Dodaj do ulubionych

zastawa stołowa

20.05.16, 08:35
Chcę kupić zastawę stołową, duży komplet na 24 osoby. Ma być prosty bez większych zdobień, czy udziwnień. Kompletnie się na tym nie znam. Jaką porcelanę polecacie? Mam na to 2,5-3tyś
Obserwuj wątek
    • a_andzia28 Re: zastawa stołowa 20.05.16, 08:50
      Dodam, że to ma być cały zestaw, z wazą, miseczkami, po prostu wszystko. Na okazje, do mycia w zmywarce. Podpowiedzcie na co zwrócić uwagę przy takim zakupie, czym się kierować poza aspektami wizualnymi i ceną? Archiwalne wątki prześledziłam
      • inka_77 Re: zastawa stołowa 20.05.16, 08:58
        Mogę z czystym sumieniem polecić rococo z Ćmielowa ja mam biały bez żadnych zdobień złoceń, użytkuję jakieś 5 lat, zmywam w zmywarce, nic się nie dzieje z nim, super. Tylko wzór to już kwestia gustu, ja lubię klasykę.
        www.porcelana-cmielow.pl/fason_c_rococo.php
    • agnieszka_mmm Re: zastawa stołowa 20.05.16, 09:02
      Ja mam z chodzieży, właśnie taki duży komplet. Używamy na ważniejsze okazje. Myje w zmywarce i nic się nie dzieje. Polecam
    • viki1 Re: zastawa stołowa 20.05.16, 11:45
      www.porcelana-cmielow.pl/fason_c_rococo.php
      Biały bez zdobień
      Ja mam taką i jestem bardzo zadowolona ,bo kupowałam tez kilka lat temu na komunijne przyjęcie zestaw na 24 osoby . Obecnie użytkuję na codziennie komplet 6 szt ,myję w zmywarce .
      Zbiłam 2 małe talerzyki już i jeden głęboki ,ale nie było problemu z dokupieniem
      ,bo ten model jest na stałe w ofercie.
    • a_andzia28 Re: zastawa stołowa 08.07.16, 22:12
      Czy ktoś użytkuje porcelanę Ambition?
      • ulas123 Re: zastawa stołowa 08.07.16, 23:57
        Ambition to import z Chin, nie do końca wiadomo czym pokryte i czy za chwile nie będzie afery, że toksyczne. Poszukaj Polskiej porcelany,przynajmniej trzyma atesty smile
    • 1lotta Re: zastawa stołowa 18.12.16, 23:58
      A z philipiaka? co wchodzi w skład ich zestawu porcelany?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka