Dodaj do ulubionych

Herlitz mini a Endo z Rosmanna

17.07.16, 21:54
Moze ktos porównać?Dzis pierwszy raz widziałam tornister Herlitz mini i jestem zachwycona ,jest may zgrabny i leciutki jak piórko.Do tej pory tornister to dla mnie byl dom ślimaka na plecach drobnego dziecka.Oglądałam tornistry Majewskiego i Hama za 500zl i Herlitz ten większy i miałam do nich wstręt bo to okropnie wielkie i ciężkie.Normalnie jak tu czytałam ze Herlitz mini leciutki nie wierzyłam myślałam ze majaczycie i gadacie glupoty.Dzisiaj dostałam olśnienia on jest CUDOWNY smile Teraz tylko cena ...lepiej wypada ten z Rosmanna bo on ma wyposażenie ale czy on tez jest taki malutki i zgrabniutki czy to tez ten w stylu domu ślimaka na plecach.Macie porównanie takie szczere?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 17.07.16, 21:59
      fajnie że sie opamietałas smile
      a wątek o niekupowaniu tornistrów dla pierwszaków byc może będzie ci z czasem zapomniany tongue_out
      • beverlyja90210 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 17.07.16, 22:01
        Haha ale ten Herlitz nie przypomina 90% tornistrów jakie oglądałam,jest chyba lżejszy od plecaka Majewskiego który upatrzyłam.
        • hugo43 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 17.07.16, 23:13
          Przecież endo z Rossmana to ponoć Majewski robi.
          • beverlyja90210 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 00:49
            ? To juz jakies bardziej pokręcone,Endo do Rosmanna gdzie tu miejsce dla Majewskiegosmile
            • patatajowa Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 10:04
              endo daje wzór/grafike,majewski produkuje/sprowadza z chin, rossman sprzedaje smile
    • sonrisa06 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 01:08
      Tornister Endo jest większy od Herlitza Mini. Niewiele większy. Na pewno szerszy, szczupłemu dziecku będzie wystawał po bokach czego nie znoszę. Ale nie sugeruj się mną, bo ja mam taką schizę - nie lubię jak u dziecka stojącego do mnie przodem widać po bokach tornister. Moim zdaniem tornister powinien się chować za plecami i nie zachodzić na pupę, w przeciwnym razie jest za duży.
      • edyta_32 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 06:56
        Cora miala w zeszlym roku to Endo z Rossmana. To tak naprawde robi dla nich Majewski. Zaplacil za ten z wyposazeniem 250 zl. Pozniej zorientowalalam sie ze dokladnie te same bez wyposazenia sa na allegro po 100 zl. Wyposazenie nie jest warte 150 zl. Na koniec dodam ze zerwala nam sie szelka i porwala siatka na picie. Jako tako dotrwal do konca roku. W tym roku kupujemy plecak topgala.
        • edyta_32 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 07:14
          Dodam ze wybrala Endo bo nie chciala Herlitza ze wzgledu na to ze jest zapinany a nie zasuwany.
          • hugo43 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 07:25
            Ja kupowałam na przecenie za 99pln
            • edyta_32 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 07:59
              No tak ale przeceny na nie masz o ile dobrze pamietam po koniec wrzesnia. Nie wyobrazam sobie zeby moje dziecko do tej chwili chodzilo z tzw. "Reklamowka"wink
              • ladyjane Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 19.07.16, 13:42
                A to trzeba MYŚLEĆ. Wcześniej. Spokojnie dziecko może pomykać do szkoły z plecakiem z zeszłego roku...
                • edyta_32 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 19.07.16, 14:38
                  Hehe ciekawe o czym trzeba Myslec jak dzieciak idzie do 1 klasy.
                  • ladyjane Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 22.07.16, 08:40
                    POMYŚL przeczytaj jeszcze raz i POMYŚL. big_grin
                • kasiatrom Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 16.08.16, 10:54
                  Czytaj - rok wczesniej - pod koniec wrzesnia kupujesz dziecku piękny plecak za "grosze" i grzecznie czeka na np. strychu az rozpocznie się pierwsza klasa smile
    • ewolajda88 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 07:42
      Wymiary i wagę dokladnie jak dawny Herlitz Mini ma tornister Titanum Tiger Family. Mamy go i polecam.
      • hanna79 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 09:51
        Mój syn też przez rok używał Tigera, jest naprawdę zgrabny i lekki. Przeżył cały rok szkolny i pójdzie do klasy drugiej, i tornister i syn wink
        W naszym przypadku nowy Herlitz Mini byłby za mały, tzn za mało pakowny, Tiger był idealny.
      • slonko1335 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 10:05
        Tiger jest niewielki i leciutki, nietsety zamek szybko młodemu poszedl ale plus za reklamację-od razu zwrot pieniedzy bez odsyłania plecaka-jedna z częstszych usterek w tym plecaku.
      • saszanasza Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 10:58
        No nie do końca...
        Stary Herlitz mini miał wymiary wymiary: 34/26/15
    • saszanasza Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 10:46
      Bez zastanowienia brałabym ten:
      allegro.pl/tornister-endo-dziewcznka-z-pelnym-wyposazeniem-i6316807385.html
      • beverlyja90210 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 10:54
        Nie ma tematu ma być plecak z kotkiem i koniec, wszystkie inne są be i do bani. U nas bedzie plecak z kotkiemsmile
        • patatajowa Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 11:02
          taaaa...poczekajmy do konca sierpnia...
          • beverlyja90210 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 11:44
            Myślisz ze zmieni zdanie?smile
            • patatajowa Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 12:40
              ty?pewnie tak i jeszcze cię olsni inaczej... wink
              • beverlyja90210 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 13:24
                Ja nie mam nic do gadania i tak szkoła to stres jak chce miec plecak z kotkiem bedzie go miała i zeszyt i piórnik i cała resztesmile
                • ladyjane Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 19.07.16, 13:44
                  Wyposażenie, oprócz przybornika higienicznego rossmannowskiego jest do bani. Kiepskiej jakości znaczy się...
      • makoja Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 12:21
        Na zakupem tego to bym się 5 razy zastanowiła - sprzedaż od osoby fizycznej = brak gwarancji
    • aniam123 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 18.07.16, 10:59
      Dziewczyny ale są w tym roku tornistry Endo w Rossmannie?
      • marcik26 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 22.07.16, 08:27
        nawet jeżeli będą to zdecydowanie nie polecam!!! w zeszłym roku kupiłam plecak z wyposażeniem i wytrzymał 4 m-ce zareklamowałam odebrałam nowy, który wytrzymał tylko 2 m-ce (obrywały się szelki i popsuł suwak) kolejny raz nie chciałam nowego plecaka i owszem dostałam zwrot pieniędzy ale rossman wycenił wyposażenie plecaka na prawie 70 zł. i dostałam za plecak zwrot gotówki w kwocie 89 zł. Bubel chiński i tyle
        • kasiatrom Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 16.08.16, 10:38
          Dziwne bardzo. Moje dziecko nosiło przez cały rok tornister Endo i NIC sie nie stało. Zarówno tornister jak i bidon, wyposażenie itd posłuży nam na pewno jeszcze jeden rok!!
          Dwoje dzieci w klasie ma te tornistry i wyglądają na niezniszczalne.
          W tym roku w Rossmanie sa tornistry ale nigdzie nie znalazłam że sa one ENDO. Podejrzewam, że rossmann zamówił w Chinach swoje tornistry pod swoją marką. Są duzo tańsze.
    • jac0 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 19.07.16, 09:54
      W tym roku Herlitz ma bardzo fajną promocję: www.facebook.com/herlitzpolska/posts/1325871264091412
    • uczula Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 22.07.16, 11:33
      A ja jeszcze dodam - niech ktos przed kupnem wezmie Endo do reki.
      I przypomni sobie, ze w nim jest tylko wyposazenie bez ksiazek.
      Strasznie jest ciezki.
    • kasiatrom Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 16.08.16, 11:04
      Sprawdźcie czy pierwszoklasistom nie będa się gniotły książki. Nam w ub. roku mini plecak ( nie herlitz) okazał się za mały do podręczników pierwszoklasisty i zaginały sie w nim rogi.
      Wymiary podręczników z I klasy to : 21szerokośćx27,5 długość cm. Nie wiem jaki wymiar ma wewnętrzna kieszeń bo po zewnętrzynych wymiarach wygląda OK.
      • hugo43 Re: Herlitz mini a Endo z Rosmanna 16.08.16, 12:21
        Herlitz mini mnóstwo dzieci miało w szkolnych serialach.moim zdaniem do pierwszej klasy za mały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka