Dodaj do ulubionych

Kolonie dla dzieci

21.01.17, 17:45
Wiem, że jest odpowiednie forum ale mam pytanie do Was. Możecie polecić jakieś kolonie (właściwie organizatorów) dla dzieci. Najchętniej sprawdzone . Chętnie wysłała bym córkę 9 lat ale na coś sprawdzonego. Mieszkam na południu polski.
Obserwuj wątek
    • sonia-3 Re: Kolonie dla dzieci 21.01.17, 20:13
      Jeśli lubi magię, czary i Harrego Pottera, to polecam Ci Magiczne kolonie z Harrym Potterem w Zamkach Polskich. Moja cóeka jexdzi na takie kolonie i jest zachwycona. Była w Zamku Czocha koło Jeleniej Góry. W Zamku w Mosznej ( Opole), a jutro jedzie do Zamku Krzyżackiego w Gniewie. Latem wraca do Zamku Czocha. Tych zamków jest więcej. Dzieci śpią w komnatach i czują się tak, jakby trafiły do Hogwartu. Ale to kolonie dla fanów Harrego Pottera. No i te zamki na południu są bardzo oblegane. Ale miejsca chyba jeszcze są.
    • alinalen Re: Kolonie dla dzieci 21.01.17, 22:30
      jaworzyna tour
    • paniwaz Re: Kolonie dla dzieci 22.01.17, 01:10
      Chris!
      • clio_yaga Re: Kolonie dla dzieci 22.01.17, 14:44
        paniwaz napisała:

> Chris!

Z jakich miast na południu Polski ma wyjazdy Chris?
        • malami34 Re: Kolonie dla dzieci 22.01.17, 18:35
          alinalen, paniwaz - możecie napisać coś więcej?
          • alinalen Re: Kolonie dla dzieci 23.01.17, 15:10
            Moja corka byla na pierwszej kolonii w lecie z jaworzyna, organizacja super,dobry kontakt , wszystko mozesz zalatwic przez tel lub mailem, dziecko zaopiekowane, zadowolone, byla w Muszynie. Opieka ok, dobry kontakt. Jada min z krakowa, katowic.
    • tuszeani Re: Kolonie dla dzieci 22.01.17, 21:12
      Sprawdź Kraul z Krakowa. Byliśmy na przedłużonej obiadokolacji w Zubrzycy, gdzie był właśnie obóz Kraula. Widziałam ilu było wychowawców i jak dobrze się zajmowali dzieciakami - widziałam ich w akcji podczas zajęć zorganizowanych i podczas swobodnej zabawy. Dzieci były dopilnowane i zaopiekowane, również te które miały mniejszą ochotę na działania grupowe. Widać było, że dzieciakom z nimi dobrze, ale nie było bezhołowia, wszystko było pod kontrolą. Podobało mi się na tyle, że biorę ich poważnie pod uwagę jak już Młody dorośnie do wieku obozowego, mimo że mieszkamy w innej części Polski.
      • kara13 Re: Kolonie dla dzieci 22.01.17, 21:21
        Poszukiwacze przygod smile Córka była już na paru innych i ta najlepsza. Czekamy na oferte 2017 smile
        • mw793 Re: Kolonie dla dzieci 23.01.17, 10:33
          Polecam Kraula z Krakowa. Bardzo dobra organizacja i opieka. Dziecko nie ma czasu sie nudzic.

• pontezore Re: Kolonie dla dzieci 05.02.17, 22:23
      Nigdy nie pisaliśmy na żadnym forum, ale tym razem stwierdziliśmy, iż takie rzeczy nie powinny być zamiatane pod dywan.
      Nasz syn w tym roku pojechał na swój pierwszy obóz. Wybraliśmy miejsce blisko domu - obozy letnie omnibus www.ahuomnibus.pl . Tuż przed wyjazdem dostaliśmy chaotyczny telefon, od organizatora pana Janusz Wojciechowskiego z dziwnym pytaniem odnośnie wpłaconej wcześniej zaliczki. Wspomnę tylko, iż pieniądze były przekazane w mieszkaniu organizatora. Pan Janusz zadawał dziwne pytania: kiedy zaliczka została wpłacona, gdzie, i komu; finalnie okazało się że ją zwyczajnie zgubił.
      Po dowiezieniu syna na miejsce zastaliśmy wielki chaos. Pan organizator nie witając się z nami i krzycząc na dzieci kazał nam się rozpakować. W opisie obozu pokoje miały być 6 osobowe. Weszliśmy do szkolnej Sali gdzie stało 14 łóżek ze starymi kocami, bez pościeli. Syn zamiast szafki dostał szkolne krzesło, na którym miał rozpakować ubrania na 10 dniowy obóz.
      Na zbiórce dzieci dowiedzieliśmy się, ze nasi znajomi podrzucili swoje dzieci nic nie mówiąc i nie płacąc za obóz. Pan organizator zamknął się ze swoją córką w pokoju i przeliczył pieniądze. Okazało się, że rodzice dzieci zapłacili za synów, a nieletnia córka, która zbierała wpłaty nie zapisała tego faktu.
      Wychowawca uspokajając dzieci wydzierał się na nie, a Pan organizator biegnącego chłopca na oczach rodziców szarpnął, aby ten się uspokoił. Razem z rodzicami innego chłopca nie wiedzieliśmy czy zostawiać nasze dzieci. Mimo wszystko postanowiliśmy zostawić dzieci.
      Dzwoniąc do syna i pytając się co robi często odpowiadał, że są w sali i grają na telefonach.
      Zapomniałem wspomnieć iż był to obóz piłkarski, niestety było to tylko w nazwie gdyż trening odbywał się raz w ciągu dnia, trwał 1 godzinę.
      Szalę goryczy przelał telefon rozpłakanego syna, który został uderzony gazetą w głowę przez pana Janusza. Po tym fakcie pojechałem na obóz i zabrałem dziecko.
      Osoba organizująca ten obóz nie powinna pracować z dziećmi. Pan ten był bardzo nerwowy, despotyczny i kłamał co do warunków w jakich obóz miał się odbywać. Nie wiem jak sprawdzić czy obóz jest właściwy dla dziecka, ale wiem, że już nigdy nie będę przymykać oka jak będzie mi się wydawało, że coś jest nie tak.
    • malgorzatasi Re: Kolonie dla dzieci 10.03.17, 10:08
      Polecam Barbara Trawel z rzeszowa. Córka była 2X. Pierwszy po 1 klasie w Muszynie, drugi w Łazach jako 11-latka. Kolonie atrakcyjne, BEZPIECZNE , dzieci zadowolone. Polecam
    • malgorzatasi Re: Kolonie dla dzieci 10.03.17, 10:13
      A ja proszę o opinie na temat kolonii językowych w Polsce. Czy przez 2 tyg na takich koloniach można skorzystać "językowo" . Córka ma 12 lat, jest słaba z angielskiego, mało i zle mówi, czy jest szansa ,że tam się rozgada i czegoś nauczy. Ma ktoś doświadczenie w tym względzie.
      • kanna Re: Kolonie dla dzieci 18.04.17, 15:46
        Ja odpowiem Ci tak - wychodzę z założenia, ze kolnie mają być czasem odpoczynku, nie "douczek".

Jeśli angielski będzie atrakcyjny (np. sztukę będę mieli wystawić ) czemu nie, jeśli dzieciak będzie miał frajdę. Pewnie się ośmieli językowo, choć pewnie wiele nie nauczy. Ale jeśli to ma być 5 h w sali na ćwiczeniach, to by czegoś takiego dziecku nie uczyniła.
        Z drugiej strony - moje dziecko jedzie do rodziny za granicę. Na miejscy opłacam mu lato w mieście, a nie kurs językowy - sadzę, że bardziej korzystny będzie dla niego kontakt z rówieśnikami, w naturalnym środowisku

Sama na kolnie językowe nie posyłam.
        • moadek Re: Kolonie dla dzieci 09.05.17, 12:26
          czy ktoś wysyłał dziec, nastolatków z biurem OK- Tours, interesuje mnie obóz ASG ???
          • witka55 Re: Kolonie dla dzieci 09.05.17, 15:19
            ja wysłałam córkę z tej firmy na kolonię letnią nad morze "10 przygód". Ogólnie nie byłam zadowolona. Pokrótce:
            1. Po przyjeździe na miejsce (dowóz własny) dziecko zostało w ośrodku bez wychowawcy - przyjeżdżał wieczorem z grupą dzieci. Dzieci mogły robić co chciały. Nikt za bardzo się nimi nie interesował.
            2. W założeniu każdego dnia miała być realizowana 1 przygoda przez cały dzień. W rzeczywistości ta przygoda trwała 30min/1 godzinę dziennie.
            3. Wychowawczyni była młoda i wg nas nieodpowiedzialna. Podczas rozmowy telefonicznej kłamała, że sprawdzała córce temperaturę - córka zachorowała i przez dwa dni siedziała sama w pokoju, nikt nie zainteresował się, żeby zorganizować jej jakąś książkę, czasopismo, chociaż kredki i kartkę do malowania.
            • moadek Re: Kolonie dla dzieci 10.05.17, 14:59
              oj tego właśnie się boję, już raz się sparzyłam z takim wyjazdem, dziękuję za wpissmile
              • cyrala Re: Kolonie dla dzieci 14.05.17, 09:27
                A jakieś wyjazdy jezdzieckie macie sprawdzone, takie gdzie kontakt z koniem nie jest pół godziny raz na 2 dni, warunki noclegowe dobre i odpowiedzialna opieka? Córka 11 lat, od ubiegłych wakacji uczęszcza na lekcje jazdy konnej.
                • magia Re: Kolonie dla dzieci 28.05.17, 16:54
                  Moje dzieci drugi raz jadą na obóz konny do Tabunu.
                  Każdy są codziennie czasem po kilka godzin.
                  Dość wyczerpujące, ale moje dzieci w ubiegłym roku wróciły zachwycone.
              • magda8007 Re: Kolonie dla dzieci 28.05.18, 22:22
                A z jakiego biura jest Pani niezadowolona? Syn chce jechać na kolonie i nie wiem co wybrać ma 8 lat
              • magda8007 Re: Kolonie dla dzieci 28.05.18, 22:25
                moadek napisała:

> oj tego właśnie się boję, już raz się sparzyłam z takim wyjazdem, dziękuję za w
                > pissmile
                A z jakiego biura jest Pani niezadowolona?
    • bozenna72 Re: Kolonie dla dzieci 28.05.17, 16:32
      Pewnie już wybrałaś smile Trzymam kciuki! Jednak nie polecam na pewno Chrisa - zmarnowane pieniądze! Obóz windsurfingowy na Helu bez pływania na desce!!!!!! Szok!
      Spróbuj może hamak-tur (wolna sugestia smile byliśmy tam dwa razy teraz wysyłam drugie dziecko!www.hamak-tur.pl/obozy/oboz-dziewczyny-poddabie/
      • kanna Re: Kolonie dla dzieci 28.05.17, 19:26
        > Obóz windsurfingowy na Helu bez pływania na desce!!!!!! Szok!

Dla mnie dziwne, mój był CHRISem na windsurfingu nad jeziorem. Pływali codziennie, niezleżenie od pogody (też w deszcz) mieli wypożyczone pianki.

Pisałaś reklamację?
        • bozenna72 Re: Kolonie dla dzieci 14.06.17, 14:06
          Oczywiście, że zgłaszałam. Może to zależało od wychowawców> Nie wiem. Nic nie wskurałam, tylko przyjęli moja opinię. Ciężko udowodnic coś takiego. Nie mniej zraziłam się już bardzo.
          • kanna Re: Kolonie dla dzieci 14.06.17, 19:06
            Serio nie ma żadnych zdjęć?
            Nie masz kontaktu z innymi uczestnikami?

Moim zdaniem, to proste do udowodnienia. Tym bardziej, że na piśmie masz plan zajęć na obozie.

Moje dzieci jeżdżą z Chrisem "od zawsze". I nie zdarzył się przypadek, jaki opisujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka