Dodaj do ulubionych

do czego służy smart watch ?

30.10.15, 09:10
to tak w temacie prezentów swiatecznych. ... do czego słuzy ten "zegareczek"? troche poczytałam w temacie ale nadal nie wiem czy to takie zastepstwo- telefon na reke? czy mozna go uzywac bez telefonu? do czego oprócz biegania on sie nadaje?
jak ktos ma doswiadczenie w temacie to poprosze o opinie.
aha i nie ma mowy o takim za 7 stów czy droższym...
dziecko wspomina cos o takim prezencie świateczym smile
Obserwuj wątek
    • silje78 Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 09:36
      zależy do czego dziecko potrzebuje i planuje używać smile. pewnie dla samego mienia wink.
      mają bardzo różne funkcje, w zależności od potrzeb. ja mam samsung gear fit, udało mi się go kupić za 300zł, bardzo mi sie podobał i tylko to. czasami wykorzystuję go jak jedziemy na jaką "wycieczkę", telefon mam w plecaku. ale wtedy na ogół zakładam mocniejszy zegarek więc po prostu go mam.
      co do używania z/bez telefonu. jak najbardziej, przynajmniej te, z którymi miałam styczność. one łączą się przez bluetooth. część ma wiele funkcji przydatnych podczas uprawiania sporu, inne znów mają prościutki soft, który przekazuje tylko info o połączeniach, smsach, mailach itd (np cogito pop). musi dziecko doprecyzować czego potrzebuje.
    • lucyna_1980 Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 13:57
      oj są różne z rożnymi funkcjami - zależy do czego potrzebujesz
      chyba najmniej skomplikowany to KizON czyli możesz zlokalizować dziecko i do niego zadzwonić, albo ono jednym przyciskiem może zadzwonić do Ciebie
      www.lg.com/pl/kizon/lg-KizON
      albo miniaturka telefonu zakładana na rękę - czyli w zegarku to co w telefonie + kilka funkcji więcej np. Apple wink
      www.apple.com/pl/watch/
      • patatajowa Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 14:18
        ja potrzebowałabym zeby dziec miał telefon przyklejony do reki wink
        i nawet jak bierze telefon to nigdy go nie słyszy gdy jest na rowerze czy gdzies szaleje z kolegami.i zeby miał opcje alarmu bo syn nie ma kompletnie poczucia czasu-kiedy ma wrócic do domu.i niedrogi zeby nie było żal jak rozbije wyswietlacz. widze ze sa jakies gdzie wklada sie karte sim, czy mozna wtedy na nim odebrac smsa?
        • lucyna_1980 Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 14:30
          są dwa rodzaje zegarków
          1. musisz w zegarek włożyć kartę SIM z jakimś tam numerem - jeśli dziecko nie posiada własnego telefonu
          2. łączy się poprzez Bluetooth z telefonem który dziecko ma np. w plecaku
          To zależy czy chcesz by w takich sytuacjach dziecko miało przy sobie i telefon i zegarek czy tylko sam zegarek.
          Sms odbierze jeśli będzie miał wyświetlacz, z niektórych modeli można nawet smsa napisać
          A funkcja alarmu to o co chodzi? że 20:00 i ma do domu wracać? - to wystarczy funkcja budzika w zegarku
          • patatajowa Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 14:46
            dziecko posiada telefon-chyba tylko do grania bo jak trzeba to nigdy nie odbiera....
            w tej sytuacji lepiej zeby miał tylko zegarek na rece i wystarczyłby mi kontakt przez sms.
            a alarm-tak, ma byc w domu zanim sie ściemni-tu tez nie ma poczucia dzień/noc wink
            i własnie mysle-czy zwykły zegarek z alarmem czy jednak ciut bardziej zaawansowany gdzie jeszcze wiadomosc w szkole odbierze.
            • lucyna_1980 Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 15:01
              zajrzyj do jakiegoś mediamarktu albo innego expertu - pełno tam tego - to ktoś Ci doradzi odnośnie funkcji i jednocześnie będziesz miała duży przegląd modeli i cen.
              P.S. znajomych syn nie chce nosić (ale nosi bo mu każą) bo koledzy słyszeli jak odbierał i co do niego mówi matka... matka dzwoni... no wiesz, obciach lekki wink więc też weź pod uwagę jak dziecko się zapatruje na taki wynalazek, bo jak mu się nie spodoba to będzie zapominał zakładać wink
          • patatajowa Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 14:53
            mały priv-lucyna_1980 sprawdz poczte gazetową wink
        • tosi-mama Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 17:16
          Patatajowa ja myślę o zakupie tego cuda wristy.com/pl/ Od wakacji "dojrzewam" do tego zakupu, czekałam na większą okazję, święta to dobry pretekst. Niestety jest mało opinii osób już użytkujących więc chyba będę brać w ciemno. Mam nadzieję, (wiem, wiem nadzieja matką głupich), że wibrujące to cudo na ręku moja córka poczuje. Bo zegarka z alarmem podczas zabawy na podwórku nie słyszała big_grin
    • jo-asiunka Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 18:22
      Ostatnio widziałam cos takiego i zaczęłam się zastanawiać, czy nie lepsze toto zamiast telefonu dla dziecka własnie
      natuli.pl/telefon-nadgarstkowy-wristy-all-black

• pasja23 Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 18:30
      Koleżanka mojej córki to miała na ręce jak u nas była. Nie wiem który typ ale niby ten najprostszy.
      Założone miała to na ręce ale można też np do paska od spodni. Nie dzwoni to tylko wibruje, rozmawia kierując rękę ku buzi, jest to głośno mówiące więc chcąc czy nie chcą słyszałam całą rozmowę. Miała tam wpisane 3 nr do najbliższych i że niby w każdej chwili mogła się skontaktować np z mamą. Ale ona nie ma jeszcze telefonu i w najbliższym czasie nie będzie miała. Ponoć starsza siostra to też zabiera jak wychodzi do koleżanki czy świetlicy po tym jak ostatno kilku wyrostków się do niej doczepiło widząc w jej rękach telefon.
      • tosi-mama Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 19:30
        Pasja a mogłabyś podpytać koleżanki czy córka na te wibracje reaguje np podczas zabawy? O czy zadowolona jest z zakupu. czy gdyby miała jeszcze raz kupować to czy kupiłaby ten sam typ?
        Zegarek z alarmem za 50 zł mogę odżałować ale już to cudo, kosztujące 300 zł chciałabym aby służyło dłużej....
        • pasja23 Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 19:54
          Mówi że reaguje zawsze.Ma to od roku i nie wyobraża sobie córki wypuścić bez tego. Ma 6 lat i bywa często w świetlicy w domu kultury i jak zabawa się jej znudzi to po prostu dzwoni po mamę. Często zakłada to latem kiedy przebywa u sąsiadek na placu w tedy też mama nie musi się drzeć żeby ją zawołać na obiad. W wczoraj miała to założone w szkole bo lekcji nie mieli tylko próby i dokladnie nie była określona godzina o której dzieci odebrać wiec mala dzwoniła że już można po nią przyjechać.Telefonu córce do sąsiadki czy szkoły by nie dala.
          Ma włożoną kartę sim i jest tam miejsce na 4 numery, nie ma funkcji sms a było to prezentem skladkowym. Wyczytałam gdzieś że może służyć u starszych ludzi którzy nie potrafią/nie lubią obsługiwać komórki.
          • patatajowa Re: do czego służy smart watch ? 30.10.15, 20:22
            to mi na funkcji sms zalezy jednak bardziej niz na dzwonieniu.
            bo syn komórke ma tylko: jest wyciszona w szafce/plecaku w szkole,jest w sakwie rowerowej a rower pod domem kolegi/na placu zabaw,w kieszeni kurtki w holu a syn u kolegi na górze w pokoju wink
          • iberka Re: do czego służy smart watch ? 31.10.15, 10:15
            6 latka? dobrze rozumiem? Taka elektroniczna smycz, że niby bezpieczeństwo zapewnia? Co tez rodzice nie zrobią żeby mieć dziecko a jednocześnie nie czuć go.
            • patatajowa Re: do czego służy smart watch ? 31.10.15, 10:47
              hę?
              "Taka elektroniczna smycz, że niby bezpieczeństwo zapewnia? Co tez rodzice nie zrobią żeby mieć dziecko a jednocześnie nie czuć go."
              mozesz wyjasic o co chodzi?
              • iberka Re: do czego służy smart watch ? 31.10.15, 15:20
                to była refleksja do słów pasja23. 6 latka ze smart watchem, żeby nie trzeba się było " drzeć" po nią na obiad......cała reszta też interesująca. Przyznaję, że moje pierwsze skojarzenie to elektryczny pastuch dla zwierząt, no ale jednak zwierzę to nie dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka