Dodaj do ulubionych

do użytkowników wózka Implast 4 XL i Deltim Focus

31.03.05, 11:32
Mam na oku wózek Implast Driver 4 XL ale spotkałam się z opiniami, że ma
zbyt małą gondolę.
Czy dziecko faktycznie się w niej moze nie mieścić? do jakiego wieku dziecko
jeździ w gondoli? dodam że moje w grudniu będzie miało 6 miesięcy i będzie
opatulone dodatkowo ubrankami... No i nie zapowiada sie na małe dziecko
(chłopczyk). A co zrobić jak się nie będzie mieścić? Do spacerówki to chyba
za wcześnie po pół roku, a moze nie? Jak długa jest gondola w tym wózku, może
ktoś kto ma ten wózek i poda mi wymiar?
W ogóle proszę o jakiekolwiek opinie użytkowników tego wózka.

Drugi wózek którym jestem zainteresowana to Deltim Focus - gondola ma 87 cm
długości (dane ze strony internetowej firmy), a użytkowniczka pisała że ma 80
cm. W takim razie ile?
Wielkość gondoli jest dla mnie ważna. I także proszę o wszelkie opinie o tym
wózku.

Beata 27 tc
Obserwuj wątek
    • magdalenax Re: do użytkowników wózka Implast 4 XL i Deltim F 01.04.05, 00:48
      Podaje rozmiary Implasta: szer: 41 cm, dł. 80 cm. Moja corka ma 5 mcy i 64 cm
      dlugosci i gondolka pasowala rozmiarowo, nawet z wlozonym grubym polarowym
      spiworem. Na zime, snieg i mroz wozek jest super. Jezdzimy nim od listopada i
      mozesz mi wierzyc nie oszczedzalam sie ze spacerami. Chodzilysmy po 3-4 godziny
      w roznych warunkach terenowych i pogodowych. Jedyny minus gondoli jaki
      dostrzeglam to ze glowa byla nizej od nozek. Chyba jakas wada produkcyjna bo
      juz jakas inna mama rowniez o tym wspominala. Musialam wkladac pod spiwor kocyk
      zeby mala nie miala za nisko glowy.

Dzisiaj zalozylam spacerowke i tutaj pojawil sie problem: na tylko dwa poziomy
      regulacji oparcia do pozycji siedzacej i pollezacej. Sama regulacja ciezko
      dziala. Poza tym brakuje oparcia na nozki na co wcześniej nie zwrócilam uwagi.

Wozek jest bardzo ciezki wiec jezeli nie masz windy i musisz taszczyc wozek po
      schodach to zdecydowanie odradzam. Nie do kazdego bagaznika samochodowego sie
      zmiesci. Mialam rowniez problem podrozujac prywatnymi autobusami z Warszawy do
      Otwocka. Wozek nie miescil sie z drzwiach bo przeszkadzala mu porecz posrodku i
      musialam go przy pomocy dobrych ludzi przenosic górą. Inne wozki mieścily sie w
      tych drzwiach bez problemu.

Pozdrawiam,
      Magda
      • iwonko Re: do użytkowników wózka Implast 4 XL i Deltim F 01.04.05, 14:06
        Ja też napaliłam się na driver 4Xl- a tu czytam, że ma fatalną regulację
        oparcia i brak oparcia na nóżki- czy nowy model też? ciężko by mi było się
        rozmyślić na inny...proszę o jakieś pozytywywink
    • nis77 Re: Deltim Focus 01.04.05, 09:50
      Witaj - ja od 5 tygodni jestem mamą i uzytkowniczką wózka Deltim Fokus.
      Podobnie jak Ty miałam dylemat między implastem a deltimem, ale niewielka
      gondola implast (wewnątrz 35x74cm) skłoniła mnie do kupna fokusa (37x80).
      drugim argumentem za deltimem dla mnie jest wielkość fotelika samochodowego
      montowanego na stelażu; różnica w szerokości (w porównaniu do Buggy Boba
      implastu) jest rzędu kilkunastu cm!!! Chociaż wizualnie implast bardziej mi się
      podoba to nie żałuję zakupu fokusa,wręcz polecam. W razie pytań pisz na priv,
      pozdrawiam smile Nika
    • lesia28 Re: do użytkowników wózka Implast 4 XL i Deltim F 01.04.05, 17:27
      Mialam takie same dylematy jak wy dziewczyny , tylko ze ja zamiast implasta
      chcialam x-landera x3 , prezentuje sie swietnie i ma calkiem niezle opinie, ale
      gondolka jest malutenka. Dlatego kupujemy fokusa tylko czekamy na nowa
      kolekcje, ktora ma byc w polowie kwietnia.
    • carlascuzo Re: do użytkowników wózka Implast 4 XL i Deltim F 05.04.05, 14:20
      Ja mam do sprzedania Drivera 4xl. Sprzedaję go z wielkim smutkiem, bo jestem
      bardzo zadowolona z tego wózeczka, ale przeniosłam się do bloku bez windy i to
      na 4 piętro!!!!!!!!!!!!!
      Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem, a może chcecie kupić??????????

UWAGA!! co do tej główki w dole w gondoli!
      Ja też tak miałam i strasznie mnie to wkurzało, bo wózek nie mało kosztował.
      Oddałam go na gwarancji i firma Implast poweidziała, że wyszła partia Driverów
      4xl z częścią od 3xl, która to powodowała. Wymienili i jest OK!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Dziewczyny! Wymieniajcie!!!!!!!!!!!!!!
      Pozdrawiam
      Karina
      • agnieszka190 Re: do użytkowników wózka Implast 4 XL i Deltim F 05.04.05, 14:58
        Ja również posiadam implasta 4Xl i jestem z niego bardzo zadowloona, bo jeździ
        się nim super,jedyna wada dla mnie jest brak przekładanej rączki.
        • lesia28 Re: do użytkowników wózka Implast 4 XL i Deltim F 05.04.05, 16:15
          Ostatnio bylam w sklepie z wozkami i znow mam dylemat . Juz mialm kupowac
          fokusa deltima i czekalam na nowa kolekcje, a tu facet mi mowi ,ze te now moga
          byc drozsze nawet 300 zl czyli ich nowa cena bylaby gdzies 1100-1200 zl .
          Ogladam inne wozki i co widze implasta 4xl , kiedys dawno mi za bardzo nie
          lezal, ale nowa kolekcja ma wieksza gondolke , podnozek , spacerowka montowana
          w obie strony i bardzo ladne kolorki (bordo jeans) , cena 1190zl i juz sama nie
          wiem . Poczekam jednak i zobacze tego nowego fokusa i jak bedzie taki drogi to
          kupie implasta
          • carlascuzo Re: do użytkowników wózka Implast 4 XL i Deltim F 05.04.05, 21:13
            W driverach z rocznika 2004 też spacerówka jest montowana w obie strony
          • ibt Re: do użytkowników wózka Implast 4 XL i Deltim F 05.04.05, 21:28
            A gdzie i w jakim sklepie widziałaś Implasta za taką cenę?
            • lesia28 Re: do użytkowników wózka Implast 4 XL i Deltim F 05.04.05, 21:56
              w Kaliszu to calkiem taki sklep
              www.milutek.pl
    • jolakl Re: do użytkowników wózka Implast 4 XL i Deltim F 06.04.05, 14:18
      Ja tez nie polecam Drivera chociaz byłam jego uzytkowniczka (własciwie był nim
      moj synek) przez ok. 7 miesiecy. A bylo to tak. Synek urodzil sie w koncu
      kwietnia i gdy zaczely sie zblizac chlodniejsze miesiace okazalo sie ze nie
      miesci sie juz do gondolii, a na spacerowke wg mnie bylo jeszcze dla niego za
      wczesnie, bo na spacerkach lubil sobie pospac. Spacerowka Drivera jest malo
      udana. Przede wszystkim mala i zmieszczenie do niej spiworka i ciepło ubranego
      malucha nie bylo łatwe. Dodatkowo wozek ten jest ciezki, skrętne koła ułatwiaja
      jazde ale nie ma mowy, że by w razie potrzeby ciągnąc wózek za soba bo koła
      jeżdża we wszystkich kierunkach oczywiście oprocz wybranego przez mame, fatalny
      jest tez hamulec, nasz zepsuł sie po miesiącu uzytkowania wózka, co prawda
      mojemu meżowi jakos udało sie go złozyć ale starałam sie później już go nie
      uzywać, bo gdy coś mu odbiło to blokował kółka i na spacerku bywało
      problematycznie. Takze z bolem serca pożegnałam sie z Driverem bo tez podobał
      mi sie i jego kolor (czerwony) i wzornictwo i kupiłam jeszcze jeden wózek. A
      teraz jestem w przededniu kupienia spacerówki i znowu mam problem...
      A wozek Deltima wiem, że sie sprawdza, bo jeździł nim równieśnik mojego synka i
      jego mama była (i nadal jest) bardzo zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka