Dodaj do ulubionych

Pinik może ty coś będziesz wiedziała :)

25.01.05, 11:46
Witam
Pinik ty jesteś tutaj specjalistką od różnych wózków.
Poradź proszę, czy wózek spacerowy Kart Bebeconfort wart jest swojej ceny,
czy brak regulowanego podnóżka to bardzo duża wada wózka? Wiosną czeka mnie
zakup spacerówki, a wolałabym coś na większych kołach ze względu na wyjazdy
latem w różny teren. Nie jest też istotny ciężar wózka, bo mam w bloku windę.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Pinik może ty coś będziesz wiedziała :) 25.01.05, 13:31
      Hej,

a ja akurat z bebeconfortow to znam tylko ich parasolke, bo tych innych
      praktycznie w NIemczech nie ma.

Wiec moze tu o rade zapytaj coronelle (ona na tej marce sie o wiele lepiej
      odemnie zna).

Nie wiem, w jakim wieku jest twoje dziecko. Dla maluchow regulowany podnozek
      jest napewno wygodny.

Pozdrawiam!
      • bebewawa Re: Pinik może ty coś będziesz wiedziała :) 26.01.05, 19:02
        Dzieki za info, moj maluch teraz ma 4 miesiące ale na wiosnę czeka nas zakup
        spacerówki, trójkołowce nie podobają się nam, a chcielibyśmy spacerówkę, która
        się dobrze spisuje w terenie.
        Pozdrowionka
    • coronella Re: Pinik może ty coś będziesz wiedziała :) 26.01.05, 20:17
      Kart to mało popularny wózek. Ze względu moze na jego cenę, nie wiem.
      Mnie on bardzo się podoba.
      Wygląd super oryginalny. Ma spore siedzisko, i pałąk, o czym wielu producentów
      zapomniało.
      Ma suuuuuper amortyzatory, to prawdziwa terenówa. Duże koła, i to przednie
      skrętne. Nie jest tak zwrotny jak klasyczne spacerówki ze skrętnymi kołami. Ale
      dużo lżejszy w prowadzeniu niż 4 kołowce. Fajną sprawą jest blokada skrętności
      tych przednich kół- umieszczona w rączce. Co potwierdza "terenowość" wózka- nie
      musisz stawac, nachylać się, blokować kół, robisz to niemal w biegu.
      Z tyłu wózek ma spręzyny, co "dozuje" amortyzacje w zależności od terenu.
      Wygląd taki inny od wszystkich wózków, można zdjac siedzisko i zamontować na
      samym stelazy fotelik lub gondolke. To tez fajne rozwiązanie.

A wady?
      Ciężar, ciężar i jeszcze raz..... jeśli mieszkasz w bloku, zastanów się. Pewnie
      do tej windy masz parę schodków. A on jest cięzki!!!! I ze względu na kształt,
      raczej nie dasz rady go wnosić.
      Duuuuuży po złożeniu!!! Tu wazne przy samochodach. Niby reklamują to kompaktowe
      składanie, no ale kto zdejmuje wszystkie koła za każdym razm??

Podnóżek to dla mnie spora wada. Przy 6 miesięcznym dziecku może nie ma on
      takiego znaczenia, ale juz przy 1,5 rocznym tak. Szczególnie jeśli śpi w wózku.
      No chyba, że Twoje dziecko śpi w dzien tylko w łóżeczku, a na spacerach mu się
      nie zdaża. Wtedy mozna odpuścic.

Moim zdaniem wózek jest wart tej ceny. Jesli masz ochotę wydać tyle, podoba Ci
      się i nie przerażasz się waga wózka ani rozmiarami, to kup smile) i napisz jak
      wrażenia smile W razie czego łatwo go sprzedasz, bo w obrocie wtórnym tych wózków
      jest baaaaardzo mało!
      • bebewawa Re: Coronella 27.01.05, 10:38
        HEj
        Coronella dzięki, za tak obszerne info. Wczoraj jeszcze raz go oglądałam i
        bardzo mi się podoba, chociaż ten egzemplarz który oglądałam, przy cofaniu do
        tyłu wózka koła skręcały w drugą stronę, tak że trzeba go unosić do góry żeby
        wycofać - nie wiem czy to wadlliwy egzemplarz, czy te wózki tak mają, muszę
        przyznać że przy tej cenie jest to spora wada moim zdaniem. Ale obejrzę je
        jeszcze gdzie indziej i porównam.
        Muszę przyznać, że teraz w wózku nie mam najmniejszych problemów z wycofaniem
        wózka, czy też skręcaniem ale to pewnie wynika z kółek, które nie są na
        wspólnej osi.

Pozdrawiam
        • coronella Re: Coronella 27.01.05, 13:07
          to jest niestety wada wozka.
          tak jak wszystkich innych z podwojnym skretnym kolem.
          W spacerowkach tez tak sie dzieje, z tym, ze kola sa mniejsze i ten moment
          przejscia ich przed wozek jest szybki i niezauwazalny prawie.
          A tu moze byc uciazliwe. Najlepiej wyprobowac wozek w sklepie i to z dzieckiem
          w srodku.
          Ja go nie mialam, ale poniewaz rowniez bardzo mi sie podoba, duzo o nim
          czytalam.
          I zaluje... bo jakis czas temu byl na allegro, z wyposazeniem, za pol ceny. I
          to ten sliczny, czerwony smile
          • bebewawa Re: Coronella 27.01.05, 18:34
            A jaki wózek byś poleciła, ja myślę o wózku, który sprawdzi się nie tylko w
            mieście ale i w terenie. Dzisiaj oglądałam AT4 nowość PegPerego muszę przyznać,
            że wózek jest fajny, ale dużo miejsca zajmuje po złożeniu no i koła tylko jadą
            na wprost, oglądałam też Mutsy ale mi się podoba freerider a tego w sklepie nie
            mieli - tu z kolei siedzisko jest dość wąskie w porównaniu do AT4 6cm róznicy.
            Zupełnie nie wiem co jeszcze można obejrzeć i jest warte polecenia, a 3-kołowce
            jakoś nie bardzo mi się podobają.
            • przybyszadam Re: Coronella 27.01.05, 23:34
              FreeRider firmy Mutsy jest do obejrzenia na żywo w sklepie Calineczka.
              Zapraszam!
          • cierniki Re: Coronella 06.02.05, 18:15
            Chcemy kupić w niedługim czasie wózek (od 0-3 lat) i zastanawiamy się nad
            paroma modelami:
            - maclaren mac3 - spacerówka +gondola - trójkołowiec ok 10 kg
            - bebeconfort everest - - spacerówka +gondola - trójkołowiec ok 14 kg
            - mutsy freerider - - spacerówka +gondola - ok 14 kg
            - Quinny speedy sx- spacerówka +gondola - ok 14 kg
            - stokke xplory - 10 kg.ten ostatni najfajniejszy ale nie wiadomo jak
            prakrtyczny bo nigdzie go w Polsce nie możemy namieżyć (jakby ktoś wiedział że
            ktoś go do nas sprowadza proszę koniecznie dać znać)
            Nasze wymagania:
            1. lekki (wnoszenie na 2 piętro)
            2. nie musi być pakowny
            3.wygodny w prowadzeniu (dziurawe chodniki, ubite ścieżki leśne)
            Nasze pytania:
            1. Czy spacerówka powinna się rozkładać do leżenia? czy wystarczy pochylenie do
            45 st, lub siedzonko "kolebkowe" - pochylane w całości pod kątem np w Buzz
            Quinny lub stokke
            2. nasze dziecko urodzi się w czerwcu, i czy mając we wrześniu 3 m-ce powinno
            przejeździć zimę jeszcze w gondoli? (chodzi o jej wielkość - w Maclarenie i
            Mutsy podobno nie są duże)
            Będziemy wdzięczni za opinie . Pozdrawiamy. cierniki@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka