Dodaj do ulubionych

Bidon termiczny Alfi czy inny ?

07.09.15, 11:16
Poszukuję bidonu, w którym herbata będzie ciepła przez kilka szkolnych (6-7) godzin.
Najlepiej 500ml.
Polecicie coś?
Obserwuj wątek
    • kozak_k Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 16:01
      Kubki termiczne Contigo wytrzymują ok 4-6 godzin, modelu nie podaję bo nie wiem co Ci będzie pasowało. W moim Contigo Byron po 6 godzinach herbata była jeszcze letnia (zimą i na dworze)
    • patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 16:47
      prosze powiedzcie mi które alfi sa te utrzymujace temperature? kupiłam jeszcze w czerwcu w tkmaxx bidon alfi dla syna na wycieczke-miała w nim byc ciepła herbata. w domu po odklejeniu naklejki z dna okazało sie ze mozna tam wlewac napoje o temperaturze max.40 stopni...wiec poszedł do zwrotu...
      • slonko1335 Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 18:03
        mam dla dzieciakow termosy-trzymają temperaturę, o takie:
        wrolimamy.pl/recenzja/alfi-bidon-z-termoizolacja-isobottle/
        były oczywiście wzory rózne i pojemnośic także, wrzątku tam eii wlewam ale tylko dlatego, ze wtedy dzieci i tak by sie nie napiły, bardzo długo trzyma ciepło-całe lekcje spokojnie.
        • sylwina76 Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 18:53
          Moje dzieci mają termosy Sigg, są świetne. Wcześniej miały bidony termiczne Sigikid - ciepło trzymały około 4 godzin.
          • ewa-ef Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 20:36
            A które to są te termiczne bidony Sigikids? Bo ja znajduję tylko zwykłe.
            • patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 20:56
              czyli to beda pewnie te: isobottle
              www.amazon.de/gp/product/B00CE12OG6?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_2&smid=A3JWKAKR8XB7XF
              • slonko1335 Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 21:19
                Tak, to będzie to, to poniżej to coś innego. Na naszym tez był na etykiecie napis isobottle. Niedlugo się pewnie w tkmaxxie pojawią, u mnie był owzrów mnóstwo kupowałam kilka dla nastolatków, byly tez takie bez wzorów jendolite stalowe, czerwone, zgnila zieleń i granatowe.
                • patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 21:25
                  pamietasz moze po ile były? moze jutro mi sie uda do tkmaxxa zajrzec...
                  • slonko1335 Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 08.09.15, 14:44
                    Wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie. Ceny wahały się miedzy 44,99 a 54.99 w zależności od pojemności i wzoru. Te dla dzieci były droższe.
        • patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 19:03
          no ja kupiłam bez rysunków ale reszta taka sama, jakies 400 ml miał? i kosztował 39 zł wiec moze jakis inny??? aha, pisza jeszcze ze te ustniki trzeba wymieniac.ale nigdzie nie widze zeby sprzedawali zapasowe...to ile mozna pic przez taki ustnik,pare miesiecy?
          • patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 19:08
            ustniki juz znalazłam smile ale nie znalazłam bidonu bez rycerzy czy ufoludków dla dorosłego 9-latka wink
            • patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 19:52
              prosze napiszcie mi te które maja taki bidon, czy ten z linka to termiczny, trzyma ciepło?
              i czy ma "dzióbek" ?
              www.amazon.de/gp/product/B003MNIAGS?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_image_2&smid=A179X0P929NSJQ
              • amstill Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 20:34
                To jest butelka na wode wg mnie i z tego co pamiętam z maxxa. Termiczne to to co slonko linkuje takk mam jest swietny nawet 7h cieple picie przy ujemnych temp powietrza
                • mamusia-myszeczek Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 21:57
                  My mamy bidon termoizolacyjne firmy termos. Poza ceną nie widzę wad . temperaturę wg producenta trzyma 12 godz wg mnie 8 godzin trzyma ciepło na pewno .
              • sylwia7611 patatajowa 07.09.15, 22:12
                forum.gazeta.pl/forum/w,583,155150562,,Bidon_termiczny_dla_ucznia.html?v=2
                W tamtym roku był wątek i ten bidon alfi był za 44,90 sama kupowałam i polecam!
                Rewelacja ma ustnik ale bardzo dobrze się go myje. Trzyma ciepło długo i musi być isoBottle.
                • patatajowa Re: patatajowa 07.09.15, 22:21
                  dzieki, to bede szukac w tkmaxxie. w tamtym roku dziec miał jeszcze herbate w szkole to temat mnie srednio ineresował,w tym bedzie problem bo kanapek nie lubi popijac woda...
                  • karinaxy80 Re: patatajowa 08.09.15, 11:06
                    W tk maxxie na razie nie mają....
                    • karinaxy80 Re: patatajowa 10.09.15, 12:25
                      Myślicie , że mogą się na początku jesieni pojawić w TK maxxie? Jak to było w zeszłym roku?
                      • patatajowa Re: patatajowa 10.09.15, 12:44
                        bylam wczoraj, w Rzeszowie pustki w termosach i bidonach. jedna butelka alfi była taka linkowana przeze mnie wczesniej po 29 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka