Dodaj do ulubionych

Esprit zwrot

30.05.16, 17:38
Dotychczas zwracałam bezpłatną paczką za pośrednictwem poczty polskiej.
Teraz chyba jest jakaś zmiana. Na ich stronie jest mowa o paczkomatach DHL i kurierze Hermes:
pomoc.espritshop.pl/pl_pl/181
Linki odsyłają do stron niemieckich.
Dziś mam ostatni dzień zwrotu.
Co i jak robić?
Telefon kontaktowy na ich stronie też niemiecki.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Esprit zwrot 30.05.16, 17:46
      isc na poczte szybko...

1. "W paczce znajduje się naklejka z napisem ZWROT. Naklej ją tak, by była dobrze widoczna, na przesyłkę zwrotną i nadaj paczkę w oddziale Poczty Polskiej."

2."Do Twojej przesyłki dołączona jest naklejka z napisem ZWROT. Naklej ją tak, by była dobrze widoczna, na przesyłkę zwrotną i nadaj paczkę, niezależnie od doręczyciela wybranego w trakcie zamówienia, einfach w placówce pocztowej, o każdej porze dnia i bez uprzedniego zgłaszania..."
      po prostu wink
      kwestia tłumaczenia i przecinków wink
      • mharrison Re: Esprit zwrot 15.06.16, 12:52
        Dzięki, ja po niemiecku ani mru mru.
        Zrobiłam jak poprzednio.
        Dopiero po 15 dniach otrzymałam informację o uznaniu zwrotu.
        Dodam, że - jak potem sprawdziłam - to wysłałam ciut po terminie 14 dni.
        Wysłałam w poniedziałek, a powinnam w poprzedni piątek.

Ciekawa jestem jak jest z rozliczeniem zwrotów z wykorzystaniem kuponu na 50 czy 100zł. Tym razem zwracałam jedną jedyną rzecz, więc mnie to nie dotyczyło.
        Wydaje się, że jest podobnie jak w Zalando:
        "wykorzystany kupon posiada minimalną wartość zamówienia. W wyniku zwrotu wartość zamówienia jest niższa, co sprawia, że wartość kuponu przepada"

kupon 50zł (po odliczeniu wartości zwrotów)
    • ewa54z Re: Esprit zwrot 03.03.17, 17:47
      Ja zrobiłam zwrot ale na zwtor pieniążków czekam już ponad dwa tygodnie....ciągle mówią, że paczka musi dotrzeć do Hanoweru i dopiero wówczas....będzie rozliczenie.....niezbyt to przyjemne zakupy, kupowałam 10.02.17 niezwłocznie zrobiłam zwrot no i czekam. dzwonię, monituję i nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka