważniejsze i da się bez tego żyć.
            • mielin Re: Jaka hulajnoga dla mamy? 17.03.16, 09:25
              Osobiście regularnie widuję w naszym parku Pana lat 80+ na hulajnodze (zdecydowanie to jego własna) i pomyka,że hej...smile Nie słuchaj głupot. Hulajnoga fajna rzecz dla każdego wieku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka