Dodaj do ulubionych

testy owulacyjne - pomocy!!!!:)

IP: 212.244.167.* 29.12.03, 10:07
Witam poświąteczniesmile

Dziewczyny proszę pomóżcie (wiem, że było już, ale jakoś się nie mogę
doszukać). Ponieważ biorę clo od 3 do 7 dc, a nie mam monitoringu chciałabym
zrobić sobie test owulacyjny i stąd moje pytania:
1. Ile kosztuje taki test?
2. Jakiej firmy jest najlepszy?
3. W jakich dniach mam go zrobić (w ostatnim stymulowanym cyklu owu miałam 11-
13 dc).
4. Czy wynik mówiący o owu faktycznie ją oznacza????

Z góry dziękuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam
Fulvia
Obserwuj wątek
    • Gość: Lidia Re: testy owulacyjne - pomocy!!!!:) IP: 212.69.77.* 29.12.03, 10:32
      Uwaga ! Moja odpowiedź jest napisana z punktu widzenia osoby, która nie była
      stymulowana (o ile to ma w tym wypadku znaczenie !) - także Fulvio weź proszę
      to pod uwagę, bo nie chcę Cię wprowadzić w błąd !
      Ad.1 - Test owulacyjny (przynajmniej zakupiony przeze mnie Clear Test w
      centrum Warszawy) kosztuje ok. 90 PLN.
      Ad. 3 - Masz 5 testów. W środku jest ulotka z instrukcją kiedy testować w
      zależności od długości cykli (np: ja mam 25-dniowe to powinnam testować od 8-
      ego dnia, owu mi wychodziła w 11 dc),
      Ad. 2 - nie znam innych firm - używałam Clear test i był o.k.,
      Ad. 4 - test dodatni wskazuje na wzrost hormonu LH koniecznego do uwolnienia
      jajaeczka (o ile dobrze pamiętam - niech m,nie dziewczyny poprawią !) - ale, że
      owulacja była na 100% to wiemy tylko jak zajdziemy w ciążę !!!
      Ja testuję już drugi cykl - w sumie się cieszę, że mi "wychodzi na plus" - ale
      ciąży na razie nie ma .... (właśnie czekam na @ - jestem w 21 dc - niby piersi
      bolą i kłuje w dole ale nie chcę się na razie łudzić .....).
      • Gość: Fulvia Re: testy owulacyjne - pomocy!!!!:) IP: 212.244.167.* 29.12.03, 10:43
        Dziękuje Lidiosmile
        Szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy stymulacja jakoś się "odbija" na testach
        owulacyjnych. Cóż zakupię i zrobię w tym cyklu, sama jestem ciekawasmile
        Pozdrawiam
        Fulvia
        • Gość: Fulvia Re: testy owulacyjne - pomocy!!!!:) IP: 212.244.167.* 29.12.03, 10:48
          Ach i jeszcze jedno...
          rozumiem, że test pokazuje jakąś kreseczkę kiedy jest owu czy, że od tego czasu
          dopiero będzie owu - reasumując kiedy należy współżyć żeby trafić?
          • Gość: Lidia Re: testy owulacyjne - pomocy!!!!:) IP: 212.69.77.* 29.12.03, 10:55
            Według testu należy współżyć w ciągu 2 dni od pojawienia się kreseczki. U mnie
            było tak, że robiłam testy od 8-ego dc. 10-ego był lekki cień kreseczki (ale to
            nie oznacza pozytwynego wyniku - czekamy aż kreska bedzie identyczna albo
            jesdzcze mocniej nasycona niż kontrolna - inaczej niż w testach ciążowych)a 11-
            ego wyszła bardzo mocna druga kreska. Od chwili gdy pojawia się druga kreska
            (co najmniej taka mocna jak kontrolna) najbliższe 2 dni są ponoć najlepsze
            na "przytulanie. Tylko, że czytałam ,ze prawdopodobieństwo zajścia w ciążę
            nawet dla zdrowej pary jest ok. 25% - nawet przy "celowanym przytulaniu".
            Jak kupisz test to przeczytaj uważnie ulotkę - tam jest wszytsko dość dokładnie
            napisane.
            Pozdrawiam
            Lidia
    • mika52 Re: testy owulacyjne - pomocy!!!!:) 29.12.03, 13:34
      Szkoda, że nie masz dostępu do monitoringu, bo moim zdaniem testy owulacyjne
      nie zawsze wskazują na to czy owulacja była czy nie. JA przy monitorowanym
      cyklu użyłam testu i jakoś mi nie pokazał dwóch kreseczek. Ale może coś nie tak
      z moimi hormonami. W każdym razie według mnie lepiej wydać kasę na usg i mieć
      pewność niż na test i zastanawiać się czy ta druga kreseczka jest wystarczająco
      ciemna, czy może jeszcze nie. Ale zaznaczam, ze ja również nie miałam cyklu
      stymulowanego, może wtedy wygląda to inaczej i testy są bardziej prawdomówne.
    • Gość: mafka Re: testy owulacyjne - pomocy!!!!:) IP: *.crowley.pl 29.12.03, 23:30
      Cześć.Przychylam się do ostatniej wypowiedzi.Testy wydają się być ok-ale dla
      bezproblemowych dziewczyn( w sensie płodności smile ) Kosztują nie mało a ich
      wynik czasem trudny do interpretacji.Ja robiłam ClearPlan zgodnie z
      instrukcją, wynik wskazywałby na owu(obie kreski dosyć nasycone)a tymczasem po
      USG okazało się, że na pewno od dawna nie miałam prawidłowej owulacji.A jak
      jeszcze spróbowałam wynik testu zgrać z mierzonymi tempkami, obserwacjami
      śluzu-to miałam totalny chaos w głowie i niczego już nie byłam pewna.Tak czy
      owak-owu nie było bo przytulanko "na wszelki wypadek" co 3 dni a w ciąży nie
      jestem.Skąd więc mylny wynik-?? Nie chcę Cię zniechęcać ale nie jest to aż
      taki ósmy cud świata jakby mogło się wydawać.Moim zdaniem lepiej mieć przez
      dobrego lekarza monitorowane cykle bo choć jest to znacznie bardziej uciążliwe
      to jednak daje jasne odpowiedzi.A przy testach-hmm, zgaduj-zgadula.Pozdrawiam
    • ewa.analityk1 Re: testy owulacyjne - pomocy!!!!:) 29.12.03, 23:44
      Ja używałam testów owulacyjnych kupionych w Stanach (15 testów owulacyjnych i 3
      ciążowe za 17 $ czyli około 64 zł). Dzięki testom owulacyjnym jestem w ciąży, a
      test ciążowy pokazał ciążę 9 dni po owulacji zaś Pre test 12 dni po owulacji
      miał drugą kreskę ale słabą.
      www.testsforless.com/dipstrip_combo_packs.asp
      Jestem zadowolona bardzo, ale rzeczywiście u mnie wieczorem słaba druga krecha
      a rano następnego dnia już ciemniejsza od testowej i za 24 godziny owulacja. Co
      do skuteczności to przy pewnych zaburzeniach LH i lekach mogą testy kłamać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka