Dodaj do ulubionych

Pościel - sklep

09.02.16, 20:57
Szukam pościeli w nietypowych wymiarach 200x200, poduszki 50x60, czyli wymiar Ikeowy, ale nie chcę z Ikei smile

Czy któraś z Was poleca jakiś polski sklep internetowy z pościelą, w którym mogłabym np. uszyć na zamówienie?

Wpadła mi w oko firma bertax, ale widziałam sporo niepochlebnych opinii tutaj, więc sama nie wiem, czy zaryzykować. No i na allegro jest trochę, ale też nie wiem, jak z jakością.

Wiem, że oczywiście mogę w dowolnym sklepie kupić zestaw większy, potem zanieść do krawcowej i zmniejszyć, ale jakby nie o to mi chodzi smile

Będę wdzięczna za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • mielin Re: Pościel - sklep 11.02.16, 09:48
      Poszwy 200x200 ma Zara, ale poduszki (kupowane osobno) to chyba są 60x60.
      • yaga7 Re: Pościel - sklep 11.02.16, 10:09
        Dzięki za info, przeglądałam już Zarę i HM Home, niestety nic mi nie wpadło w oko.

A zna ktoś może pościel Getzzz albo Darymex?
        • san_vito Re: Pościel - sklep 11.02.16, 18:48
          Z darymexu kupilam przescieradla dla dziecka kiedys i bylam zadowolona
    • koala0405 Re: Pościel - sklep 11.02.16, 22:00
      ja kupuję pościel na Limango . Wybieram w rozmiarze 200x200 ale poduszki są wielkie więc daję krawcowej do zmniejszenia
    • 38latka Re: Pościel - sklep 31.03.16, 15:06
      dziś dostałam Posciel bawełnianą produkcji DARYmex, pierwsze to sprawdziałam czy całe suwaki i ok, szycie równe z overlockiem włącznie tylko mi wzór przestał pasować bo na zdjęciu podobne było do koronki sklep.darymex.pl/kolekcja-exclusive/8782-posciel-bawelniana-angel.html?search_query=r51437%2F1&results=1
      a jak otworzyłam to niestety zupełnie nie wygląda to tak jak na zdjęciu. tzn. towar jest zgodny z opisem (R51437/1) ale chyba musze oddalić się na 50 metrów żeby to widzieć tym fotograficznym ujęciem. Waśnie wstawiam do prania. Bawełna dobrej jakości, nie jest rzadka ale nie przesądzajmy jeszcze nie prane. W instrukcji prac na lewej stronie.
      Używam tylko jaśków więc poduchy 70x80 musze zmniejszyć.
      • yaga7 Re: Pościel - sklep 31.03.16, 18:29
        W sumie kupiłam u nich właśnie.

Co do wzoru, mam podobne wrażenie - niby to samo, ale nie do końca wink

Jakość po kilku praniach taka sobie, ale w sumie każda pościel czarna, którą miałam, bardzo szybko traci kolor, więc nic dziwnego.

Natomiast wykupiłam usługę zmniejszenia, zmniejszyli, kontakt z klientem też dobry.
    • olesia301 Re: Pościel - sklep 31.03.16, 16:23
      tchibo ma świetną z jerseju
      • yaga7 Re: Pościel - sklep 31.03.16, 18:27
        Może ma i świetną, ale nie w tym rozmiarze, co potrzebuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka