Dodaj do ulubionych

rożek niemowlęcy- pytanie

25.01.16, 22:42
Pisze tutaj, bo moze, ktos bedzie mogl mi doradzic.
Chce kupic rozek niewlecy, miekki. Z tego co czytalam, jest to bardzo przydatna rzecz. Moje pytanie, czy lepiej kupic produkt firmowy np. Color Stories, Poofi czy tzw. no name z allegro. Ceny firmowych to ponad 100zl a na allegro mozna znalezc od 20-50.
Czy jakosc na prawde bedzie wyczuwalna? czy to sa roznice w materialach, co prawda kazdy jest w 100% bawelny..
Czy lepiej jest wydac 120zl na color storie czy tanszy tez spelni swoje zadanie ?
Obserwuj wątek
    • tg76 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 25.01.16, 23:42
      Wiele lat temu kupiłam no name, bawełniany z kokosowa sztywna wkladka(warto zeby byla, szczegolnie dla niewprawionego Taty, zeby sie nie musial martwic ze glowke zle trzyma)

Używa go teraz piąte dziecko.... widać że był prany, ale spełnia swoją funkcję- te firmowe wyglądają inaczej, nie mają dziecięcych wzorów, mój ma jakieś misie uncertain ładniejsze są, i tylko pod tym względem lepsze wg mnie. Funkcjonalność taka sama. To moje zdanie wink
    • catala Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 01:13
      Nam w szkole rodzenia powiedzieli, że tylko miękki. Kupiłam ha Allegro od użytkownika Baby-Raj i teraz już trzecie dziecko używa. Nadal spełnia swoje funkcje, więc chyba wystarczy no-name.
    • koala0405 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 10:29
      Mam 3 dzieci i najlepszy okazał się otulacz z minky a nie rożek. Kupiłam w Tk Maxx za 60 zł. W niedzielę też widziałam w tym sklepie i dosyć duży wybór. Coś takiego jak na tej aukcji:
      allegro.pl/becik-otulacz-minky-0-6-m-i5918749300.html
      • smoczy_plomien Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 13:02
        W życiu nie zapakowałabym noworodka w polar. Tylko bawełna.
    • ju_mi Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 10:56
      10 lat temu kupowałam rożek z wyjmowaną wkładką kokosową firmy Drewex. Używała go dwójka moich dzieci, a potem poszedł w świat i służy do dziś wink Wkładka kokosowa to fajna rzecz szczególnie dla wystraszonych świeżo upieczonych rodziców, bo można dziecko trzymać bardziej pewnie i główka jest podtrzymana.
      Gdybym teraz kupowała to kupiłabym z wyjmowaną wkładką, z miękkiej bawełny 100% i z antyalergicznym wypełnieniem. Więcej wymagań nie mam więc myślę, ze spokojnie kupiłabym coś tańszego niż ten Colorstories wink
    • san_vito Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 11:36
      Ja uzywalam rozek w szpitalu bo byl. W domu tylko spiworek i polecam raczej to rozwiazanie
    • edelstein Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 13:01
      Mialam,drogi jakis,dostalam w prezencie z Pl,bo te rozki to polska specyfika.Wlozylam w to dziecko raz.Niewygodne,nieporeczne,wkurzajace.Mate z tego zrobilam.W zyciu z wlasnej woli nie kupilabym ponownie.
      • smoczy_plomien Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 13:04
        Rożki maja złą prasę w necie, są passe i lepiej się do nich nie przyznawać oficjalnie. Przy pierwszym dziecku nie miałam, ale żałuję i przy drugim koniecznie kupię.
        • edelstein Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 13:08
          Od kiedy sa passe?bo 6lat temu to byl hit.
          • san_vito Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 13:14
            Spiworki byly wtedy hitem. Raczej rozki sa nie zdrowe i nie potrzebne.
            • patatajowa Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 13:33
              w jakim sensie niezdrowe i komu niepotrzebne?
            • edelstein Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 15:06
              Jakie spiworki?spiworki to sa do spania,po co dziecku spiworek w dzien?
              • san_vito Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 08:31
                Bo dziecko spi 20/24. Ale fakt spiworek uzywam w nocy, w dzien kocyk. A ten rozek to jest na miesiac. Spiworek na 4 lub 5 zalezy od dziecka
                • edelstein Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 12:56
                  Moje nie sypialo w dzien.
                  • thea19 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 18:35
                    ewenement na skale swiatowa. edel urodzila 5latka
                    • edelstein Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 19:36
                      Chcesz mi powiedzirc,ze twoje do 5roku zycia spalo w dzien?wow
                      • thea19 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 19:55
                        5latek spiacy w dzien, zaiste zjawisko. dorosli spia w dzien a dzieci nie moga? niemowlak, ktory spi tylko w nocy to dopiero dziwy.
                        • edelstein Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 21:29
                          No dla mnie zjawisko,nie znam i nie poznalam zadnego 5latka spiacego w dzien.5latki w dzien chodza do przedszkola,wieczorem na treningi,a nie spia.
        • patatajowa Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 13:32
          serio? a ja myslałam że śliskie kocyki.....
          ja miałam rożek przy pierwszym,taki z kokosem,bałam sie ze dziecko mi z tego wypadnie,nie umieliśmy trzymac w tym dziecka. uzywałam bardzo krótko w wersji bez usztywniacza,potem służył jako mata i poszedł w swiat. przy drugim wogóle nie używałam.
          • edelstein Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 15:07
            Przede wszystkim to jest mega szerokie,po zapakowaniu dziecka.Moj syn byl gruby,moze dlatego.
    • passi6 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 13:57
      Lepiej tańszy. Używałam takiego z wyjmowaną wkładką usztywniającą. Przydatny ale nie niezbędny - w zasadzie w użytku do 2-3 miesięcy. Potem fajny śpiworek.
    • blaszany_dzwoneczek Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 14:09
      Ja miałam bez usztywniacza, po prostu taka kwadratowa lekka kołderka z rzepem, którą można używać albo rozłożoną, albo dziecko w to zawinąć. U nas się przydało na początku - małe lubiło być opatulone, a potem jakoś długo używany był właśnie jako kołderka. Miałam jakiś tani.
      • puellae_2007 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 16:34
        A ja polecam otulacz whisbear - sprawdził się idealnie i w szpitalu i w domu przy kolkach, miękki, można go traktować jako kocyk. Gdy przestał być potrzebny z powodzeniem sprzedałam za 10 zł mniej niż kupiłam. Przy synu kilka lat temu miałam rożek - nie skorzystałam nawet raz.
    • zoslo82 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 21:18
      dziekuje bardzo za wpisy. Zdecydowalam sie jednak na rozek poofi, bo wydaje sie mniejszy, cienszy i bardziej miekki.
      Nie mam mozliwosci sprawdzenia zadnego na zywo, wiec wydaje mi sie, ze bedzie to najlpsza opcja.
      • anciarek2010 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 21:38
        Moim zdaniem nie warto inwestować. Jest dużo super fajnych rozkow z minky na allegro. Na tą porę są fajne, ale używasz tylko przez ok miesiąc góra dwa a później ciężko odsprzedać. Nie kupuj z wkładka ponieważ dziecko z niego może się wysunąć. Jeśli rodzisz w lato to jest całkiem zbędny.
      • magdalenca78 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 21:42
        Miałam miękki, z allegro, zapinany na rzep. Jako rożek nie użyłam go ani razu - moje dzieci są z lata i późnej wiosny, więc w rożku, mimo że ze 100% bawełny, ugotowałyby się smile
        Używałam tylko szpitalnego rożka, czyli w sumie przez kilka pierwszych dni życia.
        • zoslo82 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 26.01.16, 22:25
          Minky nie lubie za bardzo, bo to jednak sztuczne, wole, zeby obie wartstwy byly bawelniane.
          Mialam taki rozek-spiworek dla moich corek, bardzo lubily w tym spac, wiec chce miec cos podobnego. Jeszcze popatrze na allegro, moze znajde cos miekkiego i nie grubego.
          • olesia301 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 08:52
            Ja miałam rozek, ale jakiś no name (no, ale to 14 lat temu było smile.
            Używałam, ale nie zbyt często.

Widzę, że kupiłaś. Moim zdaniem nie ma co przesadzać z zakupami, bo wiele rzeczy moze okazać się niewypałem
            U nas nie sprawdziła się karuzelka nad łóżko, różne książki nt wychowania i pielęgnacji dziecka.
            Dużo rzeczy sponanicznie przychodziło.
            • zoslo82 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 09:59
              nie nie kupilam jeszcze. teraz to mam watpliwosci czy w ogole kupic.
              To jest moje czwarte dziecko, takze wiem mniej wiecej co sie sprawdz co nie. Rozka typowego nie mialam nigdy, tylko spiworek-rozek i sprawdzilo sie to u nas. Jesli kupie, to wlasnie jakis cienki, miekki. Tylko problem bo mieszkam za granica i nie mam mozliwosci zobaczenia, wybrania na zywo czy ewentualnego zwrotu.
              • patatajowa Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 13:10
                z za ta granica to nie sprzedają rożków czy rożko-spiworków?
                czym sie różni jeden od drugiego?
                jak przy trójce nie miałas i ci nie brakuje znaczy ze niepotrzebny jest wink
                • zoslo82 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 14:05
                  no wlasnie nie sprzedaja! to taki polski wymysl chyba. sa tylko otulacze.
                  Nie wiem jak okreslic to co mialam/mam. To jest spiworek, ale dziecko sie wklada cale,ze material ze spiworka ma pod glowka, jak w rozku, ramiona nie sa na szelkach jak w torbie do spania, zapiecie jest na zamek. Mam to caly czas, tylko jest rozowe. Tym razem jest chlopiec i wole inne kolory.
                  U nas wlasnie sie to sprawdzalo, przez pewnien czas. W ogole moja mama kupila mi ten spiworek gdzies na wyprzedazy, jakies polskiej firmy doslownie za grosze. Jest to super, bo wypelnie ma z pierza, przy czym jest cienki,mieciutki i delikatny.
              • anciarek2010 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 19:43
                Nie no, jak czwarte i nie miałaś to nie kupuj smile ja miałam tylko dla listopadowego syna, teraz dla sierpniowej córki nie kupowałam wcale
                • olesia301 Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 20:07
                  no ja też myślalam, że to jakas "pierwiastka" a to kobieta z dorobkiem większym niż ja smile

ps. Swoją drogą rózne cuda wianki dla dzieci się zmieniają.
                  Mój syn miał kolki, 3 miechy dzień w dzień.
                  Za kilka lat jak ustały smile weszły na rynek jakieś super kropelki.

Tak samo z materacem. Mi polecano kokosowy, że niby zdrowy. Taki kupiliśmy, potem okazało się, że był strasznie twardy i masę śpiworkow, podkładek, wlaśnie rożków kładliśmy, by miął miękko.
      • alpepe Re: rożek niemowlęcy- pytanie 27.01.16, 22:10
        to i ja się wpiszę. Mam dwie córki. Przy pierwszej rożek z kokosowym usztywniaczem się bardzo sprawdził, odziedziczyła go druga i cóż, wyjęłam wtedy wkładkę i używałam jako kocyka. To pod rozwagę, natomiast nie kupowałabym miękkiego, z tego z wkładką można wyjąć wkładkę i jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka