Dodaj do ulubionych

Pierwsze sanki

08.01.16, 10:42
Czy ktoś ma lub miał coś takiego:
www.decathlon.pl/sanki-bobee-bob-id_8226675.html ?

Spadł u nas w końcu jakiś śnieg i przypomniało mi się o sankach - dziecko mamy 1,5 roczne, dosyć czesto 'rzuca się' w wózku, dlatego chciałam sanki z pasami.
Warto kupić taki 'nocnik', czy lepiej nie certolić się i od razu drewniane/metalowe z oparciem? Ale czy mi wtedy nie wyskoczy? smile
Dodam że szukam jakichś niedrogich.

Jakie są Wasze doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Pierwsze sanki 08.01.16, 11:04
      zamiast wózka? ile bys wysiedziała na takim twardym plastiku bez opacia pod głowe?
      • haus.frau Re: Pierwsze sanki 08.01.16, 11:20
        Nie no jak 'zamiast'? Normalnie na okazjonalny spacer na sankach big_grin. Nie widziałam jeszcze sanek z zagłówkiem big_grin.
        Chodziło mi o to, że zazwyczaj w wózku jest małą wiercipiętą, więc obawiam się kupić sanki bez pasów.
        • patatajowa Re: Pierwsze sanki 08.01.16, 11:24
          https://www.asport.pl/images/khw08/13/baby-fun-black_mini.jpg
    • ju_mi Re: Pierwsze sanki 08.01.16, 11:40
      Widziałam te "sanki" na żywo kilka dni temu w Decathlonie. Na zdjęciach wyglądają na mniejsze niż są w rzeczywistości. Dla mnie to wanno-nocnik wink
      Kupiłabym normalne z oparciem i pchaczem. Sama takie miałam dla swoich dzieci (miały w zimie rok). Nasze sanki miały dodatkowo gąbkowy materacyk i wyściółkę oparcia żeby było cieplej. Dołożyłam śpiworek od wózka i taśmę/pasek z zapięciem żeby nie wysiadały podczas jazdy.
      Posłużyły kilka lat.
      • fantomka44 Re: Pierwsze sanki 08.01.16, 12:04
        Nie widziałam na żywo, ale podobają mi się. Zastanowię się na przyszły rok. Sanki z obrazka powyżej to wózek na śnieg, a nie sanki do zjeżdżania.
        • thea19 Re: Pierwsze sanki 08.01.16, 12:53
          sanki khw wystepuja w roznych wersjach, tym z fotki odpina sie siedzisko i mozna zamontowac inne albo jezdzic bez. maja tez normalny sznurek do ciagniecia.
        • patatajowa Re: Pierwsze sanki 08.01.16, 12:53
          bo chyba raczej czegos takiego szuka załozycielka watku, do wozenia a nie na górke smile
          • haus.frau Re: Pierwsze sanki 12.01.16, 21:32
            Ani na gorke, ani chyba takich... Po prostu sanki dla malego brzdaca. To od Ciebie to ajny patent, ale nie mam gdzie trzymac takiego byka. Dzieki jednakowoz smile
    • tlenek.molibdenu Re: Pierwsze sanki 08.01.16, 13:19
      My kupiliśmy dla 1,5 roczniaka drewniane z oparciem i faktycznie trzeba uważać, chociaż dziecko siedzi dość głęboko wciśnięte. Tak szczerze, to w tym wieku córka nie miała jakiejś dużej frajdy, dopiero teraz, rok później, tak naprawdę szaleje za sankami i drewniane są idealne.
      Nawiasem mówiąc, mamy sanki składane i bardzo je polecam, jeśli ktoś dużo podróżuje albo nie ma gdzie przechowywać zwykłych sanek.
      • haus.frau Re: Pierwsze sanki 12.01.16, 21:29
        O widzisz, o skladanych pierwsze slysze a akurat kazdy skrawek miejsca u nas na wage zlota...
    • eesti_2005 Re: Pierwsze sanki 08.01.16, 14:55
      My mamy takie sanki www.ceneo.pl/27637638 , ale dla 8m dziecka. Dla 1,5l. już bym takich nie kupowała.
      Ja nie jestem fanką drewnianych i moi w tym wieku jeździli na zwykłych plastikowych z niskim oparciem.
    • domatorka80 Re: Pierwsze sanki 21.01.16, 07:25
      mieliśmy takie, ale niestety nie zdały rezultatu, były za duże i ogólnie niewygodne i dla dziecka i dla nas. teraz mamy takie www.ceneo.pl/35713448#mh=i6U3grVT14012prosperplastdM5WunACbsuGfPz7tuTSHCEkyhOQpTqyiEGqWva77QW87jp2Ot2KAWoG5mEMcA5gQKPm8LDddpiBuggoDyZGLdAUfdWIEDRv2H-1Ukmq_M_uC9jiHxIZbcBUf_cSrLo6JVOK4V6gve1GhbbchI7IYG3VFORyNIonoMCyo8Js4M3wwON7NOHvBa-bsjKYb3uoSZ6uGz38aCw1 dokupiliśmy do niech oparcie (za niecałe 20zł) i śmigamy prawie codziennie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka