karinaxy80 07.09.15, 11:16 Poszukuję bidonu, w którym herbata będzie ciepła przez kilka szkolnych (6-7) godzin. Najlepiej 500ml. Polecicie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kozak_k Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 16:01 Kubki termiczne Contigo wytrzymują ok 4-6 godzin, modelu nie podaję bo nie wiem co Ci będzie pasowało. W moim Contigo Byron po 6 godzinach herbata była jeszcze letnia (zimą i na dworze) Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 16:47 prosze powiedzcie mi które alfi sa te utrzymujace temperature? kupiłam jeszcze w czerwcu w tkmaxx bidon alfi dla syna na wycieczke-miała w nim byc ciepła herbata. w domu po odklejeniu naklejki z dna okazało sie ze mozna tam wlewac napoje o temperaturze max.40 stopni...wiec poszedł do zwrotu... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 18:03 mam dla dzieciakow termosy-trzymają temperaturę, o takie: wrolimamy.pl/recenzja/alfi-bidon-z-termoizolacja-isobottle/ były oczywiście wzory rózne i pojemnośic także, wrzątku tam eii wlewam ale tylko dlatego, ze wtedy dzieci i tak by sie nie napiły, bardzo długo trzyma ciepło-całe lekcje spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 18:53 Moje dzieci mają termosy Sigg, są świetne. Wcześniej miały bidony termiczne Sigikid - ciepło trzymały około 4 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-ef Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 20:36 A które to są te termiczne bidony Sigikids? Bo ja znajduję tylko zwykłe. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 20:56 czyli to beda pewnie te: isobottle www.amazon.de/gp/product/B00CE12OG6?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_2&smid=A3JWKAKR8XB7XF Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 21:19 Tak, to będzie to, to poniżej to coś innego. Na naszym tez był na etykiecie napis isobottle. Niedlugo się pewnie w tkmaxxie pojawią, u mnie był owzrów mnóstwo kupowałam kilka dla nastolatków, byly tez takie bez wzorów jendolite stalowe, czerwone, zgnila zieleń i granatowe. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 21:25 pamietasz moze po ile były? moze jutro mi sie uda do tkmaxxa zajrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 08.09.15, 14:44 Wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie. Ceny wahały się miedzy 44,99 a 54.99 w zależności od pojemności i wzoru. Te dla dzieci były droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 19:03 no ja kupiłam bez rysunków ale reszta taka sama, jakies 400 ml miał? i kosztował 39 zł wiec moze jakis inny??? aha, pisza jeszcze ze te ustniki trzeba wymieniac.ale nigdzie nie widze zeby sprzedawali zapasowe...to ile mozna pic przez taki ustnik,pare miesiecy? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 19:08 ustniki juz znalazłam ale nie znalazłam bidonu bez rycerzy czy ufoludków dla dorosłego 9-latka Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 19:52 prosze napiszcie mi te które maja taki bidon, czy ten z linka to termiczny, trzyma ciepło? i czy ma "dzióbek" ? www.amazon.de/gp/product/B003MNIAGS?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_image_2&smid=A179X0P929NSJQ Odpowiedz Link Zgłoś
amstill Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 20:34 To jest butelka na wode wg mnie i z tego co pamiętam z maxxa. Termiczne to to co slonko linkuje takk mam jest swietny nawet 7h cieple picie przy ujemnych temp powietrza Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia-myszeczek Re: Bidon termiczny Alfi czy inny ? 07.09.15, 21:57 My mamy bidon termoizolacyjne firmy termos. Poza ceną nie widzę wad . temperaturę wg producenta trzyma 12 godz wg mnie 8 godzin trzyma ciepło na pewno . Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia7611 patatajowa 07.09.15, 22:12 forum.gazeta.pl/forum/w,583,155150562,,Bidon_termiczny_dla_ucznia.html?v=2 W tamtym roku był wątek i ten bidon alfi był za 44,90 sama kupowałam i polecam! Rewelacja ma ustnik ale bardzo dobrze się go myje. Trzyma ciepło długo i musi być isoBottle. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: patatajowa 07.09.15, 22:21 dzieki, to bede szukac w tkmaxxie. w tamtym roku dziec miał jeszcze herbate w szkole to temat mnie srednio ineresował,w tym bedzie problem bo kanapek nie lubi popijac woda... Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: patatajowa 10.09.15, 12:25 Myślicie , że mogą się na początku jesieni pojawić w TK maxxie? Jak to było w zeszłym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: patatajowa 10.09.15, 12:44 bylam wczoraj, w Rzeszowie pustki w termosach i bidonach. jedna butelka alfi była taka linkowana przeze mnie wczesniej po 29 zł. Odpowiedz Link Zgłoś