Dodaj do ulubionych

Jane Bennet

30.01.25, 12:37
Najstarsza siostra miała rację że starała się widzieć w ludziach tylko dobrą stronę. Tylko że wtedy trzeba to łączyć z grubymi granicami w stosunku do ludzi. Kiedyś też widziałem głównie dobre strony, idealizowalem ludzi, jednak nie miałem silnych granic. Jest całkiem sporo ludzi wtedy którzy mogą cię zniszczyć. Dużo więcej niż się wydaje. tak jak z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach tak ze wszystkimi ludźmi najlepiej mieć odległe granice i widzieć w nich dobro.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Jane Bennet 30.01.25, 12:44
      Często się mówi że na świecie nie ma tak wielu wrogów. A skąd wojny na których giną miliony? A takie wojny to tylko ostatni stopień eskalacji tego co dzieje się non stop. Na świecie jest o wiele więcej wrogów niż myslimy
      • dotera Re: Jane Bennet 30.01.25, 12:52
        Tak więc w ludziach trzeba widzieć dobro, ale nie być Pi z Życia PI który chciał oswoić tygrysa empatia. Kraty muszą być. To jest dobry film na ten temat właśnie . O oswajaniu tygrysa , ale tego którym samemu się jest i można umieć też nim nie być
        • dotera Re: Jane Bennet 30.01.25, 13:11
          Miałem za duża empatię w życiu co utrudniło mi integrowanie własnej agresji, a środowisko było agresywne . Myślę że większość moich problemów wynikało z empatii. To nawet jest naukowo potwierdzone w literaturze zaburzeń różnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka