Dodaj do ulubionych

Jakie gry planujecie kupić na święta?

24.10.15, 07:51
Dziewczyny zainspirujcie mnie i podzielcie się swoimi planami zakupowymi. Bo o ile w nowościach książkowych się orientuję, to w grach już niekoniecznie. Moja dziewięciolatka co roku dostaje planszówkę, a ja jakoś nie mam pomysłu na tegoroczną.
Co nowego i fajnego pojawiło się od ubiegłorocznej Gwiazdki?

Obserwuj wątek
    • sylwina128 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 24.10.15, 11:50
      Moja 10 latka zażyczyła sobie na gwiazdkę grę prawda czy fałsz. Testowałyśmy ją w smyku. Fajna gra z pytaniami.
    • kolorko Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 24.10.15, 15:25
      W tym roku nęci mnie
      www.rebel.pl/product.php/1,606/30236/Takenoko.htmli
      www.rebel.pl/product.php/1,1281/97531/Patchwork-edycja-polska.html
      może kupię obiesmile
      • sonrisa06 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 08:08
        Takenoko fajne smile wpisuje na listę.
    • agni71 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 24.10.15, 16:05
      Może niekoniecznie dzieciom, ale mężowi może kupię to:

www.sklep.mleczko.pl/pl/p/Gra-planszowa-Gierki-malzenskie/1087
      Dla siebie to bym chciała:

Metro 2033
      lub
      Ostatnia wola
      lub
      Atak zombie
      lub
      Martwa zima

A dzieci trochę chyba mają przesyt grami, ale może kupiłabym (z tym, że to nie nowości) cos z tego:
      Mr. Jack
      Splendor
      Tajemnicze domostwo
      Story Cubes
      Cluedo
      Scotland Yard
      może jakis dodatek do Agricola, ale nie wiem, czy to dobry pomysł, bo i tak rozgrywka długo trwa, a najdłużej rozkładanie wszystkiego wink
      • sonrisa06 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 08:07
        Cludeo mi się bardzo podoba, już ja kilkakrotnie miałam w ręku, ale to jest gra dla minimum 3 osób, a my rzadko kiedy gramy w trójkę.
        Mr. jack też fajna, ale dla mnie, dla córki nie wiem. To by był ryzykowny zakup.
        Tajemnicze domostwo, przeraża mnie ilością kart.
        Splendor - za trudna.
        • amalota Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 29.10.15, 05:33
          Splendor wcale nie jest za trudna. Mój ośmiolatek jest mistrzem rodzinnym w tej grze. Zasady bardzo łatwe do opanowania.
    • amstill Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 24.10.15, 18:29
      Cluedo jest super smile
      • sylwina76 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 24.10.15, 18:47
        Z nowości dla prawie 9 latki mam już kupiony Kotobirynt: www.rebel.pl/product.php/1,606/97134/Kotobirynt.html i Plusk!; www.rebel.pl/product.php/1,1203/98402/Plusk.html, ale to malutkie puszki, raczej dodatek. Może jeszcze Prawda czy fałsz. Magic Jiiny w użyciu do tej pory...
        Dla 12 latka może Mr. Jack Pocket: www.rebel.pl/product.php/1,1010/19522/Mr.-Jack-Pocket.html
        • gosjana Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 24.10.15, 20:05
          Z ubiegłorocznych prezentów sprawdziła się gra Splendor, podoba się starszym i młodszym, ze Smallworlda syn również był zadowolony.
          Mr Jack to gra dla dwóch osób, syn z córką grają często

W tym roku dostaną 5 sekund (ostatnio kupiłam w promocji w Znaku) oraz Cytadelę
          • gosjana Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 24.10.15, 20:14
            a, zapomniałam o nowym dodatku Mr. Jack Expansion, chyba dokupię
        • sonrisa06 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 07:51
          Kotobirynt na pewno by się mojej córce spodobał. Miłośniczka kotów. Wpisuje na listę, dzięki smile
    • saszanasza Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 24.10.15, 21:35
      U nas hitem dla córki i jej szkolnych koleżanek jest ta gra: m.rebel.pl/product.php/2,4/29275/Magiczny-Labirynt.html
      • sonrisa06 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 07:48
        Sasza napisz mi proszę coś więcej o tej grze. Też mi wpadła w oko (pudełko mi się spodobało big_grin ) ale wydaje mi się strasznie dziecinna. Z drugiej strony moja dziewięciolatka też strasznie dziecinna, więc może się nada?
        • dwellajna Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 10:42
          W Magiczny Labirynt gra moja 5-latka. To jest gra dla 5-6-latkow, max 7-latkow. 9-latka pewnie zagra, ale watpie by wracala do tej gry.
          • saszanasza Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 10:51
            dwellajna napisała:

> W Magiczny Labirynt gra moja 5-latka. To jest gra dla 5-6-latkow, max 7-latkow.
            > 9-latka pewnie zagra, ale watpie by wracala do tej gry.

Planszówki mają to do siebie, że choć z pozoru są dla dzieci, grają w nie również dorośli. Ja jako gracz tą grę lubię. Grywa w nią również mój 13 letni syn. Oczywiście w tą grę nie gramy ciągle, ale można uznać nas za infantylnych, bo ją lubimy.
            • dwellajna Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 11:48
              Nie no, jasnesmile W "w ogrodzie" Haby też grałam z przyjemnościąsmile jest jednak tyle gier, w które 9-latka może zagrać, i ktore jej sie spodobaja, a które i dla rodzica beda wyzwaniem i frajdą, a nie tylko przyjemnoscia pt."gram z moim dzieckiem", że z tej perspektywy Magiczny Labirynt to moze byc troszke strata czasu i kasy (nie jest tania). Co kumatsze dziecko bez trudu wysonduje tez polozenie scian, dlatego gra jest od 5, a nie 9 lat.
        • saszanasza Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 10:45
          Nie jest scricte dziecinna. Ja w nią chętnie gram, chociaż wkurza mnie, jak mi się
          nie udajewink Pod planszą układasz drewniane ścianki tak, aby do wszystkich pól był dostęp. Losujesz kółeczko ze znakiem i kładziesz na wskazanym polu. Dziecko metodą prób i błędów musi dojść do tego pola. Problem w tym, że do pionka od spodu na magnes przyczepiona jest kulka która każdorazowo, w przypadku obranianiewłaściwej drogi spada.
          Ta gra jest o tyle "trudna" że w trakcie rundy gracz musi zapamiętać wolne pola.
          • saszanasza Link 25.10.15, 10:53
            do opinii. Ja przed zakupem każdej gry uruchamiam youtube i sprawdzam recenzje i daną grę "w praktyce"
            youtu.be/zU4bDdH0JUQ
            • saszanasza Re: Link 25.10.15, 10:55
              i tu instrukcja youtu.be/s5GgGl4Gy68
              • sonrisa06 Re: Link 25.10.15, 11:07
                Dzięki Sasza, pooglądam sobie. Moim zdaniem właśnie do prostych gier się wraca czego dowodem są np. Pędzące żółwie.
                Waham się między tym magicznym labiryntem, a Labiryntem z ravensburgera.
                • saszanasza Re: Link 25.10.15, 12:07
                  ja tego drugiego labiryntu nie znam. najlepiej znajdź recenzje tej gry i film pokazujący jak się w nią gra.
                  te filmiki naprawdę są cenne. Ja osobiście byłam napalona na kilka gier, ale kiedy zobaczyłam rozgrywkę (nawet bez recenzji), to rezygnowałam, bo jednak "w praktyce" okazywało sie, że to jednak mie to, czego oczekiwałam, albo ewidentnie to nie jest gra, która zainteresuje moje dzieci.
                  "malego księcia" też mam i też dzieciakom się podoba, tak samo jak dooble.
                  Mogę jeszcze polecić ci grę kooperacyjną "zakazana wyspa"
                  www.empik.com/zakazana-wyspa-gra-planszowa-rebel,p1052596879,zabawki-p
                  Znajdź sobie na jutubie recenzje. O i ważna rzecz....ja bardzo lubię recenzje "u wookiego"
    • slonko1335 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 24.10.15, 22:27
      U nas bez nowości-Dixit dla córki i Kto to był? dla młodego.
      • sonrisa06 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 08:00
        Kto to był? to długo był u nas hit. Chyba żadna inna gra nie była tak długo i intensywnie grana.
        Moja córka lubi jeszcze "Było sobie życie", ale nikt z rodziny poza nią nie lubi w to grać. Ostatnio katowała nią dziadka wink. Bardzo też lubi "Grę w życie" - ja jej nie lubię. Poza tym bardzo trafiona była gra zeszłoroczna Gwiazdkowa "Mały Książę" (wszyscy lubimy). Pędzące żółwie i Dobble zabieramy ze sobą wszędzie.
        Ja bym chciała raczej jakąś szybką grę, gdzie nie trzeba przedtem wszystkiego pół godziny rozkładać.

• kolorko Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 08:24
          Wprawdzie nie nowość, ale jesli nie macie, to warto- Trio Granny. Pewnie nie zwróciłabym uwagi na tę grę, gdyby pani w sklepie, gdzie odbierałam zamówienie nie zaproponowałby mi szybkiej partyjkismile U nas córka ( najmłodsza w rodzinie, gra pojawiła sie, jak córa miała ok 10 lat) radzi sobie najlepiej i najczęściej wygrywa, rozgrywka krótka,grę rozkłada się w parę sekund.
          • sonrisa06 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 08:46
            Fajna i niedroga, dzięki smile bardzo możliwe, że ją kupię
          • slonko1335 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 09:02
            Trio kupiliśmy córce bliskich znajomych na jakies urodziny i bardzo lubią wsyzscy tą grę ale nie mieliśmy okazji zagrać. Pamietam, ze ona jakies grosze w realu zawsze kosztowala bo kupowałam ja jescze kilkakrotnie jako prezenty urodiznowe na które latały dzieciaki. Kupowałam też kilka razy qubix z granny bo obie własnie nieżle wygladały a były tanie.
            • sonrisa06 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 10:04
              A taką ktoś ma? Fajna?
              www.empik.com/ravensburger-labirynt-gra-planszowa-ravensburger,p1045363787,zabawki-p
              • quistista Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 11:56
                My mamy, receznje ma dobre ale zagralismy z synem 2 razy i powiedzial, ze mu sie nie podobasad
              • sinceramente Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 29.10.15, 07:39
                Mamy labirynt i lubimy. Sporo myślenia jest przy tej grze i wcale nie jest taka prosta jak się wydaje.
                Wspomnianych Pędzących żółwi nie cierpię, jak dla mnie jest zbyt prosta. Ale zbiorowo całą rodziną oddajemu hołdy Knizii za "Polowanie na robale" gra prosta, ale genialna i bardzo ją lubimy.

A ma ktoś "Empatio"? To jakaś przedwakacyjna nowość Granny (autorzy są Włochami), opisywana jest jako kooperacyjna gra o emocjach.
    • sonrisa06 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 10:53
      Metropolie mamy i ... nie gramy. Nie wiem co zrobić z tą grą, chyba ją sprzedam, bo mojej córce się wybitnie nie podoba. Dostała ja w ubiegłym roku na Gwiazdkę i od tego czasu grałyśmy w nią dwa razy.
      Jeden z najbardziej nietrafionych prezentów sad
    • amalota Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 12:09
      U nas ostatnio sprawdza się Splendor, na gwiazdkę czeka Wsiąść do pociągu, a po targach książki w Krakowie polecam Enigmę.
      • amalota Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 12:13
        A na Mikołaja będzie jeszcze Blokus.
        • slonko1335 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 12:22
          O właśnie wznowiono Blokusa-Sonrisa jak nie macie to polecam bardzo. To jedna z naszych ulubionych gier.
          • tweety_28 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 12:46
            Podpowiedzcie proszę: jaka cena Blokusa to "dobra cena"?
            • amalota Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 29.10.15, 05:37
              Kupiłam dwa dni temu w agito za 60,19zł. Moim zdaniem to dobra cena, bo w marketach widziałam w okolicach 110-120zł, a w sklepach internetowych w okolicach 85-90zł.
              • tweety_28 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 31.10.15, 17:06
                uuu przegapiłam, teraz jest już za 83 zł. sad
      • saszanasza Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 12:23
        amalota napisała:

> U nas ostatnio sprawdza się Splendor, na gwiazdkę czeka Wsiąść do pociągu, a po
        > targach książki w Krakowie polecam Enigmę.

O zapomniałam o Enigmie! Mamy i jest zajebista!
    • mruu1 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 25.10.15, 20:10
      Może Duuuszki spodobałyby się twojej córce. Gra na refleks i spostrzegawczość.

Nie wiem dlaczego usunięto mojego posta, gdzie podaję dobrą cenę na konkretną grę. Sporo postów na tym forum zawiera linki, a większość wątków dotyczy konkretnych promocji i okazji....
      • kakaka2 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 26.10.15, 10:13
        ja zastanawiam się nad rummikub dla 7 latka
        u nas akurat blokus nie jest hitem, a szkoda bo ja akurat bardzo lubię.
        • sonrisa06 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 26.10.15, 12:00
          A ja czytam i czytam o tych wszystkich grach, oglądam filmiki i już zupełnie skołowana jestem.
          Niestety wszystkie gry, których obejrzałam recenzje odpadły. Nie wiem dlaczego, ale jak już zobaczę na filmie jak się w dana grę gra, to automatycznie przestaje mi się podobać.
          Stwierdziłam, że nie będę tych filmików oglądać, bo mi każdą grę obrzydzą.
          Na razie kupiłam Kotobirynt, ponieważ jest o kotach, jest tania, mała w fajnej puszcze, można ją wszędzie ze sobą zabrać (jak dobble).
          Wygrała z Magicznym Labiryntem i Labiryntem Ravensburgera.
          Ta pierwsza jednak jest dla mnie za droga, a tą drugą obrzydził mi obejrzany filmik.
          Chciałam kupić jeszcze jedną grę, ale nie wiem czy cos wybiorę.
          Rozważałam blokus, ale znając moją córkę to ta gra nie chwyci.
          Córka zapytana jaką chce grę wymyśliła Jengę. I chyba rzeczywiście jak nic mi nie wpadnie w oko to wezmę tą jenge i już. Przynajmniej tania. Założyłam sobie, że więcej jak stówę na grę nie wydam.
          • sylwina76 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 26.10.15, 12:32
            Blokus u nas bardzo lubiany, ale nam z mężem chyba podoba się bardziej niż dzieciom...
            Z nowszych nabytków bardzo lubimy (i my i dzieci - 9 i 12 lat) 5 sekund. Super gra.
            • rjvja Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 26.10.15, 19:39
              A moja 10-latka zażyczyła sobie szachy, ale w wersji lego. Podwójna zabawa, najpierw budowanie a potem gra
    • makoja Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 27.10.15, 10:52
      Ja dla 7-latki kupiłam
      Boost
      Plusk
      Speed Cups
      Z ubiegłorocznych córka najbardziej lubiła grać w Picturekę - wersja duża
      • anicaf Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 27.10.15, 11:10
        Przede mną jeszcze zakup gier, ale dopiero pod koniec listopada, bo w tym roku wybieram się na Targi gier do Gdańska 21-22.11.2015.
        Myślę, że oblukam tam gry i może coś kupię.
        • bogusia1231 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 27.10.15, 11:15
          Ego i Monopoly
          • sylwina76 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 28.10.15, 20:27
            I dla syna jeszcze nowy Timeline: Nauka i odkrycia
        • gosjana Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 29.10.15, 11:08
          <Przede mną jeszcze zakup gier, ale dopiero pod koniec listopada, bo w tym roku wybieram się na Targi gier do Gdańska 21-22.11.2015.
          Myślę, że oblukam tam gry i może coś kupię.>

Też się wybieramy, już 4 raz, kupować się tam nie opłaca, drogo, i polecam wstać i przyjechać z samego rana, później zostają tylko miejsca siedzące na podłodze smile
          • anicaf Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 29.10.15, 12:03
            gosjana napisała:

> <Przede mną jeszcze zakup gier, ale dopiero pod koniec listopada, bo w tym
            > roku wybieram się na Targi gier do Gdańska 21-22.11.2015.
            > Myślę, że oblukam tam gry i może coś kupię.>
            >
            > Też się wybieramy, już 4 raz, kupować się tam nie opłaca, drogo, i polecam wsta
            > ć i przyjechać z samego rana, później zostają tylko miejsca siedzące na podłodz
            > e smile

my zapewne grać nie będziemy, ale oglądać

• agus1976 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 30.10.15, 10:54
      Takenoko jest bardzo fajne i dodatkowo niedawno wyszedł dodatek z panią Pandą i dziećmi - dla dziewczynki w sam raz.
      Polecam Rummikub, Kakao, Wesołą farmę, Tokaido.
      Jesli masz taką możliwość to sprawdź z swojej bibliotece czy nie mają gier do wypożyczenia (dużo bibliotek wprowadziło już wypożyczalnie gier) i i sprawdź co przypadnie córce do gustu.
      Jest bardzo wiele gier i jest w czym wybierać, ale to fajne hobby bo integruje rodzinę.
      • gosjana Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 03.11.15, 14:02
        Zastanawiam się nad Zwierzaki na trawie, Egmonta, dla szesciolatka. Ma ktoś tę grę? Z opisu wydaje się bardzo fajna smile
    • gaja246 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 03.11.15, 18:42
      Już miałam kupić zachwalaną Dobble dla 5 i 8- latki i odkryłam jeszcze Dobble Kids, która wersja fajniejsza wg Was?
      • slonko1335 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 03.11.15, 20:05
        Dla 5 i 8 latki spokojnie będzie dobra zwykła, na dziecięcej jest o dwa obrazki mniejna karcie.
    • sloneczko04 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 03.11.15, 19:26
      Dla 11 latki planuję "Wsiąść do pociągu ",a dla prawie 7 latki "Małego księcia".
      • sylwina76 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 06.11.15, 15:46
        Ja już prawie wszystkie kupiłam.
        Dla 12 latka: Terra (nowość, podobna do Fauny, której nie mamy) i Timeline, Nauka i odkrycia (podobno ma być w połowie listopada), Wynalazki syn ma i bardzo lubi.
        Córka, lat 9: Kotobirynt, Plusk! i Prawda czy fałsz, Dumel Discovery
        Dla chrześniaczki,, wielbicielki baśn,i chciałabym kupić Trzy małe świnki:www.rebel.pl/product.php/1,606/99029/Trzy-Male-Swinki.html i Budowa zamku ( bo to trochę rozbudowane memory , no i Szymanowicz).
        • magdusia1984 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 11.11.15, 20:35
          a co dla 5-latki polecacie? Córce spodobała się la cocaracha loop, ale nie wiem czy nie bedzie to gra na chwilę. Może macie jakieś sprawdzone gry?
          • magia Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 11.11.15, 21:33
            dla 5- latki:
            Super farmer, Zgadnij kto to, Halli Galli.
            Zależy jaka 5 latka, moja w tym wieku trzaskała z nami w Ticket to ride i Osadników z Catanu.
            • sylwina76 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 11.11.15, 21:48
              Pędzące żółwie, Zwierzak na zwierzaku, 5 sekund junior, Dobble kids, Fauna junior, Story cubes, Budowa zamku, Nogi stonogi, Jenga, seria Egmontu: Dobra gra w dobrej cenie i nowa seria Zagraj ze mną, np Kolorowe biedronki, Zwierzaki na tratwie, Quoridor kids, Uno
              • areola82 pyt o Fauna junior 12.11.15, 08:04
                na czym w skrócie polega ta gra?
          • areola82 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 12.11.15, 08:10
            mój 5-latek obecnie najbardziej lubi pędzące żółwie, osadnicy z catanu junior, dzieci z carcassonne, rummikub junior,lochness, monopoly junior, uno, a także trochę innych jak ja to mówię "prościutkich" gier typu chińczyk, lody, ciasteczka, kubusiowe grzybobranie, memory z adamigo 40 par itd.
    • ajserped a jaka gra dla 3,5-latka? 11.11.15, 22:15
      jak w temacie.
      • areola82 Re: a jaka gra dla 3,5-latka? 12.11.15, 08:11
        lody, ciateczka, pizza z trefla, hey hey ok, chińczyk, memory, domino, grzybobranie
      • zaguu Re: a jaka gra dla 3,5-latka? 12.11.15, 09:11
        Tęcza, kot w worku firmy Granna.
    • heca7 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 11.11.15, 22:42
      Córka chce Mafię.
      • per-vers Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 11.11.15, 22:48
        Zapraszam na forum o grach planszowych - LINK, jest tam już całkiem sporo opinii, a przydadzą się takie żywe dyskusje, jak ta tutaj wink
        • ajserped Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 11.11.15, 23:25
          dzięki za link- chyba coś znalazłam dla syna
    • emily.1 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 12.11.15, 08:50
      U nas będzie "7 cudów świata" i "Kolejka". Prezent głownie dla mniewink
    • agus1976 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 12.11.15, 09:27
      Dla naszego 8-latka właśnie zamówiłam Przebiegłe Wielbłądy i dodateksmirkuperpuchar. Uwielbia tą grę, no i ciekawi jesteśmy dodatku.
      Dla nas marzy mi się Wsiąść do Pociągu Europa i Carcassonne Bib Box
      • kakaka2 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 16.11.15, 13:55
        a jakie ciekawe gry byście poleciły dla 6-7 latków ale tak w okolicach 40-50 zł?
        • eweliska18 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 16.11.15, 14:34
          Kotobirynt, Śpiące Królewny, Dobble, Plusk, Boost, Jungle Speed lub Jungle Speed Safari, Palce w pralce,
          • anet77 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 16.11.15, 14:54
            Chciałam kupić grę Pytaki ale nigdzie nie mogę znaleźć.
            • alexia.x gra Hedbanz 16.11.15, 15:01
              a która konkretnie gra Hedbanz jest nowsza, bo widzę różne wersje
              którą kupić dla 9 latki ?
              www.smyk.com/bandai-hedbanz-gra,p1053119288,zabawki-gry-dla-dzieci-p
              www.empik.com/hedbanz-kalambury-bandai,p1108052829,zabawki-p
    • renea1 Re: Jakie gry planujecie kupić na święta? 16.11.15, 15:04
      Polecam Club 2%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka