Dodaj do ulubionych

Hulajnogi z Lidla

11.05.16, 12:33
Czy ktoś ma i używa? Polecacie?
W innym wątku szukam hulajnogi dla 5latka (do 300 zł) czy ta 2 kołowa do 50 kg byłaby ok- i rozmiarowo i jakościowo? (młodsza 3latka dostanie 3 kołową Little Tikes)
Wiem, że te ich produkty to Hudora czy Mini Micro nie są ale czy chociaż porównywalne do polecanej firmy SMJ? Czy jednak porażka?

Interesują mnie też te dwie większe- dla prawie 7 latka (ale mały i trochę nieskoordynowany) i 9,5 latka (też szczupły i niski 130 cm, ale sprawny choć niesportowy) czy byłyby ok? To pierwsze hulajnogo moich synów więc też nie wiem czy szał będzie, ale myślę w kontekście wyjazdów wakacyjnych czy weekendowych, piknikowych, że jak rowerów nie bierzemy to hulajnogi zawsze można wrzucić, wcisnąć gdzieś smile
Które byście poleciły- dla młodszego za 119, a starszego tę największą czy zbyt ambitnie jednak? wink Nie bardzo się orientuje na podstawie zdjęć na jaki wzrost/wiek są, wagowo to mój najstarszy chyba 30 kg waży uncertain
Będę wdzięczna za pomoc smile

Obserwuj wątek
    • czarneoczy Re: Hulajnogi z Lidla 11.05.16, 13:25
      nie mam tych mniejszych, bo dzieciątko mam wyrośnięte i z trzykołowej w wieku 5 lat się od razu przesiadła na pełnowymiarową dla dorosłych - ta za 119 zł - bo dziecięce wszystkie miały za mała regulację wysokości kierownicy...
      Nie miałam ochoty wyrzucać 3 stów na hulajnogę, którą młoda rzuci, walnie, kopnie, zapomni z podwórka zebrać przed deszczem, zakopie w piachu, obwinie bluszczem (jak również będzie na niej wozić błotne ludki, kamienie, żaby i pół mrowiska... - wspomnienie ubiegłorocznego lata).
      jest dobrze wyważona, bo córka ma problemy z utrzymaniem równowagi ze względu na zaburzone proporcje ciała - długie nogi i ręce, krótki tułów, a się na niej nie przewraca, jest dość lekka, więc mamunia jest w stanie ciągnąć pod górkę hulajnogę wraz ze zmęczonym dzieciątkiem za pasek, tudzież gonić dzieciątko tachając hulajnogę na plecach...
      No i sama też na niej próbowałam jeździć i jest ok (debiut całkowity hulajnogowy). Nie wiem czy normą są takie szorstkie te cósie na których się trzyma nogi, ale fajne toto i się człowiek nie ślizga.
      Mnie odpowiada opcja składania, choć jeszcze nie rozgryzłam jak to zrobić, samo w każdym razie nie da rady się złożyć...
      Ogólnie polecam.
    • aga_martusia Re: Hulajnogi z Lidla 11.05.16, 14:02
      Kupilismy w zeszłym roku tą za 119, syn śmiga na niej, jest w dobrym stanie. To był dobry zakup.
      • afroddytta Re: Hulajnogi z Lidla 11.05.16, 17:00
        Dzięki to dla mojego 09.2009 w takim razie tez powinna być ok smile
    • mamachlopca1 Re: Hulajnogi z Lidla 11.05.16, 15:42
      nasza z Lidla ma juz 3 lata i nic sie z nia nie dzieje.Syn mial 5 lat jak ja dostal i mocno eksploatowal i nadal nic po niej nie widac zuzycia. polecam
      • afroddytta Re: Hulajnogi z Lidla 11.05.16, 17:01
        Dostał jako 5latek? Którą?
    • afroddytta Re: Hulajnogi z Lidla 11.05.16, 17:04
      A myślicie, że będzie szał i trzeba się w sklepie pojawić o świcie, czy może w zeszłym roku nikt sie o hulajnogi nie bił? wink
      • marshi Re: Hulajnogi z Lidla 11.05.16, 17:13
        Ja lecę z rana smile
    • aga_martusia Re: Hulajnogi z Lidla 11.05.16, 19:59
      W zeszłym roku byłam rano koło 8ej z minutami i widziałam, że rozchodziły się bardzo szybko.
      • afroddytta Re: Hulajnogi z Lidla 11.05.16, 21:17
        O matko, trzeba będzie się w niedzielę przygotować na atak-wynieść 3 hulajnogi nie będzie łatwo wink Jeszcze muszę strategie obmyśleć którego Lidla warto zaatakować big_grin
    • aurinko Re: Hulajnogi z Lidla 12.05.16, 08:47
      Wśród naszych znajomych na 4 hulajnogi lidlowe po roku popsuły się 3. My kupiliśmy dzieciom w decathlonie oxelo, po gwarancji można dokupić części wymienne i bez problemu naprawić.
    • silje78 Re: Hulajnogi z Lidla 12.05.16, 10:12
      moja ma tą, która teraz kosztuje 119zł. kupiona dwa lata temu jak miała 6,5r (ok 135cm wzrostu). lekko przycina się przy składaniu (trudniej chodzi blokada, ale to chyba kwestia zapiaszczenia jej), ale nic się z nią nie dzieje. córka często jej używa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka