Gość: weronika IP: *.trzciana.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 13:48 Jaką Ty stosujesz badz stosowales diete? Czy byles na Atkinsie?Moze napiszesz kilka zdan co osobiscie myslisz o tej diecie.Stosuje ja 2 dzien i zaczynam miec watpliwosci :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: osobiste do Jogera 06.12.03, 00:37 Owszem, zrobiłem pierwsze 2 etapy, zrzuciłem 11kg w 2 m-ce. Z efektu nie byłem jednak zadowolony, bo zbytnio spadła mi siła. Potem stosowałem odmiany cykliczne - 5 dni ketozy na 2 ładowania węglowodanów, z dzienną porcją węgli bezpośrednio po siłowni (wtedy można zjeść więcej i nie wyjść z ketozy, gdyż węgle idą na odbudowę glikogenu). Po 2 dniach wprowadzającej mogą już być ketony w moczu, czyli świadectwo ketozy. Masz Ketodiastix? Jeśli masz problem żołądkowy, dołóż otręby owsiane do posiłków, lub pij zaparzone siemię lniane (może być lepsze od otrąb, bo zawiera tłuszcz :-) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: osobiste do Jogera IP: *.trzciana.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 09:20 Ile węgli mogę zjeść w czasie tych 2 dni doładowania? Jesli mozeszto prosze napisz, czy moge wowczas jesc wszystko do woli czy te wegle musza pochodzic z okreslonych pokarmów? Ja jestem dopiero po pierwszym tygodniu, poszło 2 kg w dół zrobiłam Atkinsa zaraz po kopenhadze, na kopenhadze poszło 5 wiec raczej te 2 to nie woda :) mam tez dylemat, bo tak do konca ten Atkins nie jest dieta dla mnie (całe zycie wszystko light, 0% tłuszczu, bez cukru itp.) a tu nagle takie bomby,sam wiesz o co chodzi, wiec te 2 dni byłyby dla mnie komfortowe - nie ukrywam:) Mam tez pytanie co jesli bede chciala zrezygnowac z Atkinsa, jak z niego wychodzic azeby nie wrociły kg, czy mozna z Atkinsa przejsc na diete 1000 kal i nie nabrac znowu ciałka? I jeszcze jedno co z cola light na Atkinsie, maja 0 wegli ale cos mi sie to nie podoba bo jest słodka wiec pewno słodzik a ja wypiłam wczoraj litr i dwa dni temu tez :)) Dziękuję za odpowiedz, ale naprawde nie mozge znalesc innego źródła zeby odpowiedziec sobie na tep pytania, ksiazka Atkinsa to 50 zł wyrzucone w błoto, wiecej informacji znalazłam tu na formum niz w tej ksiazce. Pozdrawiami z gory dziękuj - Weronika. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: osobiste do Jogera 08.12.03, 17:35 Te dni doładowania robi się po diecie wprowadzajacej, gdy organizm jest już przestawiony (enzymy!) na wykorzystywanie tłuszczu jako podst. źródła energii. Generalnie jest to wersja sportowa, gdy zależności od wagi można przyjmować np. 2g białka/kg wagi i 1-go dnia ładowania 8g ww/kg, drugiego 4g ww/kg, mogą być i w/w proste (nawet słodycze). Nie daje to oczywiście super-efektów w spadku wagi, wręcz chodzi o to, żeby zwiększać masę mieśniową redukując tłuszczową. Nie narzekaj na ksiażkę Atkinsa, choć faktycznie jest za bardzo beletrystyczna :-). Chodzi o to, że po diecie wprowadzającej dokładasz z tgodnia na tydzień trochę węglowodanów do momentu, gdy przestaniesz tracić wagę. Jest to pierwzy, dolny punkt krytyczny. Dalej dokładasz węglowodany, aż zaczniesz przybierać na wadze. Wtedy ilość w/w z poprzedniego okresu, gdy jeszcze nie tyłaś, stanowi drugi, górny punkt krytyczny. Utrzymując stale dienną ilość w/w pomiędzy tymi dwoma punktami będziesz utrzymywać w miarę stałą wagę. Odpowiedz Link Zgłoś