reniaitosiek 12.12.04, 16:50 Zastanawimy się nad zakupem Quinny Speedi SX a mieszkamy na 4 piętrze w bloku bez windy - czy ktoś próbował jeździć tym wózkiem po schodach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tata_jaska Re: Speddi SX a schody? 12.12.04, 21:00 z zblokowanym kolem dosc latwo sie zjezdza. ciezko sie wciaga wozek tylem. testowane z butelka wody 5 litrow bo nie odwazylismy sie w tn sposob probowac z dzieckiem w srodku. i radze nie probowac. w naszym przypadku proba wynikala z czystej ciekawosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Speddi SX a schody? 12.12.04, 22:51 hej, nie bardzo wiem, po co blokowac kolo do zjezdzania/wjezdzania. Mialam ten wozek (ja spacerowki nie polecam. zajrzyj do wyszukiwarki). Przeciez przy wciaganiu i zjezdzaniu kolo przednie jest zawsze w powietrzu. Czy tata_jaska jakos inna technike wciagania stosuje??? Mnie wciagalo i zjezdzalo sie nim b. dobrze, bo kolka z tylu sa duze, pompowane, hamulec w tym nie przeszkadza, a reczny bardzo pomaga. Wozek jak na trojkolowca jest wyjatkowo lekki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamami Re: Speddi SX a schody? 12.12.04, 23:30 Ja zjeżdżam i wciągam od pół roku znacznie cięzszego trójkołowca niż Speedy i to na dodatek z zawartością. Co prawda tylko na drugie piętro ale codziennie. Nie widze powodu żeby robic to bez dziecka bo nie ma takiej możliwości żeby wózek mi zjechał, a po kilku razach osiąga sie taka wprawę że dziecku nie dzieje się żadna krzywda bo nie podskakuje w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś