froobek 19.04.15, 22:08 Nie znajduję tu opinii o tych plecakach /tornistrach. Napiszecie coś? Rozważam taki dla 6-latka: www.mall.pl/plecaki-szkolne/sun-ce-tornister-smerfy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
08maja Re: Sun ce? 19.04.15, 22:28 Jeżeli wymiary podane są prawidłowo to jest strasznie wielki 43x35x26, topgale przeznaczone do gimnazjum są mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Sun ce? 19.04.15, 22:58 Dzięki, nie mam na razie wyobrażenia o takich sprawach. Syn ma pewnie około 115 cm i waży 19 kg. Pytałam kilka osób i jednogłośnie twierdzą, że plecak/tornister ma być przede wszystkim jak najlżejszy, nawet jeśli miałby być bez usztywnienia. Ten Sun Ce spodobał mi się, bo przy wadze 750 g ma jednak jakieś tam usztywnienie (wygląda na piankowe). Co jeszcze w takiej wadze? Widzę, że Herlitz Mini? U nas wyzwaniem będzie też wzór. Takie typowo chłopięce jak superbohaterowie, dinozaury, piłkarze na czarnych tłach nie będą się synkowi podobać. On by najchętniej kupił różowy z księżniczkami ale chcemy go od tego odwieść, bo to przecież zakup na 2-3 lata, a upodobanie do różu może mu potem minąć. Szukamy czegoś neutralnego, ten smerf jest idealny... Odpowiedz Link Zgłoś
08maja Re: Sun ce? 19.04.15, 23:32 Lekki i zarazem sztywny jest jeszcze tiger waży 760gram, dostępny chyba tylko na allegro , ale z wzorów chłopięcych to jedynie z piłkarzem jest niebieski , reszta czarne. Ja z kolei jestem zdania, że plecak-tornister musi być sztywny choćby ważył 100-200 gram więcej ( to tak naprawdę niewiele ) a komfort użytkowania o wiele większy. Ze znanych mi plecaków dostępnych na rynku moim zdaniem tiger to najlepsza opcja dla drobnego pierwszaka, pozostałe albo cięższe albo bez usztywnienia. Lekki i sztywny jest jeszcze Hama model lego easy waży też ok 760gram jak ten tornistry.com.pl/p/310/9637/zestaw-szkolny-3cz-lego-easy-city-police-103192--zestawy-szkolne-lego.html , ale córka ma do zerówki plecak tej firmy i siatki z boku na napój szybko się podarły Odpowiedz Link Zgłoś
enut Re: Sun ce? 20.04.15, 14:15 a taki? waga ponizej 1kg, usztywniany tu inny wzor Odpowiedz Link Zgłoś