Dodaj do ulubionych

ekspres ciśnieniowy

18.12.17, 09:11
proszę doradźcie który ekspres ciśnieniowy kupić?

Zależy mi na łatwości w obsłudze i czyszczeniu ekspresu
dobrej kawie, w tym też latte czy cappucino, generalnie kawa z mlekiem
dobrze zeby nie był za duży
koszt fajnie gdyby tak 2000-2500 max.

Obserwuj wątek
    • aga_wer Re: ekspres ciśnieniowy 18.12.17, 10:00
      Saeco picobaristo
      • krotanna Re: ekspres ciśnieniowy 18.12.17, 10:59
        Nasz kolega ma serwis ekspresów ciśnieniowych. Saeco trafia tam najczęściej, lecz decyzja należy do ciebie.
        Osobiście polecam Jury, a w zasadzie ich tańsze odpowiedniki - Nivony. Model w zależności od budżetu. Pytanie, czy zależy Ci na młynku, na dwóch zbiornikach kawy, czy wystarczy kapsułkowy... Ja kocham dźwięk mielącej się kawy, ten zapach i dla mnie kawa z kapsułkowego to już nie to samo. Ale przecież nie każdy tak ma wink
    • renne1 Re: ekspres ciśnieniowy 18.12.17, 12:15
      ja mam ten:
      www.mediaexpert.pl/ekspresy-cisnieniowe/ekspres-bosch-tes51521rw,id-466651?gclid=EAIaIQobChMI1u-x5baT2AIVLrftCh1CBAN3EAQYASABEgJh3_D_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CP-XsOm2k9gCFcKEsgodcQYLFQ#tab_description

Ekspres łatwy w obsłudze, menu po polsku, robi przepyszną kawę.
      Polecam.
    • agnieszka_mmm Re: ekspres ciśnieniowy 18.12.17, 12:51
      sugerowałabym jednak ekspresy firm specjalizujących się w ekspresach smile
      Ja mam np delonghi magnifica, bez szmerów bajerów i użytkujemy czwarty rok. Wszystko jest (odpukać) ok
    • karolinaaa79 Re: ekspres ciśnieniowy 06.11.18, 11:42
      podbijam stary wątek, bowiem ostatecznie nie kupiłam ekpresu w zeszłym roku, ale teraz już planujemy kupić i to w miarę pilnie. I dalej nie wiem który smile to ma być zakup na lata, dlatego chciałabym wybrać dobry, solidny model - mąż kawosz pije duzo kawy, ja bardziej degustator latte czy cappucino - to opcje dla mnie. prosze poradźcie który ekxpres smile
      • afroddytta Re: ekspres ciśnieniowy 06.11.18, 13:14
        A ja polecę ten Krups, maż wybrał do biura po zgłębieniu nico tematu, ale miałam go w domu z miesiąc i bardzo sensowny, ma wszystko. Znajomi niezależnie wybierali i kupi ten sam. Cena niewygórowana moim zdaniem. Ważne że mieli kawę sam i że mleko nie musi być w specjalnym pojemniku tylko może pobierać z czegokolwiek. Ja polecam, sama się zastanawiam nad zakupem do domu. Ostatnio widziałam gdzieś na promo wersję z Bluetooth ale co to daje nie wnikałam jeszcze

www.krups.com.pl/%C5%9Awiat-kawy/Ekspresy-automatyczne/AUTOMATYCZNY-EKSPRES-EVIDENCE-EA8938/p/8000036185
    • rosa112 Re: ekspres ciśnieniowy 06.11.18, 13:25
      Ja po długich poszukiwaniach odpowiedniego ekspresu, przeczytaniu wielu opinii zdecydowałam się na firmę de longhi, konkretnie ten model m.ceneo.pl/32968329. Najlepsze opinie ma Jura ale to już zupełnie inna półka cenowa.
      • joagraba Re: ekspres ciśnieniowy 06.11.18, 14:15
        W Polsce Jura ma zaporową cenę więc kupiłam na stronie www.best-in-jura.de
        Koszt przesyłki 14.90 EUR (chyba DHL).
        Ekspres świetny, nie ma żadnego porównania z poprzednim (wypasionym Saeco).
        Jedynie dość drogi także w eksploatacji (filtry, tabletki czyszczące, płyn).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka