agnstep 10.06.18, 09:38 Czy możecie polecić kompaktowe gry do pogrania na plaży, w podróży itd. dla ośmiolatki i rodziców? Na razie mamy Dobble i Uno, szukamy innych gier o podobnych gabarytach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiakos Re: Kompaktowe gry rodzinne 10.06.18, 10:03 Bang,! 6 bierze, Spiskowcy, Gra o Tor Odpowiedz Link Zgłoś
tosi-mama Re: Kompaktowe gry rodzinne 10.06.18, 20:31 Karcianki MIO i Zero. Wszędzie z nami jeżdżą. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
krotanna Re: Kompaktowe gry rodzinne 10.06.18, 22:39 U nas najlepiej sprawdzają się zwykłe karty (gramy w makao, remika, tysiąca) oraz kości. Super są też zapomniane bierki Odpowiedz Link Zgłoś
aggala Re: Kompaktowe gry rodzinne 11.06.18, 06:57 Qwirkle w wersji mini. Mamy taką: b2b.g3poland.com/product-pol-4328-Qwirkle-w-metalowej-puszce.html a jest jeszcze wersja "Qwirkle travel". Karcianki: "Red 7", "Schotten totten". Ta ostatnia tylko dla dwóch graczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marshi A dla 15 latków? 14.06.18, 10:10 A czy Waszym zdaniem Czarne historie nadają się jako prezent na zakończenie roku dla gimnazjalistów kończących 2. klasę? Czy to jednak zbyt kontrowersyjna pozycja? Co możecie polecić? Do 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: A dla 15 latków? 15.06.18, 09:48 marshi napisał(a): > A czy Waszym zdaniem Czarne historie nadają się jako prezent na zakończenie rok > u dla gimnazjalistów kończących 2. klasę? Czy to jednak zbyt kontrowersyjna poz > ycja? > > Co możecie polecić? Do 30 zł. moja córka by się cieszyła, ja też. fajny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
aggala Re: Kompaktowe gry rodzinne 14.06.18, 12:25 Byłabym ostrożna. Żółwie dla 8-latki mogą być za proste. Moje dzieci w tym wieku już nie bardzo chciały grać. Poza tym, żeby "Żółwie" spełniały kryterium kompaktowości, to trzeba je zabierać bez pudełka Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: Kompaktowe gry rodzinne 14.06.18, 12:33 E tam, za proste DOrośli też mają ubaw grając, szczególnie, że można grać z odwrotnymi zasadami, kto dojdzie ostatni, ten wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
aggala Re: Kompaktowe gry rodzinne 14.06.18, 13:58 To może u nas jakoś nie trafiły w gusta. Jak byli młodsi, to grali, a później wcale nie chcieli wyciągać, a ogólnie gry lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Kompaktowe gry rodzinne 15.06.18, 09:21 aggala napisała: > To może u nas jakoś nie trafiły w gusta. Jak byli młodsi, to grali, a później w > cale nie chcieli wyciągać, a ogólnie gry lubią. To pewnie kwestia indywidualna. My lubimy wciąz zółwie, bo są szybkie, proste i mozna się pośmiać. Moim zdaniem pudełko jest tak małe, że dla mnie podchodzi pod kompaktowe. Ale ja porówuję z Talismanem czy Wsiąśc do pociągu Odpowiedz Link Zgłoś
novanovna Re: Kompaktowe gry rodzinne 16.06.18, 20:25 Tak tak, jedna z ulubionych szybkich gier imprezowych Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: Kompaktowe gry rodzinne 14.06.18, 15:54 U nas rządzą Fasolki, ale też Uno. Zwykle karty dają tak naprawdę najwięcej możliwości (remik, Makao, czy prostsze typu pan czy wojna) bez zwiększania gabarytów Nienajgorsze jest też monopoly express - nie ma kart które mogłyby odfrunąć na plaży Odpowiedz Link Zgłoś
asu1981waw Re: Kompaktowe gry rodzinne 16.06.18, 19:26 Kotobirynt, sushi go i u nas wciąż sakapuss mimo, że jest chyba od 5 lat. A i jeszcze pizza. Odpowiedz Link Zgłoś