Dodaj do ulubionych

Szelki a gondola.

25.11.04, 10:08
Cześć. Moja córcia 6,5 miesieczna chciałaby siedzieć w gondoli podczas
spacerów. ponieważ mam roana z regulacją oparcia mogłaby sobie wygodnie
siedzieć, ale ja się boję aby nie wypadła. Dlatego proszę was o radę jak
przypiąć ją w tym wózku szelkami zabezpieczającymi. Czy to wogule jest
możliwe.
Prosze pomóżcie, bo miałam nadzieję, że pojeździe jeczsze przez zime w
gondoli.
Obserwuj wątek
    • katse Re: Szelki a gondola. 25.11.04, 11:45
      ja używałam szelek w maricie roana.
      troche sie nameczylam jak je zamocowac, ale dalo sie i funkcjonowalo bardzo
      dobrze przez koncowke zimy.

kupilam szelki, takie do wozka i nauki chodzenia, nie wiem jakie masz. ale moje
      oprocz tego dlugiego paska, mialy takie dwa krotkie i te dwa przymocowalam w
      ten plastik pod oparciem wozka. ciezko wytlumaczyc, ale tak sprytnie
      poprzeplatalam ze bardzo dobrze trzymały. a w spacerowce roana tez sie
      nagimnastykowalam, bo nie ma szelek gornych (tylko biodrowe) i tutaj z tylu
      przepletlam ten dlugi pasek od szelek i jest super.

a wogóle to kupiłam takie śliczne granatowo biale szelki z bużką misia - moja
      Dominika polubiła tego misia bardzo

K
      • zuziarozia Re: Szelki a gondola. 25.11.04, 13:21
        Cześć.
        Tez mam maritę roan. Jeszcze nie mam szelek i własnie zamierzam kupić. Mozesz
        napisać jakie masz te szelki. A tak na marginesie to ile twoja corcia jeździła
        w gondoli, i czy jestes zadowolona z tego wozka.? mnie oststnio doprowasza do
        szału ciagłe skrzypienie koł i wachaczy, pomimo smarowania wd40. a jak sprawdza
        sie spacerowka, osobiscie mi sie podoba bo jest nisko ulozona - ale jesli
        mozesz podziel sie swoimi uwgami 9 plusy i minusy. Aha i czy przez zime
        uzywałas folię przeciwdeszczową, bo ten materiał taki raczej delikatny. Oj
        chyba teraz bym już nie kupiła tego wózka - a kierowałam sie opiniami na forum.
        • katse Re: Szelki a gondola. 25.11.04, 14:08
          ja z gondoli byłam bardzo zadowolona.
          DOminika urodziła sie w lipcu, w gondoli jezdzila do konca polowy kwietnia, jak
          sie zrobiło cieplo, przesiadłyśmy się na spacerówke.

Gondola to moim zdaniem jeden z najlepszych wozkow, szczegolnie dla dzieciakow
          ktore zima sa male. ciepla, obszerna, wygodna.
          Poprostu dla mnie super.

Folie przeciwdeszczowa zakladalam tylko wtedy gdy padalo.
          Dolna czesc gondoli jest na tworzywie plastikowym, i naprawde mała miała
          cieplutko.

Kółka, może troche skrzypią, ale niestety skrzypią w większości wózków, w
          bebecarze mojej sasiądki nawet bardziej niz w naszym.

Spacerowka
          ta nie jest najpiekniejsza, ale faktycznie jej niskie zawieszenie to plus dla
          wiekszego dziecka, palak mozna wypiac, choc ciezko, ale jednak i dzieciak moze
          sie wgramolic sam.
          Spacerowka jest duza, moja 16 miesieczna, duza corka (97 centyl) miesci sie w
          niej swobodnie i wygodnie jej spac nawet teraz opatulonej w koce i kombinezony.
          Ale nie jest zbyt ładna, strasznie nie podoba mi sie budka przypieta do
          spacerowki - koszmar, no ale trudno, ten wozek kosztowal mniej niz polowe ceny
          tych ladniejszych wozkow, a funkcje swoje spelnia wzorowo.

Drugi raz kupilabym znowu roana marite.
          a jakbym miala kase to kupilabym sobie potem peg perego atlantico, ale kasy nie
          mamsad(

K
          • zuziarozia Re: Szelki a gondola. 25.11.04, 14:19
            No tak , masz duzo racji. Tylko moja dzidzia urodziła sie w maju a ta gondolka
            jest troszkę za krótka i boję się czy chociaż do lutego w niej pojeździ.
            Ja dokupiłam w roanie ( wysyłkowo) parasolkę idealną do wózka w taką samą
            kratkę jak wózek i może być do spaceówki bez budki- latem. Wyglada rewelacyjne
            bo juz testowałam . Nie wiem czy masz taką parasolkę ale roan sie tu spisał.
            Można ją zdejmować bez wykręcania , jest solidnie wykonana i lekko się zgina w
            przeciwieństwie do tych dostępnych w sklepach _ 2 oddałam.
            I proszę napisz jakie masz szelki.
            Pozdrawiam i bardzo ci dziękuje za informację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka