agawa5 Re: jaki MATERAC do łóżeczeka 25.04.05, 13:57 ja kupiłam kokosowo-piankowy. Taki mi poleciły inne mamy Odpowiedz Link Zgłoś
blasiek Re: jaki MATERAC do łóżeczeka 25.04.05, 20:02 Witam. My kupiliśmy naszej córeczce kokosowy, bo taki poleciła nam lekarka - dla niemowlaka powinnien być sztywny, w którym nie zrobią się wgniecenia, a w piance się robią, a to źle wpływa na kręgosłup maleństwa - tak mniej więcej powiedziała pediatra. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylka75 Re: jaki MATERAC do łóżeczeka 25.04.05, 21:46 Jakis czas temu hitemm byly materacyki dwustronne gryczano - kokosowe. Na stronie z gryki spal noworodek, a pozniej przewracalo sie go na strone kokosowa. Twardosc jest odpowiednia, ale podobna ta strona gryczana halasuje przy kazdym poruszeniu malego dzidziulka i niektore nie moga na tym spac... Mam taki materacyk, dostalam go od kolezanki razem z lozeczkiem (jej synek spal w lozeczku tylko 4 miesiace). Jesli moja coreczka nie bedzie chciala spac na takim materacyku, kupie aktualny hit - czyli materacyk rowniez dwustronny, jakas mieszanka pianki i warstwy kokosowej. Taki materacyk polecal nam facet z hurtowni Mama i Ja, ktory mial pogadanke w mojej szkole rodzenia. Mowil o wielu zaletach - m.in. nie pochlanianiu wilgoci... Podobno jak sie na taki materacyk wyleje szklanke wody, to cala szklanka wyleci z drugiej strony) No i twardosc oczywiscie ma dostosowana - jedna strona dla noworodka, druga dla straszego dzidziulka. Odpowiedz Link Zgłoś
aska_kotek Re: jaki MATERAC do łóżeczeka 25.04.05, 21:50 Ja wybrałam gryczano-kokosowy Odpowiedz Link Zgłoś
mama_maksa Re: jaki MATERAC do łóżeczeka 26.04.05, 08:25 mamy kokosowo-piankowy. Maksio ma 13 m-cy i na razie śpi na stronie piankowej Odpowiedz Link Zgłoś
patri24 Re: jaki MATERAC do łóżeczeka 26.04.05, 11:23 Ja kupiłam kokosowo-gryczany, i strona kokosowa jest dla noworodka, a nie odwrotnie. Strona gryczana powoduje to, ze maluszek uniknie płaskostopia, jak zacznie stawać w łóżeczku. Odpowiedz Link Zgłoś