Dodaj do ulubionych

buty Gucie

11.01.05, 23:58
Muszę kupić córeczce kapcie. Do tej pory biegała boso lub w butach Postępu
(bardzo rzadko bo nie chciała ich zakładać)i chcę kupić jakieś inne.
Obejrzałam buty Befado, Lemigo ale nie wzbudzają mojego zaufania. Natomiast
podoba mi się opis guciów ale nie widziałam ich w rzeczywistości. Nie wiem czy
warto wybierać się do sklepu (mam daleko). Jeżeli znacie te buty to proszę o
opinie na ich temat.
Pozdrawiam Ewa
Obserwuj wątek
    • e_madziq Re: buty Gucie 12.01.05, 08:18
      Bardzo polecam Gucie, ale raczej na wiosne, na podwórko niż jako kapcie po
      domu, sa chyba za sztywne. Ja dziecku kupilam zwykłe, lekkie pantofle a gucie
      zamierzam kupic na wiosne na spacery.To byly pierwsze buciki mojego synka i
      przy okazji wizyty u ortopedy poprosilam go o opinię i stwierdził, ze są dobre
      choć mogly by mieć sztywniejszy zapiętek, ale ogolnie powiedział, ze mogą byc.
      Jeszcze raz bardzo polecam.
      Wpisz sobie hasło w wyszukiwarkę, bylo sporo na temat tych bucików.
      Pozdrawiam, Magda
    • anakon Re: buty Gucie 12.01.05, 09:18
      Ja nie uzywalam, ale dokladnie ogladalam majac je w reku i ....nie zdecydowalam
      sie kupic, glownie dlatego ,ze jak na obuwie domowe sa zbyt jednak zabudowane i
      bardziej jak buty, a nie jak kapcie, a na dwor to moim zdaniem one sie nie
      nadaja, sa wykonane z zamszowej skorki, barwionej i obawiam sie, ze pierwsza
      rosa na trawie, czy nie daj Boze deszcz skoncza ich marny zywot...albo dziecko
      bedzie mialo mokre nogi. Tak ze jak dla mnie ani jako kapcie, ani jako buty...
    • coronella Re: buty Gucie 12.01.05, 10:52
      Ja nie byłam z Guciów zadowolona, i więcej ich nie kupię.
      Kupiłam przez internet, i to był bład, uważam, że każde buty należy dziecku
      przymierzyć na stópke.
      Dominice bardzo latała nózka na boki, widać było po podeszwie, że bardzo je
      koślawi. A do tego zaczepiała czubkami o wszystko i parę razy przewróciła się i
      mocno uderzyła.
      Ja już Guciów nie kupie, ale są dzieci, które ładnie w nich chodza.
    • olimama Re: buty Gucie 12.01.05, 22:20
      A ja bardzo polecam Gucie, jako butki do chodzenia po domu. Są z naturalnego
      zamszu, węc bardzo dobrze dopasowują się do nóżki. Mają otworki, więc nóżka nie
      poci się pomimo, że są dość wysoko zabudowane. Mają podeszwę antypoślizgową, co
      bardzo ważne na śliskich podłogach w domu. No i do tego sztywny zapiętek.
      Na początku kupowałam Befado (bo cena umiarkowana), ale okazało się, że dziecko
      ma od nich odciski (podobno tak może być przy wrażliwych stopach), a na dodatek
      są dość nieprzewiewne. I starczały na bardzo krótko. A jedną parę Guci mam dość
      długo - tak, że cenowo wychodzi na to samo.
      Polecam!
      Aśka
      ps. Na spacer bym ich nie włożyła, bo są za miękkie.
      • jorutka Re: buty Gucie 13.01.05, 14:07
        bardzo polecam!!!!!!!!! i to takze jako kapcie. Prawidłowy but dla dziecka
        powinien byc zabudowany i nie ma znaczenia czy jest to obuwie na dwór (lato)
        czy po domu. A te szmaciane kapcie które sie sprzedaje w sklepach dla maluchów
        powinny być w ogóle zakazane. My "ćwiczymy" już 3 kolejna pare Guciów, i to
        jako buciki na lato i jako kapcie po domu. Po domu takze wykorzystujemy letnie
        sandałki, które sa przeciez jeszcze rozmiarowo dobre. Bardzo lubie Gucie, były
        to pierwsze buciki mojego dziecka, w których prawie od razu "poszła", córcia je
        lubi, sa lekkie i stabilne. A nasz ortopeda takze wyraził pozytywna opinię na
        ich temat. Zawsze kupowałam je przez internet.
        pozdrawiam,
        Joanna
        • alfinka1 Re: buty Gucie 13.01.05, 14:54
          a wedlug mnie, ortopedy i pediatry to sa buty dla dzieci z PROBLEMAMI
          ortopedycznymi a nie dla dzieci ze zdrowymi nozkami, bioderkami itd. one pelnia
          funkcje taka sama jak buty postepu - a po co zdrowemu dziecku takie kapcie/buty?
          my uzywamy lemigo i to przed kostke i moje dziecko nigdy nie mialo
          jakichkolwiek problemow. znam jedna osobe ktora uzywa takich butow ale jej
          corka faktycznie ma problemy natury ortopedycznej i to jest dla mnie zrozumiale.
          ale kupowanie butow ortopedycznych "na wszelki wypadek"? to jest zastanawiajace.
    • zorza28 Re: buty Gucie 13.01.05, 15:19
      Dziękuję za odpowiedzi. Moja córeczka nie ma problemów zdrowotnych ale ortopeda
      powiedział, że bucik MUSI być za kostkę dlatego takich szukam. Wybiorę się do
      sklepu po te buty i na wizycie pokażę lekarzowi.
      Pozdrawiam Ewa
    • szpulakasia Re: buty Gucie 15.01.05, 00:18
      Ja też gorąco polecam Marysia je uwielbia mamy juz kolejną parę a teraz jest
      fajny konkurs guciowy trzeba nadesłać zdjęcie dziecka i można wygrać gucie
      Marysia właśnie wygrała taki konkurs więc mamy już kolejną parę w
      zapasie.Polecam Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka