Dodaj do ulubionych

Pralka - prosze o pomoc

05.08.16, 09:41
Na cito muszę kupić nową. Podpwiecie jakie amcie i wam dobrze służy? Moja ma juz ponad 12 lat zatem już musi odpocząc. Podpwiedzcie na co teraz zwrócić uwagę?
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Pralka - prosze o pomoc 05.08.16, 09:51
      Zależy jakie masz wymagania smile ja mialam najtansza Bosch z selgrosu za okolo 800zl i prała elegancko przez okolo 5lat. Potem ją sprzedałam bo się przeprowadzaliśmy i chciałam pralko-suszarkę. Mam indesit 8kg i jestem z niej mega zadowolona, ma wymiary normalnej pralki (60x60cm) przystepna cenę (cos okolo 1500zl) i fajne programy np pranie+suszenie (oczywiście kilku rzeczy, nie pełen wsad) trwa 45minut smile
    • els.ol Re: Pralka - prosze o pomoc 05.08.16, 10:39
      Moją następną będzie Samsung AddWash- teraz mam Bosha, pracuje bez zarzutu 8 rok.
      • hugo43 Re: Pralka - prosze o pomoc 05.08.16, 10:53
        Ja wymieniałem Candy po osmiu latach na większą. Chciałam najprostszy model, taki podstawowy.kupiłam Whirlpool z serii awsp.koleżanka ma podobną i póki co, jestesmy obie zadowolone.jedyne co bym teraz zmieniła , to kupiłbym z 7kg wsadem.
    • mila04 Re: Pralka - prosze o pomoc 05.08.16, 13:31
      Mam elektroluxa 6kg juz 7 lat. Zadowolona jestem choc wlasnie sie przeprowadzamy i chętnie zamieniłabym ja na mniejsza gabarytowo (ma 60x60). Dla mnie co wazne? Wyświetlacz z czasem prania pozostalym do konca, mozliwosc skrocenia programu przy mniej zabrudzonych rzeczach i Time Manager. Fajnie jesli jest tez w miare cicha
    • ashleenc Re: Pralka - prosze o pomoc 05.08.16, 20:27
      Z pralek które miałam okazje testować- whirpol 1100 obrotów była ok. w porownaniu do niej electrolux strasznie gniecie rzeczy. Indesitu pralko suszarki też miałam okazje używać i wydaje mi się fajną opcją.
      Kolega pracujujacy w sklepie AGD powiedział mi kiedyś, że współczesna pralka to rosyjska ruletka, bo do reklamacji wracają z każdej firmy...
    • silje78 Re: Pralka - prosze o pomoc 05.08.16, 20:48
      Przez 9 lat mialam Boscha. Padl silnik, ale w sumie bylismy zadowoleni. Wymienilismy na nowego Boscha, po 2tyg przestala wirowac. Przyszedl serwisant, po wizycie dzialala przez 2 prania. Odstapilismy od umowy i wymienilismy na Electroluxa z 8kg wsadu. Dziala bez zarzutu od roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka