card222 10.04.15, 13:26 Czy taki plecak nadaje się do 4 klasy dla dziewczynki 152 i 39 kg? Mieliśmy Topgala, ale okropnie ciężki. Może coś innego oprócz Topgala polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 10.04.15, 15:52 Na zdjęciu to chyba nie Berkeley, tylko Track Jack. Chyba będzie za płytki, ma tylko 11 cm głębokości. Ja to sie zastanawiam, czy Berkeley S tez nie za mały, ma wymiary 38 x 22/28 x 15 cm. Czy te 15 cm to nie za mało? Ja równiez wybieram plecak dla czwartoklasistki, problem w tym, że bardzo małej, nie ma 130 cm. I właściwie tylko Topgale biorę pod uwagę i tego Berkeley S. Z tym, że w Berkeley wzornictwo i kolorystyka do kitu. Kiedys był chyba taki morsko-turkusowy, bo na niektórych zdjęciach zbiorczych się pojawia, ale nie znalazłam go nigdzie do kupienia. Inne kolory obawiam się, że córka odrzuci. Ja z kolei wykluczam wszystkie plecaki wyższe niż 40-41 cm. Dla wysokiej dziewczynki masz duże spektrum fajnych plecaków, choćby różne Dakine. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: jeszcze dodam 10.04.15, 15:54 że np. starszej corce w zeszłym roku kupiłam plecak marki Caribee, urodą nie grzeszy jakoś szczególnie, ale nie mogę powiedziec na niego złego słowa, pod duzym obciązeniem nic się nie popsuło. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 10.04.15, 15:55 moja 11latka (4klasa) mierzyła Berkeley'a tej wielkości (spory)... aktualnie 2 rok nosi Dakine Garden (ma do niego też piórnik kolekcyjny) ale...co do JW...mierzyłam go na niej z ciekawości kupując 6latkowi wersję S i od biedy córka w tym malutkim mogłaby jeszcze chodzić Odpowiedz Link Zgłoś
1ewok Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 10.04.15, 21:23 Ale chodzi Ci o to, ze na wysokosci i szerokosc bedzie za maly, czy ze zbyt mało pojemny? Mam ponad 170cm i niejednokrotnie uzywam Berkeley'a S swoich dzieci jako plecaka wycieczkowego. Niesie mi sie bardzo wygodnie, nie odczuwam żadnego dyskomfortu, szelki maja duży zapas regulacji. Wg. mnie jest też dosyć pakowny, ma 28l, ale nie mam jeszcze doświadczenia z ilościa ksiażek w 4 klasie, chociaż przeładowane plecaki w edukacji 1-3 nie wróża najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 10.04.15, 21:31 Berkeley S ma 23 litry, a wersja duża - 30 litrów... Moja 11latka nie wygląda źle w wersji mniejszej - przy odpowiedniej regulacji szelek. Ale nie kupiłabym go docelowo jako plecak szkolny do 4 klasy (bałabym się o pojemność). Dlatego u nas będzie idealny dla 6latka na pierwsze lata szkoły, a potem posłuży jako wycieczkowy. 2 lata temu najbardziej Dakine wizualnie i technicznie nam spasiło. Kupiłam też Roxy - porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 10.04.15, 21:40 jesli uważasz, że w klasach I-III plecaki są przeładowane, to przeżyjesz duzy szok w IV klasie Odpowiedz Link Zgłoś
card222 Plecak Caribee Adriatic 12.04.15, 09:50 Cena atrakcyjna, wymiary też, ale nie wiem czy jest ciężki. Nigdzie informacji o wadze. Plecak Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Plecak Caribee Adriatic 12.04.15, 14:09 ale to plecak jednokomorowy...niewiele pomieści typ miejski plecy jakieś dziwne myślę, że nie wart tej ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
grouse1 Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 12.04.15, 20:52 Track Jack ze zdjęcia będzie zdecydowanie za mały do IV klasy. A jeśli chodzi o Berkeley to wydaje mi się idealny. Mój syn ma taki i mieści się wszystko co potrzebuje. Ktoś pytał o wagę: 600 g. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 12.04.15, 21:25 syn chodzi do 4 klasy, mamy berkeley s ( na zdjęciu w pierwszym poście jest inny model),mieści się wszystko - ale najgrubsze podręczniki ma pocięte na rozdziały. Syn jest drobny, rocznikowo 3 kl. , myślę że dla córki autorki pasowałby berkeley (nie s). Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 12.04.15, 22:24 Stoję przed wyborem plecaka. Rozleciał się chwilowy Adidasa, a starego Topgala nie chce nosić. Córka kończy 4 klasę , jest wyrośnięta i silna Czy ten Berkeley środek (między kieszeniami) ma trwały? Jest tam mocny materiał? A może Dakine? Nie widziałam na żywo tych plecaków. Czy te jednokolorowe JW bardzo się brudzą? Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 12.04.15, 22:29 A BOARD WALK 20 z JW? Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 12.04.15, 22:55 wcale się nie brudzą, mamy czarny, myślałam że będzie widać każdy pyłek ale jest czarny cały czas, jak nowy pomiędzy kieszeniami materiał nie jest gruby, ale solidny - nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
card222 Plecak Paso 13.04.15, 12:19 Rozmiary ok, waga ok. 0, 5 kg. Cena w moim zakresie. Kupiłam taki, najwyżej oddam Plecak Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Plecak Paso 13.04.15, 14:02 nam się paso rozpadł po 3 dniach użytkowania....więcej nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Plecak Paso 13.04.15, 14:10 dzieki za wpis, bo juz zaczęłam się nad nimi zastanawiać Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: Plecak Paso 13.04.15, 15:03 My też przerobiliśmy Passo i nie byłam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: Plecak DaKine 13.04.15, 23:06 Nasz wybór padł na Dakine. Biorę pod uwagę Eve,Prom, może Campus 25. Zastanawia mnie jeszcze ustawienie szelek razem z uchwytem. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Plecak DaKine 14.04.15, 09:16 Moja najstarsza w zeszłym roku mierzyła podobnie wyglądające Roxy i kompletnie nam to nie leżało. Rozumiem, że piszesz o takim wszyciu pasow: Jak widac na powyższym zdjęciu, wymusza to zwisanie placaka na pupie, bo jak sie podciągnie do góry, to odstaje ten materiał na karku i po prostu przeszkadza (nie wiem, czy dobrze wyrażam swoją myśl) Nie wiem, kto i po co wymyślił taki fason... Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: Plecak DaKine 14.04.15, 14:02 Dokładnie to miałam na myśli. Teraz to już zgłupiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Plecak DaKine 14.04.15, 14:08 może akurat twojemu dziecko podpasuje? U nas gniotło w szyję, no i mierzyłyśmy nie Dakine, tylko Roxy (ale sposób mocowania szelek identyczny)... Na pewno trzeba przymierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
daria.1 Re: Plecak DaKine 14.04.15, 17:34 Przymierzyć nie mamy gdzie. Córka jednak wybrała taki equip.pl/product-pol-20630-Plecak-The-North-Face-Tallac.html , może zakupię też i Dakine. Jeden będzie do szkoły drugi w podróż. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Plecak DaKine 14.04.15, 20:44 Przymierzyć w domu i najwyżej odesłać, jak nie podpasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka07 Re: Plecak DaKine 11.04.16, 09:17 W tym roku my stoimy przed wyborem plecaka do klasy IV. Dla szczupłego chłopca 146. Podoba mi się Wolfskim Berekley, ale wydaje mi się duży (tzn głęboki). Można tą głębokość regulować paskami, ściągać? Bo myślę że "S" będzie już za mały. Dakine też bardzo fajne, ale wydają mi się za wysokie z kolei, takie trochę workowate. Obawiam się że będzie wisiał na plecach aż do pośladków. Czy Dakine można gdzieś obejrzeć stacjonarnie? Bo Wolfskiny wiem że są na Mariensztacie w Horyzoncie. Może uda nam się wybrać na przymierzanie. Czy ktoś może ma plecak godny polecenia i mógłby zrobić zdjęcie na plecach dziecka o podobnym wzroście? Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: Plecak DaKine 11.04.16, 11:31 Berkeley jest bardzo duży, kupilam dla syna do 5 klasy i po przymierzeniu odesłałam, wg mnie ten plecak bedzie dobry dla wzrostu powyżej 160. Mlody dalej nosi Berkeley S i w piątej klasie też daje radę. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: Plecak DaKine 11.04.16, 11:57 Mój piątoklasista ma Board Walk Jack Wolfskin, pojemność 26 litrów. Mogę ten plecak polecić, jest bardzo pakowny i porządnie wykonany. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Plecak DaKine 11.04.16, 17:17 A moja córka (szczupła, wrzesień wzrost 146cm, 5klasa) spokojnie śmiga z Berkeley... Uwielbia go...leży idealnie...mieści wszystko...nic nie zwisa Dakine leży w szafie....Roxy również... Syn (7lat) w wersji S śmiga....na plecach leży świetnie, leciutki! Odpowiedz Link Zgłoś
malenka07 Re: Plecak DaKine 11.04.16, 19:08 Krasulas, a mogłabyś wrzucić zdjęcie córki z Berkelyem na plecach -jakoś tyłem/bokiem. Będę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Plecak DaKine 11.04.16, 20:55 Berkeley bez S będzie za duży. On jest przede wszystkim bardzo głęboki. Ja córce 148cm 4 klasa kupiłam Board Walk 20, piątoklasiście 160cm zresztą też. Mają wspaniale usztywnione plecy i spód, w Berkeleyu tego nie ma. tokoranselbranded.wordpress.com/katalog-ransel/board-walk-2/ Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka791 Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 11.04.16, 22:22 Mój syn ma coocazoo rayday. Zadowolony. Zamienił starego topgala. Odpowiedz Link Zgłoś
szurkas Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 12.04.16, 21:33 A gdzie Pani kupila coocazoo? Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 12.04.16, 21:39 na allegro do wyboru do koloru allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=rayday&bmatch=base-relevance-uni-1-5-0408 Odpowiedz Link Zgłoś
szurkas Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 13.04.16, 07:16 Dziekuje ! Juz wczoraj sprawdzilam allegro.Te placaki w Polsce sa od 2014 jest malo o nich opinii jaka jest ich jakosc? Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 13.04.16, 10:15 Jakość jest bardzo dobra. Oglądałam je w wakacje i byłabym kupiła gdyby nie to, że JW Board Walk udało się kupić za pół ceny. Jesli jesteś z Wawy to w kleksie możesz je obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka791 Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 13.04.16, 10:21 Kupowałam plecak w black friday. Przeglądałam wtedy bardzo dużo sklepów i o ile mnie pamięć nie zawodzi to kupiłam na mall.pl Plecak wyszedł wtedy około 170 zł. Jeszcze sprawdzę dokladnie i napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
moneypenny78 Re: Jack wolfskin berkeley - czy dobry do 4 klasy 19.04.16, 13:38 A czy ktoś zna może plecaki Quiksilver schoolie i może coś o nich powiedzieć? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś