Dodaj do ulubionych

Wózek Chicco London

15.09.04, 22:14
Chcę kupić wózek typowo przewozowy. Nawet wpadł mi w oko Chcicco London.
Chciałam zapytać czy któraś z was nim jeździ i jak się sprawuje.
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Wózek Chicco London 15.09.04, 22:58
      Hej,

my nie mamy chicco london, a bebe confort allgro plus. Tez wozek typowo
      przewozowy, lekki. Ma ten plus, ze ma palak i ma pojedyncza raczke. Fajny!
    • napaj Re: Wózek Chicco London 15.09.04, 23:10
      my mamy chicco london kolor czerwony, mogę go polecić smile jest lekki, sprytny i
      ładny.
      Jest to wózek dla starszaków nigdy nie kupiłabym go dla mniejszego maleństwa
      ponieważ nie ma zabezpieczeń a oparcie nie rozkłada się do konca co do komfortu
      jady to mój trzylatek ma pewnien problem ma długie nogi i niekiedy ciągnie je
      po chodniku siedząc w wózku albo trzyma je podkurczone i mam wrażenie że się
      męczy i to jest dla mnie jedyny feler tego wózka a dokładniej mówiąc zbyt mała
      odległość siedziska od podnóżka ale za to wyskakiwać można z łatwością gdy nie
      ma zapiętych pasów.

pozdrawiamy Ania mama 35 miesięcznego Michała
    • kj74 do napaj i pinik 16.09.04, 08:07
      napaj -Jak to nie ma zabezpieczeń? Czytałam, że są pięciopunktowe pasy
      biezpieczeństwa. Ja chcę dla półroczniaka, teraz raczej tylko jak gdzieś
      będziemy jechali autem. Też chcę czerwony smile
      Pinik dzięki za podpowiedź, sprawdzę.
      Buziaki,
      Kasia
      Moja słodka Ingunia 16.03.04
      • eszulczewska Re: do napaj i pinik 16.09.04, 08:49
        Dla półroczniaka moim zdaniem to zdecydowanie za wczesnie na taki wozek...
        Przeciez to malenstwo pewnie dopiero nauczylo sie jako-tako siedziec, a takie
        wozki (parasolki) nie maja amortyzatorow!
        Nie ryzykowalabym mlodziutkiego kregoslupa.

Tak do przemyslenia.
        Ewa
        • pinik Re: do napaj i pinik 16.09.04, 15:17
          Hej kj...

ja rowniez uwazam, ze dla polrocznego dziecka to taki wozek typowo przewozowy
          to jeszcze troche za wczesnie. Te wozki maja znikome resory!

Ja bym ci radzila kupic wozek parasolke o troche lepszym komforcie. Tym
          bardziej, ze jak dziecko ma pol roku, to jeszcze dlugo go pouzywasz. A jest to
          niebo a ziemia w porownianiu z normalnym wozkiem dwufunkcyjnym jesli chodzi o
          szybkie wypady np. do miasta.

Ja polecam Peg perego P3 lub wozek troche tanszy, ale o swietnym komforcie
          (zarowno dla dziecka jak i prowadzacego) ABC Tempo light (mam taki do
          sprzedania, jesli bys byla zainteresowana).

Wiele mam chwali tez inglesine max (jest wyjatkowo lekka jak na swoj komfort i
          mala po zlozeniu, a ma spore kolka i miekkie zawieszenie). Tez swoja
          sprzedaje smile
          • eszulczewska Re: do pinik - ciut prywaty :-) 16.09.04, 15:29
            Pinik,

Z ciekawością śledzę Twoją znajomość wózków.
            Teraz doszła dodatkowa ciekawość - skoro sprzedajesz min. 2 wymienione, to ile
            ty ich w domu masz? smile

Ewa

P.S. Wiem, wiem, ciekawość pierwszy stopień do piekła..smile
          • mamazy Do Pinik 01.10.04, 00:27
            Witaj! czy nadal masz do sprzedania wózek ABC? jesli tak to prosze o info za
            ile i jaki kolor na: ikingi@interia.pl
          • winnie77 Re: do napaj i pinik 01.10.04, 09:41
            cześć.

Przeczytałam, że masz do sprzedania inglesine max. Czy to jeszcze aktualne?
            Jeśli tak to proszę o cenę i zdjęcia na priva.
            Dzięki za odpowiedźsmile.

Agata(winnie77@gazeta.pl)
    • kj74 Re: Wózek Chicco London 16.09.04, 15:41
      Dziewczyny sama już nie wiem. Wózek ten chcę kupić w zasadzie tylko do wożenia
      malucha np. w sklepie jak jedziemy autem do dużego centrum handlowego. Nie chcę
      wtedy taszczyć naszej spacerówki (mam drivera 3xl), która zajmuje bagażnik
      (stelaż) i przednie siedzenie-siedzisko. Nie chcę Peg-Perego, bo to za duży
      wózek, chcę malutki i typowo na takie wypady jak napisałam. Moja córcia już
      siedzi sama, ale woziłabym ją w pozycji półleżącej. Na spacery do miast itd.
      zdecydowanie wolę pompowane koła. Co wy na to?
    • kj74 Re: Wózek Chicco London 16.09.04, 16:30
      Tak samo jest z Maclarenami, w Polsce są zalecane od 1,5 roku a w Angli już od
      urodzenia. A przecież Maclaren to ten sam typ co Chicco London.
      • wallis Re: Wózek Chicco London 16.09.04, 16:37
        Jeśli możesz wydać trochę więcej to kup Questa Maclarena. Jest bardzo fajny,
        wytrzymałay, malutki i leciutki. Do sklepów czy na lotnisko w sam raz.
        Widziałam sporo malutkich dzieci w tych wózkach.
      • tygisek Re: Wózek Chicco London 01.10.04, 08:45
        ale maclareny - przynajmniej niektore modele (znawca nie jestem, ale widzialam)
        rozkladaja sie na plasko i mozna do nich dokupic wkladke redukcyjna dla
        noworodka, taka podobna jak do fotelika samochodowego, przytrzymujaca glowke -
        niestety mimo ze to ten sam typ, nie mozna tego powiedziec o chicco london...jak
        na parasolke, moim zdaniem niezle sie rozklada to fakt, ale dziecko z niego
        wyjezdza podczas drzemki, przytrzymuje sie mocno na pasku pomiedzy nozkami
    • tygisek Re: Wózek Chicco London 01.10.04, 08:38
      Ja mam chicco london i nie kupilabym go dla polrocznego dziecka, ma
      pieciopunktowe pasy i ja ma nawet do niego barierke (kupiona w komplecie), ale
      to naprawde twardy wozek, moja roczna coreczka wytrzymuje w nim chwile a potem
      chce uciekac...mysle ze bola ja plecki, moja coreczka dosc dziwnie w nim siedzi,
      ona lubi miec podparcie pod pleckami i siedziec pionowo, a tu sie tak nie
      da...mysle ze polroczne dziecko nawet jesli pewnie siedzi bardziej szuka oparcia
      na plecy, gdyz te chwile siedzenia nie sa jeszcze tak dlugie jak u roczniaka,
      poprostu szybciej sie meczy...
      chwale go za lekkosc i zwrotnosc, ale jak Maja zaczyna w nim jeczec, zastanawiam
      sie czy byl to dobry wybor....

pozdrawiam
      tygisek
    • pinik Re: Do posiadaczek londona 01.10.04, 09:01
      hej, #

dziewczyny czy na tym pierwszym zdjeciu w tej aukcji

www.allegro.pl/show_item.php?item=32054156
      siedzonko postawione jest juz najwyzej? czy to pozycja pollezaca? Wydaje mi sie
      dosc malo pionowa smile

Napiszcie jak to jest (np. w porownaniu z pliko p3)
      • tygisek Re: Do posiadaczek londona 01.10.04, 09:23
        to nie jest najbardziej pionowa pozycja, ale nie da sie tam postawic calkiem
        pionowo oparcia, to musisz wiedziec...nie wiem jak jest w pliko, ale np w mutsym
        moge bardziej pionowo ustawic oparcie..
        widzisz to jest tam takie dziwne ale jesli opusci sie podnozek to dziecko lepiej
        siedzi, niz jak podnozek jest ustawiony jako przedluzenie siedziska....
        Majka ma roczek i wydaje mi sie ze jest dosc dluga, coprawde nozki jeszczenie
        siegaja jej do podporki ale juz nie wiele brakuje, ja teraz jesli siedzi i nie
        spi, opuszczam jej podnozek, wtedy jakos lepiej jej sie siedzi, bo z
        podniesionym podnozkiem, to ani nie siedzi porzadnie ani nie lezy!
        • tygisek Re: Do posiadaczek londona 01.10.04, 09:32
          pinik podaj mi adres to wysle ci zdjecie jak to wyglada w praktyce...
          moge tez sfotografowac ten wozek jakos lepiej jak chcesz, tyle ze nie teraz bo
          pojechal z mezem do pracy...smile

pozdrawiam
          tygisek
          • pinik Re: Do posiadaczek londona 01.10.04, 09:37
            no to super

to zrob mi zdjecie z boku pozycji najbardziej poziomej i pionowej, ok?

i przeslij na paulinad@web.de

zajrze wieczorem

pa
            • tygisek Re: Do posiadaczek londona 01.10.04, 09:42
              ok, wieczorem zrobie zdjecie i Ci wysle, albo jutro, bo zaraz po jego pracy
              wyjezdzamy do tesciowej, wozek pewnie z namismile a na razie posylam zdjecie z
              Majka w srodku, to juz troche daje obraz...
              • pinik Re: Do tygisek 01.10.04, 10:01
                dzieki za zdjecie! Znow sie napalilam. Ladny kolor!
    • kj74 Re: Wózek Chicco London 07.10.04, 23:35
      Nie kupiłam Londona. Postanowiłam zaczekać jeszcze trochę, może do wiosny.
      Byłam w sklepie Chicco i rzeczywiście London jest trochę za "surowy" jak dla
      półroczniaka. Pinik podsunęłaś mi pomysł z Bebe Confort allegro plus, podoba mi
      się też Inglesina espresso. Nie widziałam, żadnego z tych wózeczków na żywo,
      ale czytałam recenzje. Wady i zalety mają jak każde smile
      Zastanowię się jeszcze. I dzięki wielkie za rady!
      • pinik Re: Wózek Chicco London 08.10.04, 08:51
        Gdybys miala kupowac inglesine espresso, to wez pod uwage, ze ona wogole nie ma
        podnoszonego podnozka (nie wiem, jak dziecko mialoby w nim spac... pewnie z
        wiszacymi nozkami... koszmar!).

ja dzis dostane chicco london winter! smile
        • kj74 do pinik 08.10.04, 14:18
          tak, tak czytałam gdzieś Twoją opinię.
          Jednak zaraziłaś się Londonem smile Napisz jak się sprawuje. nie wylkuczam, że
          kupię go na wiosnę smile
          A jak jeździ Ci się allegro? Czy mopżna dokupić do niego osłonkę na nóżki i
          folię?
    • kj74 do pinik 08.10.04, 14:30
      oglądałam kilka wózeczków na necie typu espresso i one tez nie mają
      regulowanego odnóżka (chicco ponee, graco city, bebydreams teddy, hauck
      outdoor). Ciekawe czy to jakaś reguła przy tego typu wózkach? smile
      • pinik Re: do pinik 08.10.04, 20:48
        Ja bym ci zadnego wozka typu espresso nie polecala (te innych firm to juz
        wogole).

My dzis dostalismy londona i musze powiedziec, ze prowadzi sie znacznie latwiej
        od allegro, ale nie ma palaka (mozna dokupic, ale to zupelnie nie to samo).
        Troche gorzej tez chodzi mechanizm do rozkladania oparcia, ale za to nie jest
        polaczony z mechanizmem podnozka.

Z tego co wiem, to nie ma przykrycia na nozki do allegro (przynajmniej w
        Niemczech, ale tu prawie zaden wozek nie ma). Folia w niemieckich zestawach
        jest, a w tych na Polske nie.

chicco london winter ma fajny spiworek (z polarem od spodu) i folie.

Koszyki na zakupy b. podobne.
        • kj74 Re: do pinik 08.10.04, 21:23
          allegro+ bardzo mi się podoba,zawykły też.
          Muszę się zastanowić czy chcę podwójną rączkę czy pojedyńczą. Parasolki są
          fajne, można zakupy powiesić, ale z kolei źle prowadzić jedną ręką.
          Ja planuję drugi wózek "do samochodu i na zakupy", ale to tylko teoria smile
          • pinik Re: do pinik 08.10.04, 21:41
            kj74 napisała:

> allegro+ bardzo mi się podoba,zawykły też.
            > Muszę się zastanowić czy chcę podwójną rączkę czy pojedyńczą. Parasolki są
            > fajne, można zakupy powiesić, ale z kolei źle prowadzić jedną ręką.

parasolka, to znaczy, ze wozek sie sklada w laske, a to w allegro i w london
            jest tak samo.

A co do tych raczek, to te podwojne sa lepsze rzeczywiscie do powieszenia
            zakupow (bo te wozki maja nieduze koszyki!). ja uwazam, ze allegro jest bardzo
            trudno pchac jedna reka. Raczka ta jest dosc krotka (wlasciewie ma sie rece nad
            budka) i dosc trudno jest tym wozkiem manewrowac (za kazdym razem jak
            przesiadam sie na niego z lepszego, to sprawdzam, czy mi sie kolka nie
            zablokowaly, bo tak "tepo" skrecaja, ale nie). O wiele latwiej prowadzi sie
            london. Nawet jedna reka go poprowadzisz. Moze trudnobyloby tak kilometry
            przemierzac, ale to sa wyjatkowe sytuacje, ktore zwykle nie trwaja dlugo.

Dla mnie za allegro przemawia jedynie ten palak, chyba troche ladniejszy wyglad
            (szczegolnie kolka), ale trudno do niego wsadzic spiworek (a w londonie juz
            jest i to super pomyslany, bo przypina sie go do wozka i nie zjezdza jak w
            innych).

Ciekawa jestem, co wybierzesz (i mysle, ze do wiosny nie wytrzymasz).

> Ja planuję drugi wózek "do samochodu i na zakupy", ale to tylko teoria smile

No wlasnie! taki wozek jest wygodny w uzyciu i pozniej sie go czesiej uzywa niz
            sie planowalo smile

Ja bym kupila raczej wczesniej niz pozniej, to dluzej bedziesz z niego miala
            korzysc (a do auta to naprawde te parasolki sa genialne!).
            • kj74 Re: do pinik 08.10.04, 21:45
              Dzięki Paulina. Jak będę potrzebowała jeszcze rady to Cię znajdę smile
              • pinik Re: do pinik 08.10.04, 21:53
                smile

Ja tu prawie zawsze jestem smile

choc tyle razy juz sobie postanawialam, ze koniec z tym "nalogiem" (bo to w
                sumie niezla strata czasu)...
                • kj74 Re: do pinik 08.10.04, 22:01
                  ja na kilku forach też non stop od 1 1/2 roku. Co za życie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka