Dodaj do ulubionych

Czy Wasze Peg Perego Pliko "trzeszczą"?

16.05.05, 09:47
Witam! Od tygodnia jesteśmy urzytkowniczkami PPP. Niestety zauważyłam, ze jak
Martynka (10 m-cy) siedzi w wózku , podczas jego prowadzenia trzeszczy.
Denerwuje mnie to bardzo, bo wózek jest nowiuśki i jak wiadmo do najtańszych
nie należy.
Nie wiem jednak czy to jest wada i mogę to śmiało reklamować, czy ten typ tak
ma.
Jak jest w Waszych wózkach?
Reklamować czy nie?

pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • madzialena11 Re: Czy Wasze Peg Perego Pliko "trzeszczą"? 16.05.05, 09:54
      Chyba nie mam dla Ciebie najlepszych wiadomości. Jak wiesz (albo nie) ten wózek
      jest plastikowy (w większośći części są z plastiku) i ten typ tak masad Ja już
      się przyzwyczaiłam i teraz mnie denerwują koła które dziwnie dzwonią...Muszę
      oddać go do reklamacji ale jakoś nie mam kiedy, no i zostanę bez wózka...
      Najlepiej jak zadzwonisz do sklepu i powiesz co się dzieje i zapytasz czy możesz
      go reklamować?
      A tak ode mnie to nasz tak szybkonie trzeszczałsad zwłaszcza przy tak małym
      dziecku...
      • oliwia244 Re: Czy Wasze Peg Perego Pliko "trzeszczą"? 16.05.05, 10:11
        No to muszę przyznac, ze wcale mnie nie pocieszyłaś!
        Decyzję o zakupie wózka musiałam podjąć bardzo, bardzo szybko i mam nadzieje,
        ze mimo wszystko mój wybór nie jest do końca taki nie tarfiony!
        Ogólnie jesteś z niego zadowolona?
        W jakim wieku jest Twoje dziecko?
        • madzialena11 Re: Czy Wasze Peg Perego Pliko "trzeszczą"? 16.05.05, 10:24
          Powiem tak: na początku była to dla mnie rewelacja...ale z czasem zużywania się
          wózka to już mniejsad Cały chodzi, kółka dziwnie dzwonią, przeskakują, rączki
          ruszają się w każdą stronę... ale ogólnie nie jest źle. Chociaż myślałam , że za
          tą cenę to powinna być rewelacja, no ale nie ma rzeczy idealnych! Ogólnie jest
          ok, tylko muszę załatwić tą reklamację nieszczęsną... A moje dziecko ma 19
          miesięcy i o dziwo chętnie siedzi w tym wózku (czasami tylko nie chce) a to jest
          przecież najważniejsze bo świadczy o wygodziesmile))
          • leli1 Re: Czy Wasze Peg Perego Pliko "trzeszczą"? 16.05.05, 12:26
            a ja z kolei sie pocieszylam czytajac odp., kupilam uzywany i juz sie zloscilam na siebie ze moglam kupic nowy, bo ten uzywany trzeszcy. Ale skoro wam nowe trzeszcza to nie mam co zalowac smile a pare setek zostalo w kieszeni.
            pzdr.
    • 2aliki Sposób na trzeszczące kółka? 16.05.05, 13:16
      Widziałam wczoraj w niemieckim magazynie wysyłkowym dla dzieci "Baby-Walz" specjalny spray z silikonem na "skrzeczące" części wózków. Kosztuje niewiele, bo 4,95 euro, tylko nie wiem czy się sprawdza w przypadku plastikowych części. Może dobrze byłoby przy okazji spytać w jakimś dobrym sklepie z wózkami - czy jest jakiś środek konserwujący do tego typu rzeczy.
      Ja, ze swojej strony, jak tylko się czegoś dowiem, zaraz napiszę na tym wątku. Może da się temu jakoś zaradzićwink

Pozdrawiam serdecznie!
      Ala
      • oliwia244 Re: Sposób na trzeszczące kółka? 16.05.05, 13:30
        super by było gdyby zadziałało!!!!
        to trzeszczenie jest przykre dla ucha!
        • shunt Re: Sposób na trzeszczące kółka? 16.05.05, 15:42
          Tez miałam problem z trzeszczącym wózkiem , ale bebecar. Co prawda trzeszczały
          nie kółka (te chodziły niemal bezgłośnie), ale po zimie odgłosy zaczął wydawac
          stelaż. Napisałam do dystrybutora i dowiedzałam się, że ponoć rewelacyjny jest
          preparat konserwujący CS-80 z teflonem i że oni go stosują w wózkach
          oddawanych do konserwacji. Jeszcze nie kupiłam tego cudu, bo jestem chwilowo za
          granicą i użytkuję pożyczony wózek, ale jak tylko wrócę, to kupię i wypróbuję.
          Wiem z autopsji, że preparaty teflonowe, co prawda o innej nazwie, (ale to
          chyba nie robi różnicy0, stosuje się do konserwacji rowerów i u nas działały
          na różne dziwne dźwięki. Takie specyfiki można kupić w kazdym sklepie
          rowerowym, kosztowały ok. 20 zł
    • joana12 Re: Czy Wasze Peg Perego Pliko "trzeszczą"? 17.05.05, 15:30
      Hmm, mój PP zaczął wydawać dziwne odgłosy, po prawie miesięcznym jeżdżeniu po
      plaży i pomógł WD40. Spróbujcie
    • mamcia_32 Re: Czy Wasze Peg Perego Pliko "trzeszczą"? 18.05.05, 08:04
      Potwierdzam, że WD 40 pomaga na te dolegliwości. Mój Pliko tez zaczął szybko
      skrzypieć i wstrzyknięcie w kółka tego płynu pomaga (tak zresztą zaleca
      producent - opis konserwacji wózka jest w instrukcji)
      • maggitka Re: Czy Wasze Peg Perego Pliko "trzeszczą"? 18.05.05, 08:32
        Moj nie, ale mam go dosc krotko.
        Sprzedawca w sklepie powiedzial, ze jesli cos zacznie trzeszczesc skrzeczec,
        to psiuknac WD-40 i po sprawie.

Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka