madzialena2 18.11.04, 10:10 Czy macie pomysł co kupić swoim pociechom na Gwiazdkę?? Mam 17 miesięcznego synka, czekam na pomysły. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martael Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 18.11.04, 10:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=17611245 Odpowiedz Link Zgłoś
a.chudziak Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 18.11.04, 10:23 A co powiesz na takie cos do wkładania klocków w dziurki o różnym kształcie,do tego jest oczywiście komplet klocków w różnych kształtach, zabawka logiczna, może się Kubusiowi spodoba? Pozdrowionka sle Twoja internetowa przyjaciółka Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena2 Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 18.11.04, 11:08 Kubuś już ma takie klocuszki i bardzo sie nimi lubi bawić pa Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 18.11.04, 12:32 Zobacz sobie wszystkie wątki o zestawach Little People Fischer Price min Farma, Arka itp. Napisałam specjalny watek o promocjach w hipermarketach na te zabawki. Na pewno warto zobaczyć do Carrefoura na Remizę strażacką i małe pojazdy, dla takiego młodego mężczyzny będą niezłą zabawą. Odpowiedz Link Zgłoś
a.chudziak Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 23.11.04, 11:48 Te bobasy to chciałyby najlepiej wszystkie zabawki ze sklepu, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena2 Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 23.11.04, 11:54 masz racje Aniu a co to bedzie później!! Odpowiedz Link Zgłoś
martael Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 23.11.04, 12:19 Ja dla Gutka (15,5 mies. w święta) mam na razie taką listę prezentów: -jakiś zestaw klocków MegaBloks Maxi- Gut dostał już ode mnie awansem na Mikołaja autobus z MegaBloksami i jak na razie mamy hit-zabawkę. Pakuje do środka klocki i co się tylko da i niezmordowanie zasuwa na czworakach po domu... - garaż albo farma Little People - tablica żelowa Fisher Price - stolik edukacyjny Playskool (jeszcze tego nie obejrzałam i nie wiem czy "się nada") -jakiś wieeelki samochód - najlepiej wywrotkę albo betoniarkę W grę wchodzą 2-3 rzeczy, o ile będą to prezenty "od wszystkich". Ode mnie będą MegaBloksy i tablica FP, jak dam radę finansowo. Jak nie - same klocki. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do martael 23.11.04, 12:43 Widziałam wczoraj ten autobusik z klockami MegaBloks i się poważnie zastanawiałam, bo młoda kocha samochodziki, no i te klocki w środku. Ale na moje oko klocki nie wyglądały zbyt solidnie i nie wiem czy nie lepiej kupić Lego. Moze mi doradzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 23.11.04, 12:48 Ach, no i właśnie kupiłam wczoraj Farmę FP, a w sobotę Stajnię. Wieczorem rozłożyliśmy to na dywanie i mieliśmy świetną zabawę, a malutka słodko sobie spała na górze i nie widziała jaka radochę mają "starzy" z Jej zabawki (musi poczekać do 6 grudnia). Odpowiedz Link Zgłoś
martael do pia_ 23.11.04, 13:12 Niestety nie mam tak naprawdę porównania z Lego, bo mieliśmy tylko L. Baby, ale Bloksy są moim zdaniem dobrze wykonane. Obejrzałam parę zestawów z Duplo i zdecydowałam, że będziemy kupować Bloksy - po prostu bardziej mi podeszły. Trudno mi jednak doradzać. MegaBloks też ma farmę, z dźwiękami, ale taką bardziej "klockową". Ta z FP jest super. Bardzo mi się podoba. Aha, a tu m.in. można obejrzać Bloksy Maxi: tinyurl.com/6h834 Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do pia_ 23.11.04, 13:28 Ja myślałam o Lego Quatro - wielgachne "prawdziwe" klocki w sam raz dla malutkich łapek. To nowość i niewiele ludzi je kupiło, ale te mamy które je sprawiły pociechom są zachwycone. Odpowiedz Link Zgłoś
cubus1 Re: do pia_ 23.11.04, 13:40 Pia my mamy i duplo i mega blocks. Mega block sa tez dobrze wykonane,nie lamia sie, tyle ze oblaza i szybko robia sie na nich ryski( ale to drobiazg i raczej czepliwosc z mojej strony). O wiele latwiej sie je naklada od Duplo a trudniej od Primo.Dla mnie to takie przejsciowki pomiedzy primo a duplo. Teraz oddalam wszystkie Mega block do Babci aby mi sie nie mieszaly i aby tam maluch mial klocki wiec nie pamietam juz jakie to byly konkretne zestawy. a co ciekawe po tych duzych klockach mega blocks sa takie mniejsze identyczne i pasujace do duplo. Koncze bo maluch wola,Jak bedziesz miala jakies pytania,pisz z checia odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do cubus1 23.11.04, 13:59 Dzięki wielkie, niedługo awansujesz na mojego I Doradcę ds Zabawek No to chyba zamiast Lego Quatro skusimy się na ten autobusik z klockami za 50 zł i zobaczymy co będzie. Kusi mnie także kareta z dyni dla Kopciuszka, ale myślę, że młoda jeszcze nie doceni w pełni walorów artystycznych, a zwłaszcza barwnych tej zabawki ) www.megabloks.com/eng/products/description.php?iID=326&subCat=18 Odpowiedz Link Zgłoś
ewailech Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 01.12.04, 00:38 A gdzie mozna kupić taką tablicę żelową? Odpowiedz Link Zgłoś
a.chudziak Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 25.11.04, 12:38 Chyba skusze sie też na farmę i te klocki...pozdrawiam, a i gratulację Madzia za piękny napis Kubuś!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena2 Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 29.11.04, 10:48 W hypernowej jest bardzo dużo super zabawek dla chłopców firmy WADER np. super kolejka alko autostrada za 59,90 Odpowiedz Link Zgłoś
a.chudziak Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 29.11.04, 10:47 Hej mamy dajcie jeszcze jakieś propozycje bo Mikołajki tuż tuż! Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 29.11.04, 20:15 Mój mały 18-miesięczniak otrzyma z okazji Mikołaja mały zabawkowy telefon ( dzwoni, świeci i można w nieskończoność naciskać klawisze w przeciwieństwie do naszego rzeczywistego telefonu, który ciężko to znosi), książeczkę o Myszce Klementynce, i zwierzątka do farmy Lego duplo (odkupione na Allegro). Pod choinką znajdzie garaż z Wadera ( ten najprostszy dla małych dzieci), ze dwa autka metalowe (uwielbia je podkradać starszemu bratu) i zabawki do kąpieli Fisher Price Odpowiedz Link Zgłoś
pyza15 Re: Prezenty na Gwiazdkę ???? 01.12.04, 11:24 Dla Kubusia (3 latka) kupiliśmy (także babcie, ciocie) klocki Lego, ciastolinę, kolejkę, jakiś samochód i oczywiście książki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś