Dodaj do ulubionych

OLX - naciągaczka

30.07.18, 18:32
Dziewczyny mam taką sytuację z OLX - sprzedłam spodnie jak nowe, zero śladów używania a Pani przesyła mi zdjęcia nie moich spodni, zniszczonych i podartych oraz wmawia mi, że takiej jej wysłałam. No z całym szacunkiem ale dziewczyny wiem co wysyłałam i jak wyglądały moje spodnie. Szantażuje mnie, że obsmaruje i zgłosi sprawę do sądu. Poprosiła o wpłatę kwoty 20 zł na krawcową i nie ma tematu. Spodnie wyceniłam na 50 zł. Co można w takiej sytuacji zrobić? dziękuję za każdą podpowiedź - zostawić i zablokować użytkownika?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: OLX - naciągaczka 30.07.18, 19:03
      Każ jej zgłosić do sądu.
    • agnieszka_mmm Re: OLX - naciągaczka 31.07.18, 11:13
      Napisz do olx i wyjaśnij sprawę, a potem zablokuj ją
    • szymiga Re: OLX - naciągaczka 31.07.18, 17:19
      nie zgłosi do sądu tylko co najwyżej na policje.Nie wplacaj i czekaj na rozwój wydarzeń.Założenie sprawy w sądzie kosztuje 4tys więc nie każdego na to stać.A jedynie pójdziesz na policje i wyjaśnisz. Albo odpisz ze juz zgłosiłaś na policje.
      • kora711 Re: OLX - naciągaczka 31.07.18, 17:35
        ona Ci wysłała zdj spodni zniszczonych tej samej marki/rozmiaru/kroju?
      • plum1000 Re: OLX - naciągaczka 01.08.18, 22:23
        SZYmiga jakieś słabe masz to źdródło informacji piszac bzdury ze zalozenie sprawy kosztuje 4tys.Jak nie wiem to po prostu nie pisz. Bo się osmieszasz.
    • marika012 Re: OLX - naciągaczka 01.08.18, 12:52
      Ja bym napisała że zgłaszasz u siebie na komendzie próbę wyłudzenia bo tak ci poradził tata -emerytowany policjant😗

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka