Dodaj do ulubionych

Czepek basenowy

22.11.16, 10:26
Polećcie jakiś dobry czepek. Wypróbowałam już kilka firm dla córki i w każdym ma mokre włosy.
Obserwuj wątek
    • s.ivona Re: Czepek basenowy 22.11.16, 11:52
      u nas sie sprawdza silikonowy z decatlonu za 15 zl czy 19zl
    • olesia301 Re: Czepek basenowy 22.11.16, 13:03
      ja wolę materiałowe

silikonowe ściągają włosy i skórę głowy

a włosy to zawsze będą mokre niestety
    • afroddytta Re: Czepek basenowy 22.11.16, 22:38
      Jesli dziecko pływa i zanurza głowę to niezależnie od czepka włosy bedą mokre. Sama duzo pływam i nawet czepek który opisywany tu na forum miał być mniej przemalalny, w praktyce jest taki jak inne wink
      Dla dziewczynki bym nie kupowała takiego gumowanego bo faktycznie włosy ciągnie, lepiej taki z materiału/lycry. Sama mam taki srebrny speedo i wygodny jest, nie ma stresu ze pęknie, nie ciągnie włosów, ładnie przylega ale nie obciska (rowerysportowy.pl/speedo/121-czepek-speedo-ss08-pace-cap-uni-srebrny.html), córce kupiłam materiałowy w decathlon
      • saszanasza Re: Czepek basenowy 23.11.16, 07:47
        afroddytta napisała:

> Jesli dziecko pływa i zanurza głowę to niezależnie od czepka włosy bedą mokre.
        > Sama duzo pływam i nawet czepek który opisywany tu na forum miał być mniej prze
        > malalny, w praktyce jest taki jak inne wink

zgadzam się, chociaż ja opracowałam metodę wiązania włosów najpierw w kitkę (jak najwyżej), następnie w warkocza, by finalnie "ukręcić" dziecku na głowie koka. w takiej fryzurze suszenie to właściwie kosmetyka. Wlosy są mokre jedynie w dolnej części przy karku.

> Dla dziewczynki bym nie kupowała takiego gumowanego bo faktycznie włosy ciągnie, lepiej taki z materiału/lycry.

My mamy decathlonowy gumowy. kwestia odpowiedniej techniki zakładania i zdejmowania i da sie żyćwink Jedyne co polecam, to kupno czepka w rozmiarze dla dorosłych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka