Dodaj do ulubionych

fotelik JANE

11.05.05, 15:43
Witajcie, zobaczyłamw nowym nr "dziecka" reklamę fotelika JANE ,takiego dla
większego dziecka. W wyszukiwarce znalazlam pochlebne Wasze opinie na temat
fotelika-nosidełka oraz wózków. Czy któraś z Was ( awłasciwie wszych dzieci)
jest użytkowniczką rakiego JANE 15 -36 kg?
pozdrawiam,nata
Obserwuj wątek
    • kasia_mm Re: fotelik JANE 11.05.05, 22:32
      ja mam Jane 9-36 kg, więc może nie identyczny - ale pewnie podobnysmile
      zasadniczo jestem bardzo zadowolona bo można dowolnie rozłożyć oparcie -
      zresztą nie wiem co to za wymysł żeby dla starszych dzieci foteliki były na
      pionowo z oparciem, przecież 4 czy 6 czy 9 latek też śpi podczas jazdy.. więc
      Jane się rozkłada, ma regulowane boczki, można go potem rozmontować na samo
      siedzisko - tapicerka się zdejmuje do prania w 30 sekund, atesty ma, normy
      europejskie ma - cena ok - tylko polecićsmile
    • mira31 Re: fotelik JANE 12.05.05, 10:01
      jestem ciekawa w jaki sposób rozkładasz jane 9-36 ka do spania. weszłam na
      stronę www.jane.es i tam znalazłam 3 rodzaje fotelików 9-36 ka : indy, indy
      plus i bodyguard plus i żaden nie rozkłada się do spania. to, że fotelik ma
      ruchome plecki wcale nie oznacza ,że rozkłada się do spania. ta opcja jest
      przydatna tylko w momencie kiedy fotel samochodowy ma ruchome oparcie (jak np.
      fotel obok kierowcy w większości "polskich" samochodów. w samochodach
      amerykańskich - vanach też są oddzielne tylne fotele i pochylając oparcie
      fotela , pochyla się się fotelik. aby fotelik spełniał swoją podstawową funkcję
      tzn. zapezpieczał dziecko w czasie wypadku musi oparcie fotelika ściśle
      przylegać do oparcia samochodu, a siedzisko fotelika do siedziska samochodu,
      nie można tworzyć dziury między fotelikiem a siedzeniem samochodowym. przez
      jakiś czas użytkowałam chicco max-3 i graco junior plus, które też miały
      odchylane plecki, co nie oznaczało,że można było je pochylić w moim samochdzie
      (renault laguna- nie ma pojedyńczych odchylanych siedzeń z tyłu). obecnie
      użytkuję maxi-cosi robi xp (15-36kg)i tym modelu można odrobinę odchylić
      fotelik, dzięki specjal;nej bazie, którą montuje się do samochodu. dziewczyny
      tutaj polecały też kiddy life plus (9-36 kg)i to chyba są tylko dwa modele
      fotelików w przedziale do 36 kg dostępne w tej chwili w Polsce które można
      bezpiecznie odchylić do spania. tworzenie dziury między fotelikiem a siedzeniem
      samochodowym powoduje ,że fotelik jest niestabilny. w zeszłym roku na "jedynce"
      był program poświęcony fotelikom, a raczej temu,że większość fotelików jest źle
      zamontowana.omawiano tam sposoby montowania fotelików dla różnych grup
      wiekowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka