Dodaj do ulubionych

Łóżeczko turystyczne-opinie

01.02.05, 21:08
Ze względu na częste wyjazdy muszę kupić łóżeczko turystyczne. Nie może być
zbyt drogie, ale jednocześnie chciałbym żeby trochę nam posłużyło. Na allegro
dwa wpadły mi w oko: Meggy weekender i Hauck dream'N play z otwieranym
bokiem. Może któraś z Was ma któreś z tych łóżeczek i może coś podpowiedzieć
na temat ich jakości i trwałości.
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi

Kropka i synuś
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 01.02.05, 21:17
      Ja mam Haucka Sleep and play z karuzelką i przybornikiem, ale bez otwieranego
      boku. Łożeczko wybrałam spośród kilku modeli innych firm, gdyż było najbardziej
      stabilne, nie bujało się na boki. Jest to bardzo ważne, bo maluszek potrafi
      całym impetem rzucać się na ściankę łóżeczka, a ono ani drgnie.
      Tapicerka łatwo się czyści i jest bardzo mocna. Łóżeczko jest bardzo wygodne,
      prosto się składa. A cena też przystępna, czasami na promocji widziałam po
      269zł.
      Takie samo łóżeczko kupiłam na prezent dla kuzynki. Naprawdę jest godne
      polecenia.
      pozdr
    • mymcia Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 01.02.05, 22:02
      hej,
      ja Haucka bym nie polecała- średnia jakosc wykonanie takiez, a trwałosc pod
      znakiem zapytania...
      Ja poleciłabym Ci troszke drozsze ABC Design Holiday Drive- bardzo dobra
      jakosc, łatwe skladanie, otwieralny bok i dwa kólka- czesto z neigo korzystamy
      bo duzo podrózujemy i słowa zlego nie moge powiedziec. Na ebay'u zapłacilam za
      nie 62 euro (za nowe)
      pozdrawiam
      mymcia
      • pia_ Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 02.02.05, 09:56
        Na czym opierasz swoją opinię o Hauck-u? Miałaś łóżeczko tej firmy i się nie
        sprawdziło? Ja sama mam bardzo prosty model Hauck (bez otwieranego boku i
        innych bajerów), który dostałam po dziecku przyjaciółki. Bardzo przyzwoite
        łózeczko, świetnie wykonane (mamy takie z serii Disney 1001 Dalmatyńczyków), a
        trwałość chyba bardzo dobra, bo juz drugie dziecko je użytkuje, a wciąż wygląda
        jak nówka. Z tego co się orientowałam, to firma Hauck wyrobiła już sobie bardzo
        dobrą opinię jeśli chodzi o łóżeczka. Z innych firm moi znajomi mają Arti -
        bardzo fajny z podwieszanym materacem dla mniejszego dziecka. Nie polecam
        natomiast łóżeczka sprzedawanego w Mothercare (nawet chyba nie ma marki),
        kiepska jakość, niewymiarowy itp.)
        • kropka1907 Re: do Pia 02.02.05, 14:18
          A możesz mi powiedzieć jak jest z dnem w łóżeczku Hauck-na forum przeczytałam
          opinie, że jest bardzo miękkie i dziecko się w nim "zapada" Ktoś zrobił nawet
          dodatkowe dno ze sklejki. Czy to prawda ?
          Kropka i synuś
          • klubiale1 Re: do Pia 02.02.05, 14:28
            U mnie w Haucku dno nie było miękkie i maluch się nie zapadał. We wszystkich
            łóżeczkach dno jest zrobione z materacyka łamanego na wąskie pasy, aby mozna go
            było złożyć do transportu. Mi to nie przeszkadzało, a maluch poruszał sie na
            tym sprawnie. Do spania też jest to wygodne, bo sam materacyk po rozłożeniu
            jest dość sztywny. Jeśli jednak kumus przeszkadza, ze materacyk się składa może
            podłożyć sklejkę jako usztywnienie.
            U mnie problem raczej stanowiło ślizganie się dziecka, gdyż materacyk jest
            obszyty czymś w stylu ortalionu. Jest to super do mycia, ale maluch w
            skarpetkach się ślizga. Jednak jest na to sposób - założyć prześcieradło lub
            dokupić zwykły gąbkowy materacyk z marketu za 30zł.
            pozdr
            • pia_ Re: do Pia 02.02.05, 14:56
              Do tego co napisała kubiale1 mogę dodać, że moja przyjaciółka "zostawiła mi w
              spadku" razem z łóżeczkiem kawał miękkiej, grubej gąbki, wyciętej na wymiar
              łózeczka i na wyjazdy zwijamy ten matercyk w rolkę i bierzemy z łóżeczkiem. W
              domu, kiedy mała śpi w innym pokoju w łóżeczku turystycznym, wstawiam na dno
              materacyk z jej drewnianego łóżeczka.
        • mymcia Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 02.02.05, 14:43
          swoją opinię opieram moja droga na tym ze moja kolezanka ma takie łózeczko i
          klnie na czym swiat stoi, ja sama miałam je kupic, bo wydawało mi sie
          przyzwoite za taką cene. Ale zmieniłam zdanie po tym, jak sobie je dokładnie u
          kolezanki obejrzałam po pewnym czasie uzytkowania...
          Ponadto mam kilka innych produktów Haucka - np. nie wiem jak to po polsku jest-
          takie cos do bujania- lezaczek czy co- i taki bubel ze szkoda gadac...
          Zadowolona?
          Dlatego wybrałam AbC, ktore moim zdaniem nie ma wcale zadnych bajerów, a bardzo
          uzytecznie funkcje- pomysl troche...
          pzdr
          • klubiale1 Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 02.02.05, 14:57
            Przykro mi,że Twoja koleżanka trafiła na taki egzemplarz. U mnie hauck spisuje
            się znakomicie - na wielu wyjazdach, w domu jako kojec, jest naprawdę mocno
            wykorzystywane. Wyglada bardzo dobrze, nic się popsuło, nie urwało, nie wytarło
            itd. Naprawdę dobra jakość.
            Podobnie u mojej bratowej - jest bardzo z niego zadowolona juz przy drugim
            dziecku. Właśnie tam je wypatrzyłam i bardzo mi się spodobało.
            U kuzynki, której kupiłam Haucka w prezencie też nie ma problemów. Widziałam
            łóżeczko po roku uzytkowania i wygląda jak nowe.
            Jak widać kazda firma może wypuścić jakiś ferelny egzemplarz.
            pozdr
          • pia_ Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 02.02.05, 15:08
            Hej, Twoją odpowiedź odebrałam jako ciutkę mało uprzejmą - mam nadzieję, ze to
            tylko z powodu pewnych "zardzewień" w języku polskim smile
            Nie znam łóżeczek ABC, choć sama znam i cenię tę firmę za wózki-parasolki. A
            łóżeczko Hauck posiadam sama i wszyscy moi "dzieciaci" znajomi i jest ok. Jako
            łózeczko turystyczne, które bierze się na wyjazdy jest super. Inna sprawa to
            jeżeli chce się takie łóżeczko użytkować w domu i ma spełniać funkcję
            codziennego sprzętu - tu mi trudno się wypowiadać, bo u nas jest to sprzęt
            zgodnie z nazwą wyłacznie turystyczny. Pozdrawiam
    • lolalilu Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 02.02.05, 16:41
      Ja mam w prawdzie łóżeczko bebe confort, ale za to korzystamy z niego od 14
      miesięcy cały czas, bo to jest nasze jedyne łóżeczko i używamy je zarówno w
      domu jak i podczas wyjazdów (co się nam dośc często zdarza) łóżeczko jest
      bardzo solidne, ma otwieramy bok - w tej chwili mały sam rano do mnie
      przychodzi smile) dwa kółka i dobry materacyk. Ma standardowe wymiary - więc można
      łatwo dokupić do niego zwykły materacyk, ale nie trzeba (my nie mamy...)
      Mielismy też tzw. drugi poziom dla noworodka. Więc może dorzucisz do listy
      rozpatrywanych i to.
    • amadores Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 03.02.05, 01:04
      witam
      orzeczytalam wszystkie opinie bardzo uważnie....
      rozumiem, ze mozna byc przwiązanym do jakiejs marki, ale wydaje mi się, ze
      wiarygodne opinie można wyglaszac na temat rzeczy używanych osobiscie!!!
      Moja coreczka posiada łozeczko firmy Hauck - najprostszy model. Jestesmy bardzo
      zadowoleni - nie ma mowy o kolysaniu sie lozeczka. Dodam tylko, ze jego
      użytkowniczka jest osobką bardzo dynamiczną!! Nie ma mowy o zapadaniu się
      materacyka! Potwierdzam, ze moje dziecko denerwował odglos szeleszczacego
      materacyka, któym jest on obity - zarazdilismy podkadajac maly kocyk pod
      przescieradlo! Dodam , ze łozeczko wykorzystywane jest tylko podczas wyjazdow. A
      cena nie powala jak w przypadku innych firm!
      • mymcia Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 03.02.05, 14:08
        witam,
        nie rozumiem stwierdzenia ze wiarygodne opnie mozna wygłaszac itd itd...
        przepraszam bardzo, ale skoro widze sie z kolezanka codziennie, spedzamy z
        naszymi dziecmi duzo czasu, słuzymy sobie pomocą, radzimy to takie twierdzenie
        wydaje mi sie kompletnie pozbawione sensu...
        po drugie- jesli o mnie chodzi to absolutnie nie jestem przywiazana do zadnej
        marki...
        a po trzecie- forum to ma na celu wypowiedzenie własnego zdania na temat
        danego produktu, co sie uwaza co sie zaobserwowało - o to nie wazne czy u
        siebie, czy u siostry czy i nie wiem jeszcze kogos, a nie krytykowanie kogos bo
        ma odmienne zadanie... co niestety ma tutaj nagminnie miejsce...
        pzdr
        • agnysek Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 03.02.05, 14:15
          oglądałam wiele łożek - jeśli chodzi o Hauck i abc to w mojej ocenie wypadają
          podobnie. Kupiłam Huacka bo byl tańszy - spawdził sie w 100% - bardzo stabilny,
          materacyk idealnie płaski (nie ma mowy o wgnieceniach) - służył nam na wielu
          wyjazdach, nasz synek nie tylko w nim spał ale skakał, bawił się a łożeczko to
          wszystko wytrzymło. Teraz cieszy juz innego malucha i z tego co wiem też dobrze
          służy.
    • medunia Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 03.02.05, 15:13
      A ja mam niemieckie Kiddy-o i jestem bardzo zadowolona. Nie ma kółek, ale ma
      otwierany bok, jest przejrzyste (z siatki ma całe boki, a nie takie "okienka",
      które widziłam w innych łóżeczkach) i super stabilne. Używane podczas wyjazdów
      i w domu jako kojec. Było bardzo tanie, kupowane w promocji w którymś ze
      sklepów internetowych. Sprawuje sie bardzo dobrze, nie zużywa się w ogóle i nie
      niszczy. Tylko nie wiem, czy jeszcze są do dostania, bo ostatnio ich nie
      widziałam.
      medunia
      • iwek33 Re: Łóżeczko turystyczne-opinie 03.02.05, 22:44
        Ja też używam Haucka, moim zdaniem jest super! Bardzo stabilne, solidne, łatwe
        do czyszczenia. Mam wyciętą drugą "podłogę" ze sklejki, wkładałam ją pod
        oryginalny materacyk, gdy używałam łóżeczka jako kojca i maluch w nim dreptał,
        bawił się, skakał, szalał itp... w każdym razie łatwo to łóżeczko nie miało z
        moim dzieciakiem. Teraz służy przede wszystkim do spania podczas wyjazdów,
        spełnia swą funkcję doskonale, a muszę dodać, ze mam egzemplarz odkupiony więc
        używany przez więcej niż jedno dziecko, a jesgo stan jest idealny, nawet po
        tych wszystkich harcach mojego smyka. Dlatego ja polecam to łóżeczko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka