Dodaj do ulubionych

TERMOS na obiady-wycieczki

10.07.16, 20:49
Szukam termosu na obiady jednogarnkowe dla rocznego dziecka, używany będzie na wyjazdach typu całodniowa wycieczka w góry gdy dziecko nie chce jeść tego co w schronisku. Ma trzymać cieplo 5-6 godzin + być szczelny jeśli zdarzy się tam przewozić zupę. Polecicie coś?
Obserwuj wątek
    • giba116 Re: TERMOS na obiady-wycieczki 10.07.16, 22:18
      Esbit jest super. Mozesz poczytac opinie. Ja mam 2 dla mojej 3 latki.

m.ceneo.pl/11688473

Moja rada... jesli termos ma sluzyc glownie roczniakowi to kup najmniejszy. Najlepiej i najdluzej trzyma cieplo jesli jest wypelniony "po brzegi".
    • haus.frau Re: TERMOS na obiady-wycieczki 11.07.16, 02:05
      My mamy esbita 0,75 i jeśli chodzi o jakość i trzymanie temperatury jest super, tylko jest jedno ale... Jest wielki. Ma to dwa skutki: zajmuje mnóstwo miejsca po pierwsze, a po drugie obiadem dla dwulatki nie jest nigdy wypełniony do pełna, więc to super trzymanie temperatury jest mocno osłabione.

Uwielbiam go i tak, ale gdybym miała kupować drugi raz, to albo mniejszy (ale 0,5l chyba wiele mniejszy nie jest), albo kupiłabym mały ładny zgrabny ze Skip Hopa, który może trzymałby podobnie zapakowany 'pod korek'. A ma do tego widelczyk w komplecie, więc odpada proszenie o łyżeczki w restauracjach/budkach z lodami gdy - no przecież - zapomnę narzędzia do jedzenia wink
      • evdokia Re: TERMOS na obiady-wycieczki 11.07.16, 14:39
        Ja mam termos Skip Hopa i waham się czy polecać. Stawiane warunki spełnia: 5-6 godzin spokojnie trzyma ciepło (zwłaszcza przelany wcześniej wrzątkiem) i jest szczelny. Pojemność ma w sam raz - dla dwulatka też starcza. Ten łyżeczko-widelczyk jest do kitu - ani to łyżka, ani widelec - raz go użyłam. Po roku użytkowania termos nie jest już ładny, bo rysunki mocno się pościerały. Swoją funkcję jednak spełnia, więc jestem zadowolona z zakupu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka