Dodaj do ulubionych

Wyprawka dla noworodka

21.06.17, 06:03
Gdzie kupujecie pierwsze ciuszki dla dziecka? Z których sklepów polecacie body? Wiem, że lepsze są te z napkami zamiast zakładek, bo te mogą się rozciągać i później wygląda to fatalnie. Patrzeć w sieciówkach czy lepiej szukać w małych sklepach konkretnych polskich producentów?
Obserwuj wątek
    • majarzeszow Re: Wyprawka dla noworodka 21.06.17, 06:18
      I zaraz sie wpisze jakiś nowy nick polecajacy super-extra sklep smile
    • krotanna Re: Wyprawka dla noworodka 21.06.17, 09:13
      Wszystko zależy od budżetu. Jeśli z tańszych sieciówek, to najlepiej "nosiło mi się" czyli używało bodziaki z H&M i C&A. Miałam pojedyncze ze smyka, lidla, nawet pepco, ale jakoś nie indifferent
      HM ma większość bodziaków z zapięciem przy szyi lub kopertowych, CA raczej z zakładkami i trochę kopertowych. Żadne mi się nie rozciągnęły przy dekolcie, ale ja nie gotuję ubranek, tylko piorę w normalnej temperaturze.
      Jeśli z droższych sieciówek to Next będzie na pewno dobry jakościowo.
      Co do polskich producentów i małych sklepików to się nie wypowiadam, bo nie znam.
      • gleana Re: Wyprawka dla noworodka 21.06.17, 09:42
        Z tańszych polecam z Tesco - bardzo dobre jakościowo. Prawie wszystkie bodziaki miałam z zakładkami i nigdy nie miałam problemów z zakładaniem u noworodków.
        • maja0026 Re: Wyprawka dla noworodka 21.06.17, 14:13
          ja tez polecam z tesco, nic sie nie rozciaga, poza tym mamy carters- tez fajne
      • fiifimama Re: Wyprawka dla noworodka 21.06.17, 10:24
        Właśnie obawiałam się tego rozciągania przy szyi że później dziecko ma dekolt do pasa.. a co Wam się najbardziej sprawdzało przy dziewczynce? Lepiej patrzeć pajacyków czy jednak jakieś bluzeczki i spodenki? Polspiochy? Sama nie wiem co jest bardziej praktyczne.
        • quistista Re: Wyprawka dla noworodka 21.06.17, 10:34
          Najpraktyczniejsze u nas byly zwykle spiochy i pajacyki. Polspiochy zawsze sie zsuwaly. Z tego samego powodu omijalam szerokim lukiem skarpetki (przy trzecim dziecku mialam sock-ons i to pomoglosmile )
        • kanna Re: Wyprawka dla noworodka 21.06.17, 12:33
          fiifimama napisał(a):

> Właśnie obawiałam się tego rozciągania przy szyi że później dziecko ma dekolt d
          > o pasa..

Dziecko nosi jeden rozmar max 3 mies. Nic mu sie nie zdąży rozciągnać....
    • mia_lipiec Re: Wyprawka dla noworodka 21.06.17, 12:36
      Zara ma fajne zestawy dla noworodków z takiej super mięciutkiej tkaniny, kopertowe
      super jest też Kappahl, szczególnie seria Newbie
    • lucyjkama Re: Wyprawka dla noworodka 21.06.17, 15:37
      Body z hm, smyka, ostatnio kupiłam kilka fajnych po 4,99 w pepco (ale trzeba patrzeć mają tam czasem straszne szmaty). Co do garderoby noworodka i niemowlaka- akceptuję wyłącznie body i spodenki bawełniane albo półspiochy. Ściąga się dół jednym ruchem i jest dostęp do pieluchy. Jakbym miała napy w pajacach i spiochach odpinać i zapinać to bym się zapłakała. Żadnych śpiochów i pajaców!!!
      Skarpetki kupuję takie które się na stopie trzymają. Trzeba szukać i testować.
    • annapszczel Re: Wyprawka dla noworodka 21.06.17, 17:17
      Jeśli chodzi o bodziaki to polecam z HM chyba dla noworodków maja głównie kopertowe pozniej zapinane na ramieniu. Jeśli dziecko urodzi sie drobne to czesto te na zakladke po prostu zjeżdzasmile
      Dobre bodziaki maja tez w tesco w FF ale sa dosc szerokie
      - w necie polecam kupic Geroga- b fajna bawelna i nie wychodzi drogo
      - niezłe sa w lidlu i smyku- tylko oni maja taka prążkowana bawełne
      Next jest troche droższy ale w większosci przypadków bawelna niedozdarcia mozna na allegro polowac na uzywanesmile takie malutkie nie zdąża sie zniszczyc.
      Co do ubioru to polecam bodu z krótkim rekawem/ramiączka plus pajac lub body z półśpiochami (najlepsze maja w HM bo za pięta jest wszysta gumka i stopka sie nie wysuwasmile)
      Szkoda pieniędzy na wszelkiego rodzaju spodenki sukieneczki czy inne przy noworodkusmile
    • dumbonek1 Re: Wyprawka dla noworodka 24.06.17, 20:09
      Moja córka ma obecnie 5 miesięcy. Przez pierwsze 3 miesiące ubieraliśmy ją zawsze z zestaw body+pajacyk. Okazało się to najwygodniejszą opcją przy takim maluszku. Wszelkie inne ubranka: śpiochy, półśpiochy, kaftaniki itp. były przez ten pierwszy okres zbędne. U nas najlepiej sprawdziły się body z H&M - zapinane kopertowe. Noworodek jest taki malutki, że nie odważyłabym się składać mu czegoś przez głowę smile Kupowałam też body w La Redoute, ale one po kilku praniach (a te rzeczy pierze się wyjątkowo często) wyglądały już bardzo słabo. Pajacyki najlepsze były z Nexta.
      • annapszczel Re: Wyprawka dla noworodka 24.06.17, 21:39
        potwierdzam next ma super pajace. Czesc kupialam uzywanych i super- ciezko ich bawelne zniszczyc. Najlepsze w sensie najwygodniejdze dla mnie byly zepinane przez środek i obie nogawki Nie przepadem za tymi zapinanymi na ukos-ciezej w ta nierozpinana nogawke włożyc nózkesmile
    • only_amor Re: Wyprawka dla noworodka 25.06.17, 12:57
      Ja jako mama3 corek body polecam z tesco te 5 paki czy nawet 7 paki. Reszta ubranek najlepsze jakosciowo jak dla mnie c&a najmlodsza nosi po najstarszej czyli 8 letniej ciuchy wlasnie z c&a, mamy tez trochez hm ale to tylko z wyprzedazy, male sklepiki z pl ciuchami niby ok ostatnio kupilam 2 pajace 86cm pl producent cena 35 zl jeden i kiepskie, niby fajna belawelna ale cienka i napy trzymaja dobrze ale sa za rzadko i widac gola nozke. Jeszcze pepco ujdzie ceny fajne ale szalu nie ma co oczekiwac. Wiec 1 miejsce c&a 2 tesco f&f 3 hm 4 pepco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka