Dodaj do ulubionych

Chlebak-duży, wygodny, jaki???

04.11.15, 22:38
Czy ktoś może mi polecić jakiś sensowny chlebak? Ma być duży, sensownej jakości, ma stać na blacie w kuchni więc też łatwy do obsługi. Cena nie kilka stów wink
Będę wdzięczna za podpowiedzi, bo jakoś w necie same nudne i standardowe rzeczy widzę uncertain
Obserwuj wątek
    • eesti_2005 Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 05.11.15, 00:00
      Moja siostra trzyma chleb w dużym zamykanym wiklinowym koszu (ma klapki z dwóch stron u góry). Wygodnie smile
      Coś w tym stylu wiklina.files.wordpress.com/2012/02/kosze-piknikowe.jpg .
    • atena12345 Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 05.11.15, 04:48
      m i polecam www.garneczki.pl/produkt/chlebak-plastikowy-fioletowy,27658#attr
      • malikowna Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 05.11.15, 06:28
        właśnie kurier przyjechał www.scandishop.pl/pl/p/Ceramiczny-chlebak-szary-IB-Laursen/1416
    • czarna.perla Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 05.11.15, 08:46
      Kiedy szukałam chlebaka myślałam własnie o ceramicznym ale pokrywa jest dość ciężka a z chlebaka korzystają również dzieci więc ceramiczne wykluczyłam. Podobają mi się też takie zakrywane drewnianą deską do krojenia, jak np. ten
      www.garneczki.pl/produkt/chlebak-metalowy-prostokat-bialy-bread,27978
      ale po jakimś czasie gdyby faktycznie kroić na tej desce to nie będzie ona wyglądała tak ładnie.
      Dla mnie miejsce na blacie jest bardzo cenne dlatego wybrałam chlebak, który jest jednoczęściowy, nie muszę nigdzie odkładać żadnej pokrywy.
      Kupiłam ten www.garneczki.pl/produkt/chlebak-metalowy-odelo-style-zolty-44-x-22-cm,17383
      Chlebak jest metalowy, oddychający, pieczywo przechowuje w nim bez żadnych dodatkowych worków i długo pozostaje swieże. W opisie jest żółty ale faktycznie jest kremowy i przede wszystkim jest bardzo, bardzo duży (są też mniejsze).
      Najwięcej chlebaków znajdziesz chyba własnie na tej stronie
      www.garneczki.pl/produkty/chlebaki,64
      • beakarp Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 05.11.15, 09:34
        mamyFlorina Coliber kremowy, dostępny np w Euro AGD za 69pln - jest duży /dla nas nawet za duży wink, estetyczny, wygodny w obsłudze
        • afroddytta Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 05.11.15, 11:01
          Dzięki, dziewczyny, jakieś światełko w tunelu dostrzegam wink

Ten Coliber wydaje się podobny do tego odle. A w tym Colibrze też trzymasz pieczywo bez niczego, same gołe i utrzymuje się świeże (bo to mnie najbardziej intryguje wink)

No własnie ogólnie mam problem lokalizacyjny, bo akurat kuchnie mam zbyt małą jak na naszą rodzinę i chlebak wyjechał ze stołu i teraz go trzymam na blacie, ale pod taką półką barkiem więc też nie wiem jak by było z tym otwieraniem na zawiasy góry. Jeszcze myślę czy by przypadkiem nie zrobić półki nad stołem (stół jest dosunięty do ściany z jednej strony) własnie na chlebak, wtedy miejsca na stole byśmy nie tracili, a pieczywo byłoby pod ręką.
          Muszę podejść do tego Euro i go na żywo obejrzeć i potem porównac wielkościowo z tym Odelo.
          • czarna.perla Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 05.11.15, 11:17
            podaj prosze maila to zrobie potem fotkę mojego otwartego i wypełnionego, zobaczysz jak to wygląda. U mnie wychodzi do srodka pewnie półtora okrągłego bochenka i jeszcze bułki.
            • agni71 Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 05.11.15, 11:35
              a dałabys link do zdjęcia na forum? też chętnie zobaczę, ile się w nim mieści, bo potrzebuję dużego chlebaka, tak, żeby weszło z 10 bułek i chleb.
              • afroddytta Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 05.11.15, 11:41
                U mnie statystycznie ze 2 chleby muszą wejść, bułek nie jemy, a jest nas w sumie 6 osób. Jak dasz rade to wrzuć zdjęcie na forum, bardzo chętnie zobaczę, dzięki smile
    • afroddytta A taki? 05.11.15, 12:34
      Dziewczyny a ten, taki rodzaj by mi chyba najbardziej pasował
      www.garneczki.pl/produkt/chlebak-ze-stali-nierdzewnej-kwadrat,16744
    • ajserped Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 05.11.15, 23:11
      Mam taki www.garneczki.pl/produkt/chlebak-metalowy-brabantia-roll-top-bread-matt-black,20386
      i jestem zadowolona. Nie widać śladów po palcach i łatwo się czyści. Można na nim coś postawić - mam puszki z różnymi takimi. Jeśli chodzi o wielkość, to chyba średnia, ale dla mnie w sam raz.
      Kupiłam na Westwingu o jakąś stówkę taniej niż w zalinkowanym sklepie. Na Allegro też są do nabycia.
      • afroddytta Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 05.11.15, 23:45
        No właśnie ten tradycyjny kształt wydaje mi się taki niewykorzystany przez tą zaokrągloną klapę, pamiętam przy jakimś starym, ze trzeba było szybko upychac przed zamknięciem wink
        Ja raczej potrzebuje wielkość większą niż średnią.
        • agni71 Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 06.11.15, 07:57
          Ja tez aktualnie uzytkuję taki z podnoszoną klapą, tylko drewniany i denerwuje mnie, że, jak jest dużo napchane to cieżko się otwiera, bo klapa zahacza o pieczywo. Ten, co affroddytta pokazała, otwierany do przodu, tez mi wpadł w oko, tyle, ze ja brałabym wersję drewnianą:
          www.garneczki.pl/produkt/chlebak-drewniany-eco,4244
          ciekawe, czy ktoś ma tego typu i wypowie się o praktyczności takiego otwierania?
          • afroddytta Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 06.11.15, 13:18
            Widziałam ten drewniany, ale jakoś nie podoba mi się uncertain
            Ja poprzednio miałam taki drewniany z szybka i zakrywką z góry. Z czasem szybka wypadła i własnie tędy pieczywo wkładałam i wyjmowałam i było to wygodne, a na górze zawsze coś można położyć np. chleb tostowy, który często mam awaryjnie i jego już do środka chlebaka nie wcisnę.
    • ivaz Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 06.11.15, 08:59
      Mi za chlebak służy największe pudełko z tego zestawu z Ikei,
      allegro.pl/zgadnij-kto-to-ekstra-extra-hasbro-pl-14635-nowa-i5759332918.html
      • ivaz Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 06.11.15, 09:00
        przepraszam nie ten link wink
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30245464/
        • beakarp Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 06.11.15, 13:24
          i nie pleśnieje w tym? Bo to jakieś takie....nieoddychające
          • ivaz Re: Chlebak-duży, wygodny, jaki??? 06.11.15, 14:07
            W życiu mi pieczywo nie spleśniało, ale też w sumie codziennie jest kupowane świeże, rzadko kiedy leży dłużej niż dwa dni. U mnie się sprawdza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka