yenna_m
27.02.25, 21:48
Moze ktoś biegly w tych sprawach mi wyjaśni, o co w tym wszystkim chodzi.
Jakiś czas temu kupiłam automatyczne karmidło dla psa. Zalezalo mi na tym, aby było na czip. Sprzedawca zapewnił, że to dokładnie to, na czym mi zalezy. Niestety, okazuje sie, że ten gadżet jest na czujnik ruchu a nie na czip. Olx uznał reklamację i tu zaczynają sie schody. Sprzedawca miał 72 godziny na wygenerowanie etykiety do zwrotu, ale niestety tego nie zrobił więc olx dziś uruchomił przelew ze zwrotem kasy dla mnie.
Rownocześnie w regulaminie olx jest napisane, ze kupujący w takim wypadku zatrzymuje i kasę, i towar.
Nie bardzo widzi mi sie to rozwiazanie, karmidło nie jest tanie, chcialanym jednak je odesłac sprzedawcy. Czy ktos mi moze wyjasnić, na jakich zasadach działa pakiet ochronny i czy w takiej sytuacji, gdy sprzedawca nie wygeneruje etykiety, sprzedawca jest stratny?
Pierwszy raz korzystam z tej opcji i pierwszy raz widzę, aby ktoś nie był zainteresowany, aby podać adres do zwrotu towaru. Na moje pytanie, jak mam mu to odeslac, sprzedawca mi odpowiedzial jedynie "Jeśli reklamacja została uznana to środki wrócą na konto".
Telefonow nie odbiera. Dzwonilam dzis kilka razy.
Drogie Bravo, co robić?