kakaka2 05.11.15, 11:35 Macie jakieś sprawdzone ręczniki dla dziecka na basen? przy czym syn woli nosić mniejsze, te 50x100 cm. nigdy nie mielismy tych szybkoschnących - warto je nabyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malowanka06 Re: dobry ręcznik na basen 05.11.15, 12:01 forum.gazeta.pl/forum/w,583,159072986,159072986,recznik_pareo_dla_chudej_dziewczynki.html Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: dobry ręcznik na basen 05.11.15, 12:12 Te z Decathlona są całkiem dobre i za nie duże pieniądze, do tego zajmują mało miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: dobry ręcznik na basen 05.11.15, 12:36 Tak, te z mikrofibry są super - lekkie, zajmują mało miejsca i szybko schną. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: dobry ręcznik na basen 05.11.15, 12:54 My tez używamy i jesteśmy zadowoleni z ręcznika z mikrofibry z Decathlonu Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: dobry ręcznik na basen 05.11.15, 14:17 Od kilku lat mamy szybkoschnące z decathlon'a i spisują się świetnie......prane w 90_st.nie straciły właściwości )) Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: dobry ręcznik na basen 05.11.15, 15:10 to wygląda na to, że tylko ja nie jestem zadowolona z ręcznika szybkoschnącego z Decathlonu. Jak dla mnie beznadziejnie wycierają, ciało pozostaje wilgotne. Nie ogrzewają, jeśli po wyjściuz basenu jest chłodno, bo przyklejają się do ciała. Po praniu w 60-80 st zmieniły kształt, więc nie wyobrażam sobie prać ich w 90st. Mam trzy takie ręczniki i używam ich na wakacjach na plaży do wytarcia , przykrycia. I właściwie tylko dlatego je używam, że zajmują mało miejsca w wypchanej innymi rzeczami torbie plażowej. A kupiłam , bo na forum przeczytałam, same ochy i achy. Jak dla mnie na basen dla dziecka - nie! Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: dobry ręcznik na basen 05.11.15, 15:20 he he nie tylko kupilam 2 lata temu pod wplywem opini na forum,ani corka ani syn nie chcieli tego uzywac,przelezal w szafie i ostatnio wyladowal w kontenerze pck... Odpowiedz Link Zgłoś
martirad Re: dobry ręcznik na basen 05.11.15, 17:14 Ja też mam te ręczniki, córka zachwycona, syn absolutnie nie chce się w to wycierać (nie dziwię mu się). Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: dobry ręcznik na basen 05.11.15, 18:21 a próbowałyście tych? allegro.pl/fjord-nansen-recznik-szybkoschnacy-frota-l-120x60-i5164567738.html (aukcja przypadkowa) ja co prawda używam tych typu decathlona i wg mnie są bardzo ok (i na basen, i na wakacje, i na rejsy), ale mój chłop ich nie lubi i woli te zalinkowane. co prawda ostatnio swoje utopił na rejsie i musiał używać moich, ale ponownie stwierdził że jednak są wstrętne i woli te swoje utopione. Odpowiedz Link Zgłoś
quistista Re: dobry ręcznik na basen 05.11.15, 19:11 My tez mamy. Nie zmienily ksztaltu i dzieci uzywaja ale maly rozmiar jest ich jedyna zaleta Odpowiedz Link Zgłoś
amstill Re: dobry ręcznik na basen 05.11.15, 19:27 mam dla odmiany z biedronki i na wyjazdy nie do hoteli, gdzie nie wiem co będzie a mam limit bagażu biorę, bo lekkie i małe, kosztowały grosze a 3-4 mycia dam radę. Córka miała na kilkudniowym wyjeździe wakacyjnym i nie narzekała. Syn woli frotowe poncho ciepło mu i się ubiera osłonięty. Na basen kompletnie bez sensu zimny i nie osusza. Odpowiedz Link Zgłoś
kakaka2 Re: dobry ręcznik na basen 16.11.15, 13:56 zamówiłam te z declathonu na próbę, u nas też dzieciom nie podeszły niestety, nie chcą ich brać. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: dobry ręcznik na basen 16.11.15, 14:21 U mnie z tych reczników korzytsa jedynie mąz. Dla mnie totalnie bez sensu bo nie ma szans wytrzec nimi glowy( w sensie włosów)jest zimny i sliski i mam wrazenie ze on jest caly czas mokry. Odpowiedz Link Zgłoś
izi_7 Re: dobry ręcznik na basen 16.11.15, 15:43 mamy szybkoschnące ręczniki z Decathlona, mąż i córka lubią, ja nie lubię, ale korzystam, bo jest lekki i zajmuje mało miejsca. A nie lubię dlatego, że jak się w niego trochę wytrę, to jest kompletnie mokry i nie mogę się wytrzeć do końca, bo trudno się wytrzeć w całkowicie mokrą i zimną szmatę Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: dobry ręcznik na basen 16.11.15, 23:42 Te cienkie z mikrofibry to są dobre ale na basen odkryty w upalny dzień do wytarcia twarzy i położenia się na nim. Szybko schnie i zajmuje malo miejsca wiec cztery sztuki (dla każdego jeden)bez trudnu zmieszczą się w jednej torbie plażowej. Na basen zamknięty polecam również z mikrofibry ale grubszy bardziej frottowy. W decathlonie sa w różnych rozmiarach i można je sprytnie zwinąć w rulon i złapać guma. Mój młody na duży-caly się nim owija,jest milutki i cieplutki i świetnie chłonie wode. Nie to co te cienkie szmatki co do wycierania szyb się nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
izi_7 Re: dobry ręcznik na basen 17.11.15, 08:07 Mmanala6 - masz na myśli coś takiego - ręcznik ? Jeśli tak, to jeszcze napisz czy schnie w miarę szybko, czy tak, jak zwykły ręcznik? Odpowiedz Link Zgłoś
afork Re: dobry ręcznik na basen 17.11.15, 11:19 ja mam ten podlinkowany i jest super. Schnie szybko-jak mikrofibra, ale jest zdecydowanie cieplejszy, lepiej zbiera wodę i jest przyjemniejszy w dotyku od tych cieńszych (które również posiadam) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: dobry ręcznik na basen 17.11.15, 18:48 Tak, dokładnie ten. Schnie bardzo szybko, jest cieńszy niż zwykły frotte. Bo on nie jest frotte😉 Odpowiedz Link Zgłoś
izi_7 Re: dobry ręcznik na basen 17.11.15, 18:57 dzięki dziewczyny, to chyba sobie na Mikołaja kupię Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: dobry ręcznik na basen 17.11.15, 19:33 Wydaje mi się ze widziałam "dziewczynskie" kolory😉 ja mam ten niebieski, dla synka. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: dobry ręcznik na basen 17.11.15, 09:34 Ja biorę zawsze zwykły, frotte, tylko taki cieńszy, ten sportowy ma mąż i jakoś słabo wyciera moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: dobry ręcznik na basen 17.11.15, 20:45 W moim ciuchlandzie sprzedają nowe rzeczy, w tym zapakowane ręczniki Tyrrel Katz. Kupiłam synowi taki tyrrellkatz.co.uk/swimming-towel.html i bardzo fajnie sprawdza się na basenie, jest cienki, bawełniany i bardzo dobrze chłonie wodę. Dokupię chyba jeszcze taki z koparkami. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: dobry ręcznik na basen 17.11.15, 20:47 O matko, na allegro sprzedają takie po ponad 80 zł, ja kupiłam za 25. Odpowiedz Link Zgłoś