indis 14.01.04, 23:34 W wątku nt. poprawionej wersji MDK9.2 znalazła sie informacja o knx3.3. Czy Knoppix 3.3 był dołączony do jakiejś gazety komputerowej? Link Zgłoś Obserwuj wątek
da.killa Re: Knoppix 3.3 15.01.04, 00:51 indis napisał: > W wątku nt. poprawionej wersji MDK9.2 znalazła sie informacja o knx3.3. > Czy Knoppix 3.3 był dołączony do jakiejś gazety komputerowej? Tak - styczniowego numeru Linux+ Link Zgłoś
bokaj Re: Knoppix 3.3 15.01.04, 01:10 potwierdzam. mam tę dystrybucję ze styczniowego Linuxa+. jest bardzo ciekawa. długo co prawda namęczyłem się z drukarką, jeszcze nie przetrawiłem polskiego ustawiania klawiatury (szczerze mówiąc nawet nie próbowałem, bo brakło mi czasu), co trzeba zrobić, bo nie ma polskich znaków... ale można cały interfejs ustawić po polsku dwoma ruchami i to jest sympatyczne... Link Zgłoś
da.killa Re: Knoppix 3.3 15.01.04, 01:26 bokaj napisał: > jeszcze nie > przetrawiłem polskiego ustawiania klawiatury (szczerze mówiąc nawet nie > próbowałem, bo brakło mi czasu), co trzeba zrobić, bo nie ma polskich > znaków... A przy starcie dajesz "knoppix lang=pl" ? da.killa Link Zgłoś
indis Dzięki za info 15.01.04, 14:27 Kupiłem -:)) Tapeta w wersji 3.2 bardziej mi się podobała niż ta w stylu "Platinium KDE" w 3.3. Link Zgłoś
madball111 partycja -problem 16.01.04, 22:38 mam problem z utworzeniem partycji w knopku 3.3 -jestem totalnym noobem w obchodzeniu sie z linuksami czy ktoś mógłby mi podac cały przebieg instalki (krok po kroku ) łacznie z rozpartycjonowaniem dysku dla knoppixa ? pod spodem mam WinXP >:/ z jednym dyskiem zaa porady i info z góry dzięx Link Zgłoś
e.111 Re: partycja -problem 16.01.04, 23:03 madball111 napisał: > mam problem z utworzeniem partycji w knopku 3.3 -jestem totalnym noobem w > obchodzeniu sie z linuksami > czy ktoś mógłby mi podac cały przebieg instalki (krok po kroku ) ten link powinien Ci troche pomoc ;) knoppix.7thguard.net/pierwsze_kroki.html > łacznie z rozpartycjonowaniem dysku dla knoppixa ? > pod spodem mam WinXP >:/ z jednym dyskiem > zaa porady i info z góry dzięx jesli masz jeden dysk z jedna partycja,to najpierw defragmentacja pod Windowsami,potem backup waznych dla Ciebie plikow,potem knoppix z CD i program Qtparted.Zmniejsz (w zaleznosci od wielkosci HDD) od KONCA partycje Windowsowa o okolo 1/3 zeby wygospodarowac miejsce na Linuksa.Jaki system plikow wybierzesz na tej partycji -nie gra roli,bo i tak podczas instalacji zostanie zformatowana,jako typ wybierz rozszerzona(extended)poniewaz musisz upchnac tam podczas instalacji 2 logiczne(swap,/) pozdrawiam::E111 Link Zgłoś